Chování dětí v saunách

2105
2.11.23 15:02

Chování dětí v saunách

Chci se poradit. Se synem (4,5 roku) chodíme často do aquparku a je tam i sauna. Jedna je na báze parní kabiny a druhá (je to dělané na způsob sauny, je tam 80 stupňu a funguje spíš jako ohřívárna a je hned vedle šatny. Syn tu parní kabinu moc nemusí, i když i tam už párkrát byl, ale moc rád má tu ohřívarnu. Je takový trochu víc živý, nemluví, ale řešíme to, jinak chápe. Včera jsem tam s ním po plavání šla, ať se trochu ohřeje, než zase vyjdeme ven a byla tam jedna paní (asi zaměstnankyně a trénerka dětí), vzdechla jsem když tam přišla a nahodila otrávený výraz, asi čekala, že tam bude sama, no tak si mohla objednat celý komplex jen pro sebe. A malý si tam začal pro sebe mluvit, občas to dělá, tak se do mě pustila, že takové malé děti do sauny nepatří, to až od 5 let a v sauně se má být ticho. tak jsem jí řekla, že on už skoro 5 má a do sauny chodím s ním už dlouho a zatím následky nemá, právě naopak, zdravý jak řípa. Řekla, že to je jedno, ale je hlučný a jí to ruší a at odejdu. Takže dítě asi mám dát do zástavarny. Od kdy je teda sauna vhodná? Já v té parní dokonce viděla, jak tam přišli, to dítě asi mohlo mít rok a matka ho tam kojila, to se mi zdálo brzy, navíc to kojení takhle, ale dobře, každýho věc. Pak to, že ruší. v té parní kabině se občas, hlavně chlapi baví a proberou vše možné, rodiče se normálně baví s dětma a nikdy by mi nenapadlo se pohoršovat či jinak napomínat, vždyt to není kostel. A v té ohřívarně, tak jednou jsem tam byla s malým a s námi 2 plavčíčky z toho aquparku a ony právě maláho hecovaly, ale něco řekl, pak tam zazpíval, tak zkusili s ním a celkově tam byla dobrá atmosféra, že nikomu nechtělo ven, někdy jsou tam opravdu debaty, nevím o tom, že v sauně se má být ticho a v pozoru. A do té sauny ohřívárny nechodím na dlouho, maximum 7 minut, to je zatím rekor, většinou kolem 5 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anais Brno
2.11.23 15:07

Chodím do sauny docela pravidelně, mám ráda klid, většina lidí to respektuje a opravdu jak v sauně, tak v odpocivarnach je klid, lidí když už se baví tak šeptem…
Pokud chceš chodit s dítkem do sauny, tak najdi sauny, kde mívají rituály pro děti. Tam se s větším hlukem počítá.
Opravdu nikdo není zvědavy ani na hlučné dospělé, ani na hlučné děti. :,(
Když si chceme v klidu popovídat, jdeme do privátní sauny…ale pokud jdu do veřejné, respektují klid..
V sauně býváme i dvě tři hodiny, jedeme čtyři cykly po dvaceti minutách v samotné sauně plus prokládané relaxem v odpocivarne…

Příspěvek upraven 02.11.23 v 15:09

• Citovat
  • Upravit
101648
2.11.23 15:08

Ano, v sauně ma byt klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
2.11.23 15:08
@Bellino píše:
Chci se poradit. Se synem (4,5 roku) chodíme často do aquparku a je tam i sauna. Jedna je na báze parní kabiny a druhá (je to dělané na způsob sauny, je tam 80 stupňu a funguje spíš jako ohřívárna a je hned vedle šatny. Syn tu parní kabinu moc nemusí, i když i tam už párkrát byl, ale moc rád má tu ohřívarnu. Je takový trochu víc živý, nemluví, ale řešíme to, jinak chápe. Včera jsem tam s ním po plavání šla, ať se trochu ohřeje, než zase vyjdeme ven a byla tam jedna paní (asi zaměstnankyně a trénerka dětí), vzdechla jsem když tam přišla a nahodila otrávený výraz, asi čekala, že tam bude sama, no tak si mohla objednat celý komplex jen pro sebe. A malý si tam začal pro sebe mluvit, občas to dělá, tak se do mě pustila, že takové malé děti do sauny nepatří, to až od 5 let a v sauně se má být ticho. tak jsem jí řekla, že on už skoro 5 má a do sauny chodím s ním už dlouho a zatím následky nemá, právě naopak, zdravý jak řípa. Řekla, že to je jedno, ale je hlučný a jí to ruší a at odejdu. Takže dítě asi mám dát do zástavarny. Od kdy je teda sauna vhodná? Já v té parní dokonce viděla, jak tam přišli, to dítě asi mohlo mít rok a matka ho tam kojila, to se mi zdálo brzy, navíc to kojení takhle, ale dobře, každýho věc. Pak to, že ruší. v té parní kabině se občas, hlavně chlapi baví a proberou vše možné, rodiče se normálně baví s dětma a nikdy by mi nenapadlo se pohoršovat či jinak napomínat, vždyt to není kostel. A v té ohřívarně, tak jednou jsem tam byla s malým a s námi 2 plavčíčky z toho aquparku a ony právě maláho hecovaly, ale něco řekl, pak tam zazpíval, tak zkusili s ním a celkově tam byla dobrá atmosféra, že nikomu nechtělo ven, někdy jsou tam opravdu debaty, nevím o tom, že v sauně se má být ticho a v pozoru. A do té sauny ohřívárny nechodím na dlouho, maximum 7 minut, to je zatím rekor, většinou kolem 5 minut.

Je mi jedno, jak staré děti si kdo tahá do sauny, ale upovídané dítě mi teda vadí a to dost. Dej si ho kam chceš, ale do sauny ho neber. Je to relaxační prostor, kde opravdu nikdo není na rozjívené děti zvědavej. Zažila jsem, bylo to nepříjmené. Nakonec tu matku i dítě vyvedla obsluha (stěžoval si někdo jiný než já). V sauně má být klid a ani dospělí by su tu neměli povídt, pokud nemají privátní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
2.11.23 15:11
@Bellino píše:

Ty z toho nadelas :lol: tak paní asi proste neměla svůj den, taky jsou období, kdy bych rada měla klid, a otravuje mě přítomnost cizích lidi :lol: a to aniž bych proti těm lidem v osobni rovině něco měla, to vůbec nemám. Mohla jsi aspoň projevit trochu pochopení a říct dítěti, ať nemluví, když jsi videla, ze je nabrucena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.11.23 15:12
@Bellino píše:

No, do zástavárny ho samo dát nemusíš, to víme všichni. Prostě tam chodit nemusíš, že jo.
Obecně nemám ráda v sauně rozzývené děti, které povídají, dělají tam blbiny, polejvají pro zábavu kameny, skážou a dělají vyrvál. A vlastní děti se znažím vždy maximálně krotit a pokud to nerespektují, odcházíme. Ale to se bavíme fakt o zaplacené sauně jako samostatné sauně, kam jdu relaxovat. Ne o sauně v akvaparku, kterou beru jako takovou ohřívárnu a kam snad žádný soudný člověk nejde s plánem relaxovat, protože se tam dveře netrhnout, lidi courají tam a zpátky co půl minuty, vlhkost je tam snad vyšší než teplota, kravál z venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
2.11.23 15:14

Když matka napíše, že syn je trochu živý. Tak si živé dovedu představit, co se tam dělo a proč paní vzdychala.
Tvé dítě se musí naučit, že není stredobodem světa a chovat se tak, ať neobtěžuje okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
2.11.23 15:17
@mado píše:
Když matka napíše, že syn je trochu živý. Tak si živé dovedu představit, co se tam dělo a proč paní vzdychala.
Tvé dítě se musí naučit, že není stredobodem světa a chovat se tak, ať neobtěžuje okolí.

Měla by ho to učit ale matka. To dítě se to samo nenaučí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.11.23 15:24
@j.a.n.i1 píše:
Ano, v sauně ma byt klid.

To vymyslel kdo…?

Byla jsem svedkem, jak si dve pani povidaly (normalne, potichu) a jina je ze sauny nevybirave vyhodila, ze tam ma byt ticho.
Prislo mi to uplne na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
2.11.23 15:28
@Kockazvysocan píše:
Měla by ho to učit ale matka. To dítě se to samo nenaučí :nevim:

No samozřejmě, jenže spoustě matek přijde, že všichni okolo jsou celi nadšení z jejího rozjiveného, hlučněho a nevychovaného dítěte. A že je to užasně roztomilé, když její dítě obtěžuje celé okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
2.11.23 15:29
@mado píše:
No samozřejmě, jenže spoustě matek přijde, že všichni okolo jsou celi nadšení z jejího rozjiveného, hlučněho a nevychovaného dítěte. A že je to užasně roztomilé, když její dítě obtěžuje celé okolí.

přesně tak, případ zakladatelky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2105
2.11.23 15:38
@Kockazvysocan píše:
přesně tak, případ zakladatelky :nevim:

Samozřejmě, že nejsem případ matky, která dovolí svému dítěti všechno, pro kterou je jeji dítě modla, jen malý si řekl pro sebe tak asi 4 slova a postavil se a ona hned vyjela a spustila obsáhlý monolog, a prý v sauně má být ticho. Ticho tam nebyla především ona. A taky jsem v té parní kabině zažila, byl tam mladý kluk a holčina, možná spolu začínali chodit, nevím, ale už jsem jen čekala, kdy ho tam vojede v přímém přenosu, to mi bylo dost nepříjemné, pak tam chodí jogíni, co tam předvádí esoterické meditace, sem tam někdo stříká hadici po zdi a syna napomínám a vysvětluji mu, nejsem typ matky s rukama v klíně, co na všechno řekne:,,to jsou děti." To není výchovné. Zažila jsem takou v knihovně ve studovne, která by zasloužila vystřelení zavřeným oknem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
2.11.23 15:43

To máš jako třeba v solné jeskyni. Tam tě ani s děckem nepustí. Mají vyhrazené hodiny jen pro děti. To je jasné, do takových zařízení se chodí odpočívat a ani dospělí by se tam neměli bavit tak, aby to rušilo ostatní. Prostě se smiř s tím, že se toto občas stane, že tam tvoje dítě bude někomu vadit, i když bude relativně potichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
2.11.23 15:46

Tak je sauna a sauna… pokud je to opravdová sauna tak tam by mělo být ticho.. je každý to tedy dodržuje. Ale na mnoho saunách jsem četla silenzo a vysvětlení -

Já do saun dříve chodila velmi často a jako nejhorší jsou ukecany lidí co furt melou…

Myslím že dítě bych ještě dala :mrgreen:

Ale pokud to byla jen nějaká ohřívárna tak tam už bXh vůbec nebyla tak striktní

Příspěvek upraven 02.11.23 v 15:47

• Citovat
  • Upravit
101648
2.11.23 15:46
@Lucie_Sx píše:
To vymyslel kdo…?Byla jsem svedkem, jak si dve pani povidaly (normalne, potichu) a jina je ze sauny nevybirave vyhodila, ze tam ma byt ticho.
Prislo mi to uplne na hlavu.

Kdo to vymyslel nevim, ale bylo to v „navodu k použití“ u vsech saun, kde jsem byla. A vim, ze se to dodrzovalo i když me mama jako ditko (pravda malinko starsi) brala s sebou. I dospělí se potichu babili pouze pokud jsme tam byli sami - ta skupinka co společně chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí