Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den maminky, naše malá bude mít 20měsíců, chodí ale stále s oporou, bojí se pustit.Byly jsme na rehabce ale tam nám nic neřekly, jen to že malé trošičku zajíždí jedno očičko a že asi z toho důvodu se bojí pustit. Prosím nemáte některá zkušenost a nebo jak jí pomoct? Moc děkuji za jakýkoliv názor.
Nedavno tady byla dobra rada, pri ktere jsem si zpetne uvedomila, ze tak se mi rozchodil syn - pry nektere deti muzou mit strach z padu, zkuste formou hry „trenovat“ padani a vstavani, jestli to nepomuze.
Ahoj
radu namám, ale řeším ted to samé u syna (také 20měsíců)…za ruku chodí, pár krůčku udělá pouze na měkém a jak píše @angelivanka84 je strašně nadšenej když si stoupne a pak hrozná sranda, když spadne…ale už bych ho taky ráda rozchodila. Doufala, jsem že se nám to do zimy podaří, ale nevím nevím. Navíc je z dvojčat a jeho ségra už tapká od června, takže celkem nepraktické…
![]()
Malý (18 měsíců) ted začíná pomalu tapkat..jeste nestoupne v prostoru ( zkusíme radu výše
) ale uz se poušti a vydává se sam do prostoru..a asi nám pomohl kontakt se stejne starými behajicimi dětmi..začali jsme chodit do kroužku pro prtata..a tam uz se i rozběhl..