Chování ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
319
8.9.05 20:30

Ahoj holky,
s manželem jsme se dneska domluvili,že školku do ledna odložíme.Nevím,jestli je to dobře,ale za ty nervy to nestojí.Dneska jsem ho nechala doma a on byl tak vděčnej a tak moc hodnej a jen s brekem mi pořád dokola opakoval:mami,už nepůjdu do školky až budu velkej…Asi jsme měkký,ale trápit ho nebudu.Od ledna začne chodit každý den a to si určitě zvykne snáž než takhle občas.
Díky za podporu Ahoj Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
8.9.05 21:02

Nejste měkký!!! udělali jste dobře, lámat přes koleno se nemá nic, natož dětská dušička!

Baghira a Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
8.9.05 21:08

Díky Baghiro,pořád jsem na rozpacích,jestli mi to někdo schválí.Díky díky.L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.9.05 21:20

Ahoj, taky schvaluju, že jste tedy školku nakonec odložili. Já tohle „trápení“ tříletých dětí, které nejsou na kolektiv ještě evidentně zralé, neschvaluju, stejně jako dávání prvorozených dětí do školky z důvodu, že se narodilo miminko a ženská nezvládá nebo chce mít „klid“ na péči o mimi. Já mám doma skoro tříletou holčičku a 3měsíční miminko a vím jistě, že bych dcerku do školky hned nedala, zaprvé nechci, aby domů začala ze školky tahat nemoci, které by mohlo mimi chytit, zarduhé nechci, aby se cítila ublížená, že jsme ji kvůli mimi odložili. První rok soužití prvorozeného a miminkem je pro budoucí vztah a pro psychiku toho staršího rozhodující. Blinkání a zde popisovaný stres u školkového dítěte rozhodně není normální, může ho to do budoucna poznamenat. Podle mě stačí chodit „do kolektivu“ někde venku s kamarády, na návštěvy vzájemně domů, na písek apod.. na otrkání to stačí, tvrdý režim pak budou mít už pořád ve školce ve starším oddělení, škole, v práci… můj názor je, že do školky stačí začít dítě dávat až tak rok, max. 2 rojky před nástupem do první třídy, proč ho tam nutit být od 3 let, když je mu líp doma s mámou?
Nechci být za chytrou, jen píšu svůj názor - úplně mě mrazí, když čtu, že necháváte miminka doma samotná, když jdete „jen na pár minut“ z domu - to je šílená nezodpovědnost, copak se vám v té době venku nemůže nic stát (dopravní nehoda, cokoliv)? A miminku i v těch několika minutách může jít zrovna o život a vy nebudete doma, tohle mi přijde dost hrozný. Když mimi nemůžu vzít s sebou, tak prostě nikam nejdu, ne? Co kdyby začalo v bytě třeba hořet? Nebo ztratíte klíče a z deseti minut bude najednou hodina než přijde manžel nebo zámečník?
 Irena

• Citovat
  • Upravit
308
8.9.05 22:14

Ahojky,

tajně jsem doufala že to uděláš, že toho svýho prcka necháš doma, já mím kromě malýho ještě už velkou 13 dceru a celý život si budu vyčítat, že jsem ji nechala trápit ve školce. Do školky jsem ji dala kdyý jí bylo 2,5 roku, plakala každý den, než odešla z doma musela na záchod. měla průjem a k tomu pokaždé ještě blinkala, před školkou řvala jako blázen, učitelky mi říkali, že se to poddá. Omyl , do dneška vzpomíná, jak ve školce nemohla zadržet vzlykot a učitelky na ni křičeli, že když si chce řvát, ať jde do kouta a neobtěžuje ostatní děti a je, nadávali jí před ostatními a svým způsobem ponižovali. Přede mnou se chovali k ní vždy moc hezky, ale jenom jsem zašla.............................. :( No celé to trvalo několik let, ještě ve 3. třídě malá každé ráno zvracela a měla průjem.......................... Od 4. třídy dostala jinou paní učitelku a ta ji ze všeho dostala, konečně na ni byl někdo milý a hodný, dnes chodí do 8 a nechce jít ani k lékaři , aby nezameškala. Fakt to za to nestojí, psychika je složitá věc, já osobně bych si za tohle dala pár facek, ale to už nám stejně nepomůže.

Evula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
8.9.05 22:28

Ireno,nekamenuj mě,prosím.Vím,že je to nezodpovědnost nechat mimčo doma samotný,ale Terezka spinkala a navíc jsem si brala sebou chůvičku,tak jsem alespoň takhle měla přehled,co se doma děje.Vím,že to není jako bych byla doma,ale naštěstí při příchodu princezna pokaždý ještě spinkala a zaplať Pánbůh se nic nestalo.
Evulo,myslím,že k tomu samému spěl náš brouček,takže Tvůj příspěvek mě ujistil,že jsme udělali dobře.Navíc dneska mi tchýně říkala,že můj švagr si v jesličkách „vybrečel“ zánět srdečního svalu a to je teda síla.
Pani učitelku znám,měla i mě,když jsem chodila do školky.Je moc hodná,já jsem jí měla nejradši.
Zkusíme to v lednu a uvidíme.
Dobrou noc Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
8.9.05 22:30

Podľa mňa si tiež urobila to najlepšie, čo si mohla. Nie je normálne, keď dieťa plače, vracia, bojí sa, zle spí… Ty ako rodič určite najlepšie vieš, kedy je ten plač len taký „vydierací“ a kedy fakt ide do tuhého - a to bol určite váš prípad.

Ja som hľadala škôlku pre malú, keď mala dva a pol roka a mala som strašný strach - bola na mňa citovo naviazaná, pred deťmi mala odstup.. Nakoniec išla do škôlky až ako vyše 3,5 ročná, aj to len na pol dňa. Za ten rok sa strašne zmenila, dozrela, s každým sa rozprávala, bola zdravo sebavedomá… Pri nástupe nevyronila jedinú slzu, ráno síce občas „bojujeme“, lebo sa jej nechce obliekať a chce sa hrať, ale v škôlke sa jej očividne páči a už je pre ňu naozaj prínosom. Niektoré deti potrebujú dozrieť.

Dokonca aj múdre knihy píšu, že v troch rokoch je škôlka prínosom skôr pre rodičov a až v štyroch rokoch aj pre dieťa - až vtedy si dokáže spoločnosť rovesníkov naozaj vychutnať (samozrejme sú výnimky obidvoma smermi).

Prihováram sa len za to, aby ste v tom januári skúsili pre:,–(iť, aby si mohla byť pri zvykaní malého aj Ty - hoci aj niekoľko týždňov. Neviem, či je vaša škôlka takémuto prístupu naklonená, ale pokiaľ viem, v ČR je v tomto smere situácia lepšia ako v SR, tak to možno pôjde.

Rozeta + Barmbi 4r + Krištofko 13,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.9.05 23:33

Samozřejmě, že jste udělali to nejlepší pro syna, ale i pro sebe. Vystresovaní by jste byli všichni a přitom žádný vážný důvod proč dítě posílat do školky nebyl. Uplně mne mrazí, když někdo píše jak dítě plakalo,zvracelo a bylo neštastné, ale za půl roku se to zlomilo a pak už dítě neplakalo. Copak máme děti proto, aby jsme je ve třech letech snažili zlomit, samozřejmě když vidí, že se s tím nedá nic dělat rezignují. Ale to proboha přeci není cíl naší výchovy. Cora

• Citovat
  • Upravit
2901
8.9.05 23:37

Souhlasím, Coro!!! A taky je mi z toho smutno :(

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
8.9.05 23:43

To je právě to,co mě deptalo.Proč by měl můj brouček trpět,když může být v naprostý pohodě se mnou doma a být šťastný.Coro máš pravdu.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.9.05 00:05

Lejlo jseš správná a milující máma. Přeju Tobě, dětem a celé vaší rodině hodně zdraví a štěstí.Cora

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.9.05 22:46

Holky, tak to tady ctu a nestacim se divit… Treba to, ze pani ucitelka je toho nazoru, ze je lepsi nepozorovane zmizet… Anebo to trhani hysterickeho ditete od matky… To je pristup hodny gestapacky a ne pedagogicky skolene osoby. Jeden dva takove zazitky a dite ma nejen navzdy pokazenou chut chodit do skolky, ale i narusenou duveru k rodicum. Tady ty komunismem vychovane pani ucitelky by patrilo vsechny poslat do predcasneho duchodu a zakazat jim strasit male deti. Tady v Rakousku plati predevsim nic nelamat pres koleno, deti ucitelky oslovuji „Teto“ a tykaji jim, muj syn chodi druhym tydnem a zatim tam byl nejdyl dve a pul hodiny. A nedokazu si predstavit, ze bych „nepozorovane zmizela“. Proboha, vzdyt se vzijte do kuze toho decka, samo mezi samymi cizimi lidmi, a maminka je najednou pryc. Ja svemu synovi vzdycky reknu, ze odchazim, a ze si pro nej (po svacince, nejakou dobu po svacince atd…) prijdu. Konzultuji to s „Tetou“, ona mi rika napr.:„Vcera si tak moc nehral, uz mu to bylo na moc dlouho, nechala bych to dneska na tech dvou hodinach“. Je to skvely pristup, muj syn neplace, a to je hodne „mamincin“. Ucitelky, ktere tu popisujete, jakoby tak nejak nechapaly, ze dite je taky lidska bytost a take musi byt brano vazne.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
1718
15.9.05 00:13

Naprosto souhlasím s Janou, rodič by neměl nepozorovaně mizet a dítě zanechat napospas......vyděšené, s cizími lidmi......
 Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
15.9.05 09:49

Ahoj Lejlo,
taky si myslím, že jste to vyřešili naprosto správně. Já jsem teď taky dávala malého do školky, abych se mohla alespoň do 11h naplno věnovat malému bráškovi, ale my jsme šli s tím, že se do školky těšil. Jinak bych ho ještě taky nedávala. Je pravda, že když mě vidí odcházet tak vidím, že má nakrajíčku, ale říká, že ho školka baví a vím, že je rád mezi dětmi. My jsme taky chodili do takového centra pro maminky s dětmi, kde si mamky povídaly a děti hráli, takže jsme věděla do čeho jdu, že by to mělo být vpohodě.
Jo, taky mám školku přes silnici a pár známých mě lámalo, abych ráno malého nebudila a nechala spinkat. Já ale bohužel znám jeden případ ze svého okolí, kdy mamka vodila své 2děti do školky a třetí 6m. doma spinkalo, ale jednoho smutného rána se máma vrátila a miminko už nežilo…Vůbec tě neodsuzuji, chápu tě, ale píšu ti to, aby jsi věděla, že se to opravdu stává a věřím, že teď už budeš radši miminko všude tahat sebou … :lol: protože chceš pro své děti jen to nejlepší… :lol:
Iriss+2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
15.9.05 11:18

Ahoj Lejlo, teda tohle jsem už dlouho neslyšela!! Úplně mi leze mráz po zádech.

Moje mamka dělala ve školce celý život, právě u těch nejmenších, a já jsem chodila ze školy do školky, když měla odpolední - super!!

U nás se vždycky praktikovalo to, že se s každou maminkou učitelka domluvila, aby se na chvíli, na hodinu, dvě přišla s dětma i s malinkýma sourozencema podívat do třídy, aby se prcek rozkoukal a trochu přivykl. A hlavně to bylo i půl roku před domluveným nástupem do školky. Většinou to bezvadně fungovalo.

Byla to velká chyba tý učitelky, neměla si se dát takhle vyšachovat. Děláš dobře, že jste to nakonec odložili, ale malej si to bude stejně pamatovat. Nejlepší by bylo podle mne udělat si čas, aby ti někdo malou pohlídal, a jít tam občas s ním, na chvíli, držet ho za ruku nebo v náručí a vše mu ukazovat v té třídě, vysvětlovat proč dělají dětičky tohle apod. Snad by byla s tou učitelkou rozumná řeč. Je mi smutno, když se tohle ještě děje.

Přeji Ti a dětičkám hodně štěstíčka. Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect