Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je tam naprosto bezpečno, stát se ti může cokoliv kdekoliv a zrovna v Chorvatsku ten problém s uprchlíkama není největší, to spíš na jihu Itálie a v Řecku a stejně tam lidi jezdí a nijak se jich to nedotýká. Já jedu do Chorvatska zítra a obavy nemám žádné ![]()
@kryšpule: My jedeme taky zítra, tak snad to bude v pohodě. Kam tam jedete? ![]()
@micha.bello Jedeme na plachetnici po ostrovech, ale začínáme u Splitu. Vy? ![]()
Myslím, že zbytečná obava. Už jsme letos byli (takže jen neteoretizuju) a nic se neděje ani po cestě ani v Chorvatsku. Kde na to přišli že tam (myslím Hr, A a SlO) jsou uprchlíci? Kama jedete? Přes Rakousko a Slovinsko?
Rádi bychom Brelu nebo Dubrovník, pojedeme autem přes Rakousko a Slovinsko.
Ségra v úterý letí do Egypta..já bych teda nejela, ani kdyby mi to zaplatili ![]()
@kryšpule: Teda, na plachetnici?
My jedeme na Makarskou…
Jedeme autobusem. ![]()
Kolem apartmánu nám právě teď chodí po pláži spousta uprchlíků z čech, slovenska, polska, rakouska a německa. Mám pocit že další už se sem ani nevejdou…
@kryšpule: Když Chuck Norris dokáže plavat pevninou, tak možné je asi všechno. ![]()
@dalimil píše:
Kolem apartmánu nám právě teď chodí po pláži spousta uprchlíků z čech, slovenska, polska, rakouska a německa. Mám pocit že další už se sem ani nevejdou…
Podle me je to kec, je to hodne rozmazly. Nepopiram, ze uprchlici asi jsou nebo budou problem, ale nikde v letoviskach si nedovolej, aby te tam uprchlici obtezovali. Natoz v Chorvatsku. Lidi se bojej a silej, ale bezduvodne. Vzdyt v tech letoviskach je tak draho, co by tam delali, uz jenom proto. Neboj se a jed. My byli letos na Krete, dost jsme tam jezdili a nevidela jsem jedinyho uprchlika. A to nas taky pritelova mama varovala, at nikam nejezdime, ze jsou vsude. Ale abych kvuli nim nejela na dovolenou, tak to vubec. Treba uz to pristi rok bude tak vyhroceny, ze nebudem moct tuplem nikam.
Chceme jet příští týden na 10 dní do Chorvatska. S dětmi. Když jsme to řekli rodičům, všichni z toho napůl šílí, že chceme v nynější situaci k moři a s dětmi..Že jsou všude uprchlíci, nepokoje a podobně. A mně to začalo vrtat hlavou.
Jak to vidíte vy? Je bezpečné tam jet, nebo raději na rok vynechat dovolenou?
Anonymita = rodinné potíže. Díky.