Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme předkládali pouze pas, jak na letišti, tak na recepci.
Nebo kde se tahle informace da zjistit, na invii mi řekli, ze nevi, ze si mysli ze kontroluji pouze pas, ale myslet je h… Vědět. Nerada bych aby me v Egyptě nepustili zpet. Byli jsme i v loni ale nemohu si vzpomenout zda jsme ukazovali i občanku ![]()
Obcanka se s sebou prece vubec nemusi brat. Dokladem totoznosti je pas.
Staci pas, Tvoje obcanka ani ridicak v Egypte nikoho zajimat nebude. A prosim Te kdyztak mi do SZ pisni jmeno trola, ktery Ti nedolazal v Invii odpovedet. Diky.
Do zahraničí se jezdí na pas. Trvalé bydliště je nezajímá.
Pokud potřebuješ zkušenosti, tak jsem jela na dovolenou asi 4 týdny po svatbě, měnila jsem nejen jméno, ale i bydliště a jela na pas na rodné jméno. Byl platný do doby, než jsem měla vystavený nový.
…a dříve (hodně moc let zpátky) se mohlo do zahraničí jen s pasem, občanka musela zůstat doma.
Myslela jsem si to, jen radši taham všechny doklady kdyby neco nerada bych zůstala v Egyptě
Na pase vypadam jak idiot ![]()
OP bych nechala doma i kdybych měla platnou, mimo EU jedině s pasem…
Taky žiju v domnění, že občanka se s sebou brát nesmí, když jedu na pas ![]()
Do Egypta ti stačí pouze pas. Žádný další doklad nepotřebuješ. Vízum koupíš na letišti v letovisku, kam se chystáš za 25 dolarů. Přes ck taky, ale to ti vyjde dráž.
Ano Egypt vyhlásil výjimečný stav, ten však spočívá v tom, že bude víc kontrol na letišti. Budou více hlídaná veřejná místa a hotely.
@Dovesilke píše:
Egypt teď vyhlásí na 3 měsíce vyjímečný stav…
Aspoň tam bude bezpečně…
Vyjmecny stav, a do konce dubna nelze odletět. Vse je vyprodané
Ahoj, otázka zní jasně, chci 27.4 odletět so Egypta, menim si trvale bydliště a dnes jdu zazadat o občanku a řidičák, bojím se, ze se nestihne vyřídit, pas mam platný jeste 4 roky, to je v pořádku. Zajímá mne kdo tam ted někdy byl zda kontrolovali další doklad?? Diky