Chorvatsko - Svatý Jure

Anonymní
26.8.15 09:31

Chorvatsko - Svatý Jure

Brzy jedeme do Chorvatska a zbytek spolucestujících chce určitě navštívit památku Sv. Jure. Já z toho mám strach, protože mám hrůzu z výšek. Ale jako fakt velkou hrůzu. Nebojím se ani tak vrcholu hory, jako spíše té cesty. Loni tam byli příbuzní a popisovali, jak se jede po úzoučké cestičce, a ještě se musí vyhýbat dalším autům. A že prej dole byla nějaká auta, co tam asi spadla (ale to už mi přišlo, že přeháněli, to by tam nemohli nechat, ne?)
Je v mém případě lepší zůstat na hotelu, nž se vrátí ostatní, nebo to mám zkusit? Je ta cesta nebezpečná, co se možnosti spadnutí týká? A když už bych jela, tak v jaký čas tam je nejméně lidi? Abychom alespoň potkali co nejméně aut cestou.

Anonym prosím zanechat, jinak téma smazat, protože jsem to včera řešila s příbuznými a kamarádkou, a někdo z nich sem chodí, nerada bych, aby podle diskuze poznali mou přezdívku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15425
26.8.15 09:47

Cestu jsem absolvovala cca před 12 lety a byla jsem fakt ráda, že neřídím. Silnice byla opravdu hodně úzká na míjení protijedoucích aut. Ale zase že bych se vyloženě bála o život, to teda ne. Ani na popadaná auto si nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
26.8.15 09:53

Jeli jsme tam a chce to dobrého řidiče, který se neleká a nebojí se výšek. Pak je to bezpečné. Manžel odmítl řídit, já naopak řídila s nadšením, byl to pro mě zážitek po všech stránkách. Aby sis to uměla představit, například couvání podle skály (na jedné straně skála, na druhé propast) při vyhýbání někteří slabší řidiči nezvládli a museli jim pomoct jiní - ti protijedoucí - aby mohli projet (silnice je široká na jedno auto a jsou tam výklenky - výhybky).

Nebezpečné to samo o sobě není, cesta je pevná, ale když tam někdo pojede jako hovado, nebo bude zbytečně nervačit, tak nějaký průšvih způsobit asi může. Jestli tam nějaká auta spadla nebo ne nevím, já žádná neviděla, ale technicky by to bylo jednoduché, jsou tam jen minisvodidla, místy ani to.

Jestli nemáš stoprocentní důvěru v řidiče, tak tam s tím strachem z výšek budeš fakt trpět, to radši nejezdi.

• Citovat
  • Upravit
12934
26.8.15 10:51

Chce to dobrého řidiče.
Nebo si to objednat jako zájezd minibusem, ti chorvatští v tom mají cvik.
Je pravda, že v určitých místech(skoro všech) je potřeba kus zacouvat, když se potkají dva vozy, hodně lidí to nezvládá a pomáhají protijedoucí, je to tam celkem běžný kolorit.
Samotná cesta je věší zážitek než cíl:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
26.8.15 10:58

Cestička je opravdu úzká, ale ten výhled za to stojí!!! :) je to tam krásný, ostatně jako celá Makarská. Pokud tě to uklidní tak jsem nahoru jela velkým autem a vyhli jsme se občas se couvalo, pohled dolů občas nic moc, ale byla jsem tam 3× a nikdy jsem neviděla, že by bylo dole auto - myslím, že na to jsou tam všichni až moc opatrní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.8.15 11:04
@Anonymní píše:
Brzy jedeme do Chorvatska a zbytek spolucestujících chce určitě navštívit památku Sv. Jure. Já z toho mám strach, protože mám hrůzu z výšek. Ale jako fakt velkou hrůzu. Nebojím se ani tak vrcholu hory, jako spíše té cesty. Loni tam byli příbuzní a popisovali, jak se jede po úzoučké cestičce, a ještě se musí vyhýbat dalším autům. A že prej dole byla nějaká auta, co tam asi spadla (ale to už mi přišlo, že přeháněli, to by tam nemohli nechat, ne?)
Je v mém případě lepší zůstat na hotelu, nž se vrátí ostatní, nebo to mám zkusit? Je ta cesta nebezpečná, co se možnosti spadnutí týká? A když už bych jela, tak v jaký čas tam je nejméně lidi? Abychom alespoň potkali co nejméně aut cestou.Anonym prosím zanechat, jinak téma smazat, protože jsem to včera řešila s příbuznými a kamarádkou, a někdo z nich sem chodí, nerada bych, aby podle diskuze poznali mou přezdívku.

Jeli jsme tam autem i s dětmi - větším autem a není to zas taková hrůza, cesta je v dobrém technickém stavu, sem tam se musí couvat, ale není to zase takové drama. Výhledy jsou tam nádherné, jak nahoře, tak cestou, vidíš krásně pobřeží, dálnici na Dubrovník i Bosnu a Hercegovinu. Já jsem tehdy byla těhotná a musím říct, že z převýšení mi pak cestou dolu bylo pořádně šoufl, myslela jsem, že budu kolabovat, pak jsem prospala 12 hodin v tahu. Ale v normálním stavu to je OK a opravdu to zase není tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
26.8.15 11:40

Loni jsem to projel s tranzitem, cesta je opravdu úzká, ale většinou zabezpečená. Nebál bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí