Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Slysela jsem, ze pri ceste do chorvatska jsou ted problemy s cestovanim na obcanku, opravdu nechteji poustet a vyzaduji pas? Vzdyt to je prece dane zákonem, ze staci obcanka…
Taky me to zaujalo, pry nejsou v schengenskem prostoru tak asi proto ten pas
Stačí občanka, i teď, včera o tom mluvili v televizi, že skenují pasy a občanky na hranicích
@Zuuuzaaa122 píše:
Slysela jsem, ze pri ceste do chorvatska jsou ted problemy s cestovanim na obcanku, opravdu nechteji poustet a vyzaduji pas? Vzdyt to je prece dane zákonem, ze staci obcanka…
O tom nic nevím. Poslední dobou jsem byla v Chorvatsku víckrát, a nikdy problém nebyl. ![]()
Dcera jela vloni do Černé hory jen na občanku, taky tam je cesta mimo Schengen a bez problémů.
Ne teď, ale jela jsem přes Chorvatsko mockrát, sice na hranicích dost často prudili a hledali nám drogy, ale s občankou nikdy problém neměli ![]()
@Renca8 ja teda myslim ze v schengenu uz jsou, a na obcanku muzes cestovat kdekoliv po EU i mimo schengen, treba i do VB, zatim
Tak to jste me uklidnily, muj stryc prave dneska rikal ze slysel ze pry nekde na hranicich delaji problemy pri ceste autem, tak jsem se radsi zeptala
dekuji moc za odpovedi
@Zuuuzaaa122 problémy dělají v tom smyslu, že jsou nějaké velké kontroly a kvůli tomu jsou fronty na hranicích.
@vokishka aha,jasne, ale s temi obcankami tedy problem neni? Fronta mi zas tak nevadi, spis aby nas pustili ![]()
@Zuuuzaaa122 zatím je to pořád oficiální doklad i na cestování.
Ale pokud se chystáte až v létě, tak bych si pas udělala. Nikdy nevíte, co bude.
Ja zase v televizi slysela, ze chteji i pasy, ale nevim jak to je, ne primo v Chorvatsku, ale pry ve Slovinsku
Jinak jsme taky v minulych letech jezdili jen na obcanku, ale ted s tim pry ti Slovinci delaji nejake problemy ![]()
Stejne je sranda, ze to tady frci každoročně
chorvatsko a pas versus občanka
az po vas ten pas budou na hranicich vazne chtit a ze po nas chteli, tak nezapomeňte rict, ze holky na emiminu rikali…to urcite klapne ![]()