Vadí mi výchova partnerčina syna, jak to řešit?

Ehmjo
19.1.26 09:58

Chování žena s dítětem a já?

Dobrý den všem.
Prosím o zhodnocení a jak to funguje u vás. Má to nějaké řešení?
Našel jsem si přítelkyni s dítětem. Je mu 12 let. Spolu jsme skoro 2 roky. Již spolu bydlíme.

Poslední dobou mě čím dál tím víc vadí chování přítelkyně a její chování mezi námi a synem.
Má mírnou obezitu a ona si dala do hlavy že musí večeřet v 18:00 a prostě jak je jinak tak dokáže mít i pitomé nálady. Vysvětluje že jinak je brzy, nebo naopak už pozdě. Nechápu čím je tohle podložené. Taková drobná snaha ať hubne asi.
Co mě na tom štve? Protože já končím v 18:00 v práci a přijedu 18:30. Kvůli půlhodině já už večeřím studené jídlo, protože on musí prostě v 18:00. Ano můžu si to přihřát, někdy je to aspoň vlažné. Ale chápete co tím chci asi říct. Že prostě jsem druhořadý. Kdo ví jak by to bylo kdyby nemusela dělat jemu večeři.
Celkově co se týče mého názoru na výchovu. Když už se snaží o hubnutí. Já ji říkám že jen tohle je asi málo a kdo ví jestli vůbec. Všude ho vozí i když může jet na kole, zajít si pěšky. V rámci hubnutí aspoň nějaký pohyb. Vše je v malém městečku. Např. K babičce co bydlí tak kilometr, do obchodu když něco třeba chce a vše možné, k holiči atd.. Vše není víc jak kilometr. Vždy se najde důvod. Zima, tma když jsou pouliční lampy a je 17:00 třeba, horko. No cokoliv, vždy se něco najde.
Když chci ať se hýbe, pomoci odklidit sníh, sekat trávu a nebo jakkoliv pomáhat, třeba vynést koše do popelnice. Je to chudák protože se mu nechce a tím pádem nemusí. Opět pohyb 0. Vše se veze co se týká jeho podobným způsobem. A mě už to opravdu štve. Ano není můj, ale sakra nějaké slovo snad bych měl mít ne?
Ano asi řešení je si promluvit, ale buď to skončí hádkou. Protože ona si asi myslí že ví vše nejlépe. Nebo se stejně nic nezmění. A můžu s tím chodit pořád dokola. Když už tak aktuálně po řeči jednou uhne, ale dál se to vrátí do starých kolejí.
Mě to prostě vadí že je takový líný a co z něj bude? Neumeje si sám vlasy a nic. Za mě bych ho kopl už do zadku ať se o sebe začne trochu starat a dal mu i nějaké práce a povinnosti. Ano pomoci když něco neví atd. To ano. Ale ona ho tak naučila, že to ví a využívá toho pro svoji lenost. Jen sedět u mobilu a PC. Ale odnést koš je strašný problém, časový i náročný. Otázka 3 minut. Ale 1000 keců, naštvání, pak za maminkou. Ta sice nic neřekne, ale když je doma. Já to odnesli za něj. Odnést to můžu samozřejmě i já. Ale jde mi o to ať taky něco udělá a aspoň občas se zvedne.
Ani na návštěvy on nechce tak nejede. Jednou za rok třeba k mojí babičce ať ho aspoň vidí to snad přežije ne? Ale ona se ho zastává že on se bude chudák nudit. I tak se musí plánovat výlety a dovolené. Ať se chudák náhodou nenudí. Takže se jezdí podle něj. Podle mě třeba nejde. Jen sám můžu.
Děkuji za všechny rekace a rady. Hlavně jak tohle řešit s partnerkou, ať to není jo máš pravdu jednou. A šup zpět do starých kolejí a pořád dokola. Ať otevře oči že z něj nic nebude a pak se o něj bude starat ještě ve 40. Pokud je můj názor tedy správný, že občas něco už v tomhle věku pomoci ať se i něco naučí a není kopyto co neví jak se drží lopata. A hlavně se začne osamostňovat s přibývajícím věkem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1528
19.1.26 10:08

Ušetři si nervy, kopni je oba do hvězdy. Najdi si ženskou bez dítěte. Co chceš na tomhle marastu řešit??? Nebo jsi snad masochista?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
19.1.26 10:08
@Ehmjo píše: Více

Doporučuju vykašlat se na ženskou s dítětem - tam vždycky budete ten druhý, protože matka proti dítěti nepůjde.
Pokud si myslí, že může zhubnout, když jí přesně v šest, tak ne - nemůže. Je nutný pohyb, složení stravy apod.

Prostě takhle to tý ženský řekněte a udělejte ji pápá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65452
19.1.26 10:12

U vas je problém od úplného začátku :nevim:
Jděte od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
19.1.26 10:13

Chápu Tě, že Tě to štve, ale tohle nemá východisko. Moje 8 leta dcera uklízí myčku, vynáší koš, vlasy si kupodivu umeje sama taky. Tohle z něj dělá jeho matka. Je vidět, že Tě neberou do rodiny, a Tvoje slovo nemá váhu, přemýšlela bych, zda-li má cenu v tomto vztahu vytrvávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
19.1.26 10:13
@Ehmjo píše: Více

Přijmout cizí dítě, je pro chlapa hodně silná záležitost. Vidím to všude kolem sebe, ty vztahy jsou většinou dost mizerné a kde to funguje, klobouk dolů, jak říkám, opravdu náročná disciplína. Většinou to funguje tam, kde pravý otec téměř nefunguje a nevlastní nahrazuje jeho nepřítomnost - pokud se k tomu dítěti opravdu tak chová a věnuje.

To, že se má hýbat a kolem sebe něco udělat, občas pomoct, je bez debat a je to naprostý základ.

Otázka, jak to doma komunikuješ, jak partnerka umí naslouchat, jak ovlivňuje vlastní otec, pokud trochu funguje - je tam toho prostě moc, co ti lidé musí zvládnout, aby to fungovalo na všechny strany.

Pak je tady druhá věc a to jsou ženy otrokyně vlastních dětí, kde i v téměř dospělosti, si nejsou schopny nachystat jídlo samy, nedej bože uvařit, natož někam dojít pěšky a k tomu vzít do ruky třeba ten koš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149343
19.1.26 10:30

Ty toho kluka nemáš rád a to je ten problém. Pravda je ta, že maminka dělá klukovi špatnou službu když ho vede tak nesamostatně. To není dobré a vymstí se jim to.
Tu večeři teda nevidím tak černě, běžně se v rodinách schází lidi různě a jídlo si přihřejou. To není nic tak zvláštního.
Až ti dojde trpělivost, což bych se ti ani nedivila, tak si tu večeři nebudeš ohřívat, ale i sám vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
19.1.26 10:35

No… tak sis vylil srdíčko a na klukovi nenechal nit suchou… je ti líp?

Vadí ti na něm evidentně všechno, nemáš ho rád (byť se pokoušíš sebe i nás přesvědčovat o opaku) a pro vás všechny tři by bylo nejlepší, kdybys z jejich života zmizel (a večeře si neohříval, ale zase pěkně sám vařil ;) )

Snažíš se vstupovat mezi mámu a její dítě, což je snaha předem odsouzená k neúspěchu ;) Ona možná dělá spoustu věcí špatně (a možná na to jednou i doplatí), ale ty tam nejsi od toho, abys ji převychovával a učil ji, jak má svoje dítě vychovávat a kolik samostatnosti mu podle TEBE přísluší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
19.1.26 10:41

Odhadl jsi to správně. Ten kluk tam bude až do čtyřiceti a nejspíš bude dělat pořád to samé (nic). Ty tam být můžeš, nebo nemusíš. Ale systém nepředěláš. Ono naštěstí to příroda tak zařídila, protože jinak by s dnešní rozvodovostí vychovával děti co pět let jinej chlap. Ale některé matky i to dopustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10215
19.1.26 10:45
@Poustevnice píše: Více
:lol: přesně :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
19.1.26 11:05
@1010 píše: Více

Obdivuji vaše nervy. Já bych je oba kopla někam. Už jenom dívat se každodenně na tlustého líného spratka, který neumí nic jiného než sedět na mobilu a ještě je mu zatěžko udělat pár kroků, musí být šíleně otravné. A ještě tam být jak páté kolo u vozu a nesmět Bobánkovi ani nic říct, to bych fakt nedala. Zřejmě jste tam jen do počtu a fungujete jen jako oslíčku otřes se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10215
19.1.26 11:16

@Da12 já nejsem zakladatel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
19.1.26 11:34

Ono je vždycky lepší, když má partner/-ka dítě z předchozí vztahu v opačném pohlaví, než je to moje. Takové dítě se líp přijímá, králem nebo královnou hold může být vždycky jenom jeden. :)
Jak už tu padlo, žena nikdy nepůjde proti svému dítěti.
Ale napadlo tu někoho, jak se musí cítit máma, že se v jejím životě objeví týpek, kterému na ní imrvére něco vadí? Z toho má nějak jásat, děkovat za cenné podněty, na které by bez něj nepřišla nebo co se od ní očekává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
19.1.26 11:35

Tak jste v domacnosti 2 dospeli, mate rozdelene povinosti na pul? Kluk by mel mit taky urcene svoje povinosti. Jestli TY doma pulku nedelas, asi tezko muzes chtit neco po diteti. :nevim: o jeho postavu se nestarej, neni tvuj a kdyz ho pritelkyne chce nicit, je to jeji vec. Jen na to mysli, jestli budete vhtit spolecne dite, abyste to od zacatku pojali ze spolecneho konce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15586
19.1.26 11:39

Se. r na to. Tvoje děcko to není. :)
Tak ti může být jedno co z něj bude a jak bude vypadat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí