Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
No a jaký vliv to mělo na to vyšetření?
Doufám, že žádný, ale nechápu, že ve svém věku riskovala, že onemocní a opět bychom čekali třeba půl roku na další termín
No tak jsi ji měla líp vysvětlit, proč je to vyšetření důležité. A pokud s tebou nesouhlasí, tak přestat kecat do věcí, které se týkají jejího těla ![]()
Jako matce by se mi líbilo, že se dcera otužuje, sama chodívám v podobném počasí v tílku někdy taky
A jak dlouho byla venku bosa? Jako dvě hodiny? ![]()
tak pokud chtěla onemocnět, aby na vyšetření nemusela, tak to začala pozdě, příště musí chodit bosa v tílku tak týden před, to je jistota, že na vyšetření už nemocná bude,
takhle bude nemocná až zítra, spíš pozítří
@Annonymní_007 píše: Více
jejího těla?
pořád je to její matka, její zákonný zástupce, který má za ni zodpovědnost. Na taková vyšetření se čeká měsíce a nejsou pro nic za nic, jsou životně důležitá. jestli ty by jsi nechala 13/15letou dceru říct, fajn, když se ti nechce, tak na to vyšetření srdce/jater nemusíš, ok, ale hádám, že většina rodičů to takto mít nebude…
@navy blue píše: Více
jj začít se otužovat před důležitým lékařským vyšetřením / operací či čímkoli podobným je hodně přínosné
![]()
@Keyllah píše: Více
Já už jsem si v tomhle věku doktory řešila sama. Kdybych měla vadu srdce, tak vím že nechci umřít a hlídám si to. A ne, že to beru jako opruz od rodiče co si zase vymyslel ![]()
A zeptala jsi se dcery jestli se o to vyšetření nebojí? Nebo jsi na ní jen hystericky křičela?
@Annonymní_007 píše: Více
tak to už budeš hodně starý ročník, už za mně neexistovalo jít do 15 let k doktorovi sama, prostě tě neošetří, za neplnoleté dítě mají zodpovědnost rodiče
Předem anonym…zajímá mne, jak byste jako matky reagovaly…pubertální dcera věděla, že jdeme na důležité lékařské vyšetření na které jsme čekali 3 měsíce, které je důležité a den před vyšetřením v tomhle počasí chodila venku bosa a oblečená jen v tílku…chápu puberta, ale já myslela, že jí přetrhnu, v jejím věku bych už očekávala nějaký rozum…