Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý večer,chtěla bych poprosit o radu maminky převážně v okolí Opavy maximálně Moravskoslezského kraje. Mám neočkované dítko z osobních důvodu a potřebuji najít místo/školku kam bych ho dala pravděpodobně do 5 let než přestoupí do klasické školky, kdy už je docházka ze zákona povinná…pokud to, tak vůbec můžeme udělat.
Děkuji
Doufám, že nikde takové dítě nevezmou.
@Tosidelassrandu píše:
vezmou a na povinný školkový rok i do státní školky.
Jsem z jiného kraje, tipy nemám, zkusila bych místní (městské) fb skupiny.
Možná nějaká soukromá nebo lesní školka, do klasické ti ho nevezmou nikam, až ten předškolní rok.
Muzes zkusit vyjimku svedomi/ presvedceni, mrkni na Rozalio.
Kdybych zjistila, ze ve skolce, kam chodi moje ockovane dite, je nejake neockovane, tak bych to asi zacala resit. Ziju v MS kraji a co vim, tak 98 % skolek bere jen ockovane, coz je dobre. Je mi lito tveho ditete, toho nevezmou snad ani na skolu v prirode.
@Cullenova píše:
Kdybych zjistila, ze ve skolce, kam chodi moje ockovane dite, je nejake neockovane, tak bych to asi zacala resit. Ziju v MS kraji a co vim, tak 98 % skolek bere jen ockovane, coz je dobre. Je mi lito tveho ditete, toho nevezmou snad ani na skolu v prirode.
Tak to opravdu doporucuju nechodit radsi nikam!
Posledni dve ohniska spalnicek byly v jidelne Poslanecke snemovny a mezi zdravotniky na urgentu v Motole
.
@Cullenova píše:
A jak bys to jako řešila? Navíc pokud je tvoje očkované, tak je v pohodě, ne?
Zakladatelko, možná soukromá školka. Státní až v předškolním roce.
@Cullenova píše:
A resila bys jen tridy pred predskolaky a pak by jiz bylo vse v poradku
?
Bylo by mi to úplně jedno, at si tam chodi, kolik neockovanych deti chce, pokud bych nebyla provozovazelem one skolky ci akce pro deti. Jako provozovatel bych takove nevzala.
Takže doporucuji zkouset ty neoficiální, kde neberou dotaci na dite, tam je větší šance.
@Tosidelassrandu píše:
Také doufám, že nikde.
Hledej lesní školku, soukromou dětskou skupinu, dětský klub a další takové ty soukromé hlidarny mimo zákon. Dítěti tím teda moc nepomůžes.
Ani do soukrome nevezmou neockovane. Syn chodi do soukrome waldorfske a podminkou bylo ockovani. Tak at si ted super matky bez mozku uzijou.
@Lucie_Sx píše:
Tak to opravdu doporucuju nechodit radsi nikam!
Posledni dve ohniska spalnicek byly v jidelne Poslanecke snemovny a mezi zdravotniky na urgentu v Motole.
Ja ti uz v minule diskuzi psala, ze nehodlam diskutovat s nekym, kdo neockuje. Tak na me nereaguj, nebo mi zas akorat zvednes tlak
.
@Cullenova píše:
Ani do soukrome nevezmou neockovane. Syn chodi do soukrome waldorfske a podminkou bylo ockovani. Tak at si ted super matky bez mozku uzijou.
Musi to byt soukroma neakreditovana skolka.
Dobrý večer,
chtěla bych poprosit o radu maminky převážně v okolí Opavy maximálně Moravskoslezského kraje. Mám neočkované dítko z osobních důvodu a potřebuji najít místo/školku kam bych ho dala pravděpodobně do 5 let než přestoupí do klasické školky, kdy už je docházka ze zákona povinná…pokud to, tak vůbec můžeme udělat.
Děkuji