Chování dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3750
27.3.24 08:26
@Annonymní_007 píše: Více

To jsi měla nějakou opožděnou pubertu? Minimálně do 15. roku života musíš k doktorce se zákonným zástupcem, ne? Pubertální děvče může být klidně dvanáctileté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79992
27.3.24 08:26
@Anonymní píše: Více

no a jak dopadlo vyšetření, pořád na to neodpovídáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79992
27.3.24 08:29

jak jsi chodila k doktorce ty, je pro případ, který se řeší, naprosto irelevantní,
do 15 let nejméně neexistuje jít k lékaři bez zákonného zástupce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
27.3.24 08:31
@stinga píše: Více

Neříkám, že tam musí jít sama, ale ať si to sama hlídá a „ošéfovává“. Samozřejmě je rozdíl 12 a 15. To ale nevíme, kolik ji přesně je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15960
27.3.24 08:31

A prášky sis dnes už vzala? :mrgreen:

Sorry, ale řešíš úplný hovadiny. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41877
27.3.24 08:34
@Šmoulice píše: Více

hovadiny? hádám, že ty máš štěstí a nemusíš s nemocným dítkem obíhat specializovaná lékařská vyšetření, na které se čeká i půl roku a v momentě, kdy je dítko nemocné, tak tě objednají za dalšího půl roku. Jako přeju ti to, ale těm co tu zkušenost mají, a opravdu ji nemají dobrovolně, to jako hovadina asi nepřijde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79992
27.3.24 08:38

no nevíme, protože pravděpodobně je to celé vymyšlené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.3.24 08:39

Jak ses dozvěděla, že to dělala? Řekla ti to? Pak bych si skoro myslela, že na vyšetření jít nechce/bojí se/bojkotuje to. Nepíšeš, o co jde. Nicméně z chození bosa den před vyšetřením se opravdu nenastydne tak, aby na něj nemohla. Co mimochodem znamená pubertální? 12 letá nebo plnoletá? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3078
27.3.24 08:47

Jestli zvládla chodit v tílku a máchat v nohy řece, tak jí to nejspíš nevadilo a je otužilá.
Jestli je otužilá nebála bych se že jí ofoukne a prásk, onemocní.
Bacilům nebo virům je šumák jestli je člověk nahý nebo v péřovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
27.3.24 08:54
:mrgreen: :lol: neočekávat! Hlavně nic neočekávat.
U nás už v únoru vyrazila hrát volejbal v žabkách a tílku. :roll: Zima je jí, ne mě.
Oblékání ve smyslu málo/moc, jsem nikdy neřešila. Jestli je jim zima nebo ne už se snad dokážou rozhodnout. Nemám pocit, že by to nějak mělo významný vliv na jejich zdraví.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79992
27.3.24 09:05
@unuděná píše: Více

jak přišly opakované dotazy, které se zakladatelce nehodí do krámu, tak nějak záhadně neodpovídá :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.3.24 09:07
@stinga píše: Více

No, že mě to ani neudivuje.. Můj pubertální syn včera celé odpoledne lítal venku v tričku mimochodem, a přišel uhřátej jak rajče, takže věřím, že kdyby byla někde poblíž voda, vleze tam klidně celej :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15960
27.3.24 09:13
@Keyllah píše: Více

Jo hovadiny. Nic se nestalo. Sama to píše. Tak co se řeší? Hovadiny.

Příště jí dcera radši neřekne nic. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25507
27.3.24 09:22

ROZDÍL JE, zda to udělala naschvál/natruc (např. nechce na to vyšetření, chce být schválně nemocná)
nebo jen z hlouposti a radosti z prvního slunka (to spíš)

základ je s nimi prostě v klidu mluvit (i když se rodičům vaří krev),

mně se teda poměrně nedávno po pár letech v extrémně vyhrocené situaci (řekla své sestře přede mnou, že je ku-da vyj-baná a předcházela tomu ještě obdobná slovní potyčka, načež jsem ji jasně a důrazně upozornila, že takto se u nás mluvit zásadně nebude a pokud nerozumí slušně, tak to budu řešit jinak), neposlechla… flákla jsem ji fakt hodně
týden jsme se nebavily a od té doby jsou evidentně vymezené hranice, protože mluví slušně (aspoň přede mnou)

pokud bych tři měsíce čekala na důležité vyšetření pubošky, tak s ní o tom dost budu mluvit, jak je to důležité a i bych připomněla, ať se předtím trochu hlídá, aby byla fit..

na druhé straně, já jsem kachna, strkám nohy do různých vod od jara do podzimu a v životě se mi nic nestalo a na slunku odhazuju nejen širák v dál :mrgreen:

chce to prostě tyhle věci brát s nadhledem, rozumně a fakt hlavně mluvit a vysvětlovat, oni si to v těch 15 ani vše kolem prostě neuvědomují (různá rizika atd.), jednají spontánně a to je právě na tom dospívání krásné (pro ně.. :lol: pro rodiče méně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5297
27.3.24 09:33

Kdyz si vezmu sebe ve veku -nact, tak bych dceri durazne promluvila do duse, aby priste pouzila tu kouli na krku, a byla rada, ze neonemocnela pred vysetrenim. Ja jsem byla taky pubertalni spontanni tele a obcas mi mozne dusledky nedochazely. Zase jsem si diky tomu uzila spoustu legrace, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí