Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
měla by
ale riziko otěhotnění tu vždycky je i když pilulky bereš.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, pokud potřebuji oddálit menstruaci pomocí HA. Tak pokud začnu po skončení 1. plata brát druhé a po pár tabletkách ( tolik kolik potřebuji oddálit), udělám normálně 7 denní pauzu a pak nové plato, jsem normálně chraněná? Díky moc za odpověd ![]()
Do toho bych se asi nepoustela..spis bych vysadila v tom poslednim tydnu o par dni driv, a kdyz to udelas takhle vickrat, tak se ti to vlastne jakoby oddali..a nebo si vezmi 2 plata za sebou cely..ale to co pises je risk
Přečti si příbalovou informaci - já brala Mercilon a tam to bylo první týden špatný, druhý dobrý a třetí to zase nějak vadilo… a proč nemůžeš prostě brát dvě platíčka za sebou. Já s tím teda takhle nikdy nemanipulovala, ani dvě za sebou jsem nebrala…
Já beru HA Vreya. A asi tedy doberu i to druhé plato;) Chtěla sem mit tu pauzu co nejdříve, protože stejně trochu špiním, takže to moc nevyšlo:( Ale děuji za odpovědi:)
@H.tot píše:
Já beru HA Vreya. A asi tedy doberu i to druhé plato;) Chtěla sem mit tu pauzu co nejdříve, protože stejně trochu špiním, takže to moc nevyšlo:( Ale děuji za odpovědi:)
Hele to je takový svinstvo a to, co při braní HA máš, nemá vůbec nic společnýho s menstruací, že je jedno, jestli budeš dělat pauzu za týden nebo 4 týdny…
@avm3 píše:
Hele to je takový svinstvo a to, co při braní HA máš, nemá vůbec nic společnýho s menstruací, že je jedno, jestli budeš dělat pauzu za týden nebo 4 týdny…
To není jedno, pokud by udělala pauzu po týdnu, nebyla by chráněná. Pauzu lze udělat nejdříve v druhém týdnu braní plata.
Jinak, pro zakladatelku, ochrana v pauze? Ty papírky v těch krabičkách jsou příbalové informace, zkus si to přečíst ![]()
@H.tot píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, pokud potřebuji oddálit menstruaci pomocí HA. Tak pokud začnu po skončení 1. plata brát druhé a po pár tabletkách ( tolik kolik potřebuji oddálit), udělám normálně 7 denní pauzu a pak nové plato, jsem normálně chraněná? Díky moc za odpověd
Brala jsem kdysi Jeanine a brala jsem tři platíčka za sebou a pak dělala pauzu. Model 28denního cyklu není žádné dogma, bylo to při vzniku schématu braní pilulek zvolené číslo podle nejčastější délky běžného cyklu. Takže klidně můžeš vzít například 28 pilulek v kuse a pak udělat běžnou pauzu atd
U té Jeanine to bylo v letáku i doporučováno, že pokud se bere takto v kuse, tak je pak ochrana vyšší
Brala jsem kdysi Jeanine a brala jsem tři platíčka za sebou a pak dělala pauzu. Model 28denního cyklu není žádné dogma, bylo to při vzniku schématu braní pilulek zvolené číslo podle nejčastější délky běžného cyklu. Takže klidně můžeš vzít například 28 pilulek v kuse a pak udělat běžnou pauzu atd
U té Jeanine to bylo v letáku i doporučováno, že pokud se bere takto v kuse, tak je pak ochrana vyšší
Takže můžu tedy vzít například 26 pilulek pak nasadit 7denní pauzu a pak pokracovat normálně po 21pilulkách? A HA bude normálně účinná, pořád?
Chrání HA i v době pauzy?