Chování doktorů k mladým snažilkám

2787
22.5.11 19:13

Chovani doktoru k mladym snazilkam

Ahoj holky,
je mi 20 let, od dubna jsem vysadila HA a s přítelem se snažíme o mimi. Jelikož jsem měla 3 týdny zpoždění a testy negativní, šla jsem na gyndu. Tam jsem mu řekla problém a že bysme s přítelem chtěli dítě. Udělal mi ultrazvuk a řekl mi, že těhotná nejsem a cystu na vaječníku nemám a že mi buď píchne injekci nebo znovu začnu brát HA. Tak jsme se domluvili na těch injekcích a už se semnou loučil. Tak sem se ho zeptala, co teda semnou je, proč samovolně nemestruuji, když mám tento problém už 13ti let a že by mě to teď teda zajímalo. Jeho odpověď byla, že je hodně možností, třeba nějaká hormonální porucha a už se semnou zase loučil. Ještě sem se ho zeptala, jestli po těch injekcích můžu otěhotnět a on na to, že možné to je.
Tak se chci zeptat, jestli jste se s takovým jednáním taky setkaly? No já sem byla naštvaná jak … :pocitac: Přeci když ví, že k němu chodím od 13ti s problémem s MS a ještě mám problém se štítnou žlázou, tak mě nemá takhle odbít ne? A abych z něho všechno tak tahala :zed: Sem si připadala jak kdybych dělala něco strašně špatného, když chci dítě ve 20ti :nevim:
Omlouvám se za zdlouhavý příspěvěk, ale potřebovala jsem se vypsat a zjistit jestli se s tím setkal ještě někdo, tak díky za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
22.5.11 19:23

Od dubna?
Je květen.
Problémy s početím se řeší tak po roce :nevim:
Počkej, jestli se ti srovná cyklus, zkus nějaké bylinky, kontryhel…
A pak jdi seřvat doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
22.5.11 19:23

Nepíšeš jaký problém s MS máš od 13ti, ale po vysazení HA je normální, že srovnání cyklu může trvat celkem dlouho, takže pokud si HA vysadila v dubnu, tak je to první nebo druhý cyklus, tudíž celkem chápu, že to nijak neřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.5.11 19:27

Kamarádka má stejný problém,jako ty,po vysazení HA otěhotněla ihned normální cestou. Řešit to s tebou nejspíš bude,až bude mít důvod to řešit. Tzn. nejspíš až po roce bezvýsledného snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
22.5.11 19:33

Ale on mi nerekl nic takoveho, ze to budem treba za rok nejak resit. Dal mi recept na agolutin a pry si mam chodivat na injekce. Tot vse. Tak jako kdyz se ho zeptam co mi je, tak mi mohl rict, ze po nejake dobe udela nejake testy ne?
Jinak ten problem, cca ve 13 jsem porpve dostala MS a pak asi po pul roce uz jsem ji nemela a bez injekce jsem nemenstruovala, proto mi v 15 nasadil HA. Ale nikdo nezkoumal proc to tak je :-(
Takze rikate ze to je normalni jo? Tak to ste me trosku uklidnily, ikdyz bych rada vedela v cem je problem, at se kdyztak resi zavcasu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.5.11 19:38

Taky mi to jednání doktora přijde normální. Přišla jsi na gyndu s tím, že jsi nedostala MS, dostala jsi vyvolávačku, to je normální postup. Po měsíci otěhotní opravdu jen málo žen a i když nemáš MS pravidelnou, má na to řešení zkrátka čas. A po antikoncepci tuplem trvá, že se cyklus musí srovnat a zase začít pracovat.

Příspěvek upraven 05.02.16 v 14:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
22.5.11 19:53

Ja mam ale chodivat na vyvolavacky pravidelne. Nemam zkoumat jestli se mi cyklus sam nespravi … ani nerekl kdy mam jit na kotrolu, vyvolavacku mi ma davat sestricka. Prislo mi to jako takovy nezajem, kdybych se nezeptala, tak mi sam nic nerekne :nevim: ale kdyz rikate ze to je normalni, tak asi jo no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.11 19:53

Vyprdni se na vyvolávačky a dej tělu čas se vzpamatovat, 5let braní HA se jen tak neztratí, i když samozřejmě na letáku tvrdí, jak se plodnost u dvousložkové ha obnovuje ihned.
To, že jsi měla v 15 nepravidelnou či žádnou ms neznamená, že ten samý problém budeš mít i teď. Pokud bys opravdu půl roku vůbec nemenstruovala, tak bych začala řešit proč, ale vyvolávačky to fakt nevyřeší, tam je potřeba hormonální profil, utz se podívat, jak je na tom sliznice, zda vůbec roste…
Přeju, ať nic z toho nemusíš řešit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
22.5.11 20:22

Podle mě to není dobré řešení od doktora.
Tu HA si v 15 letech potřebovala? Nebo to bylo čistě z důvodu úpravy cyklu?
Měla jsem stejný problém, jen myslím v 17 letech. MS mi chodila, ale tak po dvou měsících. Dr. to řešil práškama provera, brala jsem přes půl roku a pak jsem měla na pár let ms v pohodě. Když se opět začala posouvat tak už jsem potřebovala Ha tak se to tím vyřešilo. Teď po vysazení mi opět chodí podle plotu, ale protože už jsem s těmito divnými cykly jednou otěhotněla, zatím to necháváme bez vyvolávačky a pokud se nepodaří, bude se to řešit.
Jen to tvoje nasazení HA mi přijde divný. Jednou jsme četla článek, kde před tímto varovali, že je to špatně řešení nepravidelnosti MS. MS je nepravidelná třeba kvůli nedostatku hormonů a oni místo aby je zkusili nahodit, tak je radši utlumí HA a je nebezpečí, že už sami nikdy nenaskočí a nebo naskočí, ale s problémy.

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale myslím, že může být Cracky k něčemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.5.11 20:27

Ahoj, také bych to nějak neřešila s horkou hlavou. Pokud jsi měsíc po vysazení HA, musí se tělo nejdřív srovnat…je jasné, že spousta holek otěhotněla hned a spousta zase ne …co bych řešila, je štítná žláza, zajdi si na kontrolu a zjisti si, jestli ti právě ta nezpůsobuje problémy s cyklem (ale zatím bych ještě nehovořila o problémech s otěhotněním) - dej tomu půl roku… mně je 25 a doktorka se dobře pobavila, když jsem si tenkrát stěžovala, že po 3 měsících nic (za 14dnů jsem tam byla na potvrzení těhu)… není to o věku, řeší se to fakt po tom roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
22.5.11 20:29
Cracky píše:
Ja mam ale chodivat na vyvolavacky pravidelne. Nemam zkoumat jestli se mi cyklus sam nespravi … ani nerekl kdy mam jit na kotrolu, vyvolavacku mi ma davat sestricka. Prislo mi to jako takovy nezajem, kdybych se nezeptala, tak mi sam nic nerekne :nevim: ale kdyz rikate ze to je normalni, tak asi jo no :nevim:

hele a co má kontrolovat? jestli máš MS?? tohle je standartni postup, dostanes vyvolavacku, pak si odbudes MS a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
22.5.11 20:38

No já jsem otěotněla po vysazení HA asi za 6 měsíců, někde jsem četla že to vyčištění trvá asi 5 měsíců :nevim: . Nicméně po vysazení jsem měla menstruaci týden pak týden nic a potom zase týden a pak dva měsíce nic prostě to chvilku trvalo než se cyklus srovnal. Akorát si mylím že v 15 není nepravidelná MS nějaký problém… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
22.5.11 20:46

Nečetla jsem vaše příspěvky ale setkala jsem se s tím :cert: Je mi 21 v 19 jsem přišla o mimi tak jsem půl rok nechali plynout a když to ani pak po roce nešlo tak jsem řekla svému dr jestli něco není špatně že to není možný a on na mě: Už jste jednou těhotná byla a jste mladá víte kolik máte času?Tak jsme mu řekla že mám ale taky manžela a ten že je o 16 let starší a že by jsme miminko chtěli a on teda z nechutí ať přijdu druhý den na krev..Mezi tím jsem si sama zavolala do gennetu kde to začali řešit a díky kamarádce jsme změnila gynekologa,který je zodpovědný a řeší to :palec: . Ale jinak po měsíci bych to asi neřešila ale třeba po půl roce bych zkusila ňáké centrum reprodukce. Udělají jí Ti tam všechny vyšetření a někdo to máš i bez poplatku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
22.5.11 21:08

Cracky - přesně takhle to měla kámoška, a nakonec, když ms nedostala ani po vysazení HA, ji poslali do centra as. reprodukce… tam jim stačilo udělat jí jeden hormonální profil, ze kterého se zjistilo, že má problém s hypofýzou… ten se nakonec dal vyřešit léky, menstruace nastoupila a hned otěhotněla…

nicméně to bylo jednoznačné zanedbání ze strany doktora, který to měl řešit už předtím, než jí kdysi dávno nasadil HA… příště se nenech odbýt :-)

ale na druhou stranu nevím, jak jsi to měla před braním HA (jaký cyklus, jestli vůbec nebo jen nepravidelný, nejsem odborník, že :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
22.5.11 21:22

mě se po vysazení HA, kterou jsem brala 3 roky upravoval cyklus 12 měsíců

ale vždycky si můžeš najít jiného gyndaře a nebo mu řekni co tě trápí a že to chceš řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí