Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lenyyyy píše:
Moc děkuji za vyčerpávající odpověďno teda to o tom nahlášení jsem nevěděla. Myslela jsem si, že když si pořídíme dvě kozeny jen pro radost tak se to hlásit nemusí. A kde to mám nahlásit? Plus vím, že mají být i označeny, to se dělá u veterináře ne? Jejda, ještě, že jsem se to dozvěděla, co by se stalo kdyby jsme si je koupili a nenahlásili to?
SCHOK - svaz chovatelů ovcí a koz. Já jsem vše řešila poštou, ale teď koukám na jejich web a asi už toho spoustu pořídíš i elektronicky. Pokud by tě někdo udal, že máš nenahlášené hospodářství a zvířata neoznačená, můžeš dostat pokutu. Především se to hodí mít vše v pořádku v případě, že sousedé nejsou ze zvířat tak happy, jako vy
Označit si je můžeš i sama, se známkami si objednáš kleště a nacvakneš jim to. Nám to teda dělal kamarád zootechnik. Nebo je možné, že koupíš už zvířata označená, to pak budeš mít jednodušší v tom, že si je pouze přehlásíš na svoje hospodářství. Registrovaný chovatel musí označit každé zvíře starší šesti měsíců, jestli si to správně pamatuju. Koukni se na stránky SCHOK, mají tam docela pěkný manuál pro začínající chovatele. Jo a ještě si pamatuju, že tam byl nějaký zádrhel v přepravě zvířat mezi hospodářstvím, ale nevím už přesně, co to bylo - myslím, že by se neměli transportovat po vlastní ose, ale měla by sis na to najmout speciálního dopravce a pak se to nějak muselo vypsat do toho formuláře o přesunu zvířat. Což se ovšem dalo obejít tím, že budeš tvrdit, že jsi s nimi došla pěšky, to ti nikdo nemůže zakázat
Třeba to tady někdo bude vědět přesněji.
@Michelle_M píše:
SCHOK - svaz chovatelů ovcí a koz. Já jsem vše řešila poštou, ale teď koukám na jejich web a asi už toho spoustu pořídíš i elektronicky. Pokud by tě někdo udal, že máš nenahlášené hospodářství a zvířata neoznačená, můžeš dostat pokutu. Především se to hodí mít vše v pořádku v případě, že sousedé nejsou ze zvířat tak happy, jako vyOznačit si je můžeš i sama, se známkami si objednáš kleště a nacvakneš jim to. Nám to teda dělal kamarád zootechnik. Nebo je možné, že koupíš už zvířata označená, to pak budeš mít jednodušší v tom, že si je pouze přehlásíš na svoje hospodářství. Registrovaný chovatel musí označit každé zvíře starší šesti měsíců, jestli si to správně pamatuju. Koukni se na stránky SCHOK, mají tam docela pěkný manuál pro začínající chovatele. Jo a ještě si pamatuju, že tam byl nějaký zádrhel v přepravě zvířat mezi hospodářstvím, ale nevím už přesně, co to bylo - myslím, že by se neměli transportovat po vlastní ose, ale měla by sis na to najmout speciálního dopravce a pak se to nějak muselo vypsat do toho formuláře o přesunu zvířat. Což se ovšem dalo obejít tím, že budeš tvrdit, že jsi s nimi došla pěšky, to ti nikdo nemůže zakázat
Třeba to tady někdo bude vědět přesněji.
Dobře, kouknu tam. Děkuji moc ![]()