Chorvatsko nebo Polsko?

1793
15.5.24 18:57

Chorvatsko nebo Polsko?

Ahoj holky, každý rok jezdíme do Chorvatska na dovolenou.. už jsme tam procestovali kde co..
Sem tam narazím na diskuzi o Polsku. Přemýšlím o změně, ale nevím, zda se nám tam bude líbit..
Máme rádi písčité pláže, což v Chorvatsku moc není, čistou a teplou vodu, což nevím zda toto najdeme v Polsku. Je tu někdo kdo je opravdu spokojený s dovolenou v Polsku? Jsme Moraváci, tak trasu máme nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
718
15.5.24 19:04

Záleží, co znamená u tebe teplá voda.
Jasně, že moře v Chorvatsku (a nemyslim teda zrovna Split a Pula) bude mnohem čistší a o dost teplejší než v Polsku - tam čekej do 19 stupňů (max opravdu 20 v extrémním případech) vodu v červenci. Však geograficky to dává i smysl, že polské pobřeží bude o dost chladnější.

Obecně Polsko (hezké a známé letovisko je třeba Leba ) je ideální pro ty, co nemaji v lásce davy lidí a vysoké teploty, protože ty tam moc nenajdeš. :nevim:

Pokud chcete za každou cenu autem a za teplem, co třeba zkusit si zajet dál a vyzkoušet třeba Albánii? Nebo se nabízí i Itálie - Tropea, Bari, Amalfi záleží na vašich plánovaných najetých km :nevim:

Příspěvek upraven 15.05.24 v 19:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
15.5.24 19:06

Jezdime do Chorvatska na krasnou pisecnou plaz s cistou a teplou vodou. V cervenci klidne pres 25 st. Do Polska by se mi nechtelo, je tam na me zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
15.5.24 19:07

@pocker do Polska bych na hlavni dovolenou nejela, je tam zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
15.5.24 19:10

Teplou vodu v Polsku fakt nehledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
15.5.24 19:12

Jet do Polska na dovolenou k moři jsou podle mě vyhozené prachy, mezi Chorvatskem je to rozdíl jako mezi Karvinou a Prahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
15.5.24 19:17

Není pravda, že je u Baltu zima. Propršet může i léto v Chorvatsku. Voda je chladná, ale dá se. I v Chorvatsku jsem zažila studené moře, že jsem do něho nevlezla. :lol:

Polsko je krásné, je tam spousta míst na návštěvu a trávení času.
Leba rozhodně není klidné místo :lol: V létě se snad k Baltu přesouvá celé Polsko, s tím je potřeba počítat.
Klidnější je Wyspa Sobieszewska, ale ubytka jsou dále od pláže, je tam široký pás stromů. Odměnou jsou poloprázdné široké písčité pláže.
Bohužel ubytování je docela drahé :? Jinak ceny +- jako u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.5.24 19:20

Byli jsme v Polsku loni v červenci. Polský Balt je nádherný a divoký. Nekonečné písčité pláže… A Poláci se fakt snaží si turisty nalákat a udržet. Všude spousta aktivit a atrakcí, dobré služby za dobrou cenu. Je tam pořád co vidět a co dělat. Měli jsme s sebou kola a mají krásné cyklostezky podél moře… Ale moře opravdu teplé není. Když svítí sluníčko, tak je to tak tři tempa sem a tam a rychle ven. A to jsme docela otužilí.
Za mě rozhodně doporučuju, je to krásné na obrážení výletů. Zase úplně něco jiného než jih Evropy. S Chorvatskem se to srovnávat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
15.5.24 19:27

@cecetka
Hele u Baltu zima je a je to prostý fakt. Pocitově to je samozřejmě individuální, ale jako návštěvník obou zemí ti můžu říct, že nahoře je logicky chladněji.

Stačí se podívat na data - třeba Split průměrná teplota vzduchu 25 -28 v červenci, zatímco průměrná teplota města Gdaňsk je kolem 17-19 stupňů, jasně, že tam budou občasné výkyvy, ale obecně chladno je.

Pokud člověk očekává vodu jako v Chorvatsku v létě, tedy přes 20 stupňů, tak bude z Polska zklamaný. Já si to tam užila, ale dopředu jsem počítala s tím, že to bude pro mě mírné otužování a žádné extra válecí a opalovací dny mě nečekají :lol:

Příspěvek upraven 15.05.24 v 19:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
15.5.24 19:27

My byli v Polsku loni, pláže jsou nádherné, jemný
Písek, málo lidí. Co je pro tebe teple je otázka, my chytli zrovna chladnější počasí, přes den bylo kolem 20 stupňů :mrgreen: moře malinko chladnější (tak 18 stupňů), ale i tak sme se koupali každý den :lol: já ale nesnáším vedra, takže pro mě to bylo úplně dokonalé. Na rozdíl od Chorvatska mi tam přišlo víc památek a atrakci a hlavně mnohem nižší ceny, 2 dospěly a 3 děti sme dali za týden cca 20 tisíc (cesta, ubytování, vstupy, jídlo) takže úplně luxusní. A byli sme spokojeni, v pohodě se tam člověk domluví, všude neskutečně čisto (na tom jihu mi přijde, ze je všude bordel), klid, fakt nádhera. Příští rok se tam budeme vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
15.5.24 19:28
@cecetka píše: Více

Víš, co je to pravděpodobnost? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5971
15.5.24 19:41
@pocker píše: Více

Do Polska jezdíme. Tam teplou vodu nenajdete, ale nám se tam líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5971
15.5.24 19:44
@Zury_y píše: Více

Skvělé, aspoň se nám tam nenahrnou turisti. My tam začali jezdit před osmi lety a nebyl tam nikdo. Teď je tam za mě obrovský nárůst turistů. Dřív jsme nepotkali žádného a na pláži jsme byly kolikrát téměř sami a teď tam je těch lidí docela hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
15.5.24 19:57

@Kipa22 jezdí tam, jelikož je to cenově dostupné, za Chorvatso je tam člověk minimálně 1× tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
15.5.24 19:59

Polsko je uper. Když má člověk kliku teda :lol: U nás jedna dovolená ze tří super (i pětadvacet bylo! :mrgreen: ), jedna tak půl napůl a jedna bohužel komplet propršela, tak už nemáme odvahu. Ale fakt je, že tam je co dělat i za blbého počasí, jen nesmí člověk chtít komplet válecí dovolenou na pláži. A pro lidi, co „do čehokoliv pod pětadvacet nevlezu“ Balt fakt není, což vede k tomu, že není přelidněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí