Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem, prosím o radu, chtěla bych koupit dětem na novou matraci chránič proti nečistotám i potu či moči. Dcera se ještě občas v noci počůrá. Bude to už rozměr 90×200. Byla bych ráda za rady, jaký chránič se Vám osvědčil. A zda by bylo dobré dát na ten chránič ještě nepropustné prostěradlo, kvůli praní. Děkuji za rady
Mame Emitex a pak asi z Jysku. Neprotekl ani jeden. Pres ne davam klasicke prosteradlo. Jednou za cas chranic vyperu.
Máme od bytového textilu škodák nepropustnou ochranu matrace, stál kolem 300 na malou postel. Ale dcera dokonce vylila pití do postele, matrac byla úplně suchá. zachytilo to vše.
Určitě pořiď buď přímo nepropustne prosteradlo nebo podložku s gumickama na konci, jinak to bude klouzat, shrnovat se, dítě to bude tlačit. Prosteradlo i podložky dohromady je zbytečná. Stačí jedna nepropustna vrstva.
@chaela Tak ja treba mam nepropustné proszeradlo, na tom propustny chranic a normalni prostěradlo. Na tom nepropustnem bych spat nechtela.
@j.a.n.i1 píše:
@chaela Tak ja treba mam nepropustné proszeradlo, na tom propustny chranic a normalni prostěradlo. Na tom nepropustnem bych spat nechtela.
ale stačí dát ta nepropustná podložka a pak prostěradlo, ne?
@j.a.n.i1 jak princezna na hrasku
ale ja jsem psala, ze staci jedna nepropustna vrstva, což ty máš taky. Syn má na matraci nepropustnou podložku a na tom normální prosteradlo. Ta podložky má sice nahoře jakousi bavlnu, ale příjemně mi to moc není tak proto má na tom syn ještě klasické prosteradlo. Ale dávat nepropustnou podložku a na to nepropustne prosteradlo je poněkud zbytečné.
@Veru1987 píše:
ale stačí dát ta nepropustná podložka a pak prostěradlo, ne?
Když na tom tak chce nekdo spat, tak staci, me to prijde neprijemny.
@chaela jojo, jednu nepropustnou mam taky, ale mam radeji tu princeznu na hrasku… A savou vrstvu, kdyz je ditko zpoti, plus diky tomu nemusim prat to nepropustne tak často.
Kupovala jsem nějaký úplně nejlevnější chránič v Jysku. neprospustné prostěradlo jsem měla jen u miminek, děti se od odplenkování počůrávají zřídka. I když tento týden se teda fakt zadařilo a prvňák zčůral komplet deku, povlečení, prostěradlo, chránič i obal matrace.
Kupovala jsem ale matraci se sindavatelným pratelným obalem.
@Adriane Mě se osvědčil nepropustný chránič matrace od Matějovského, je s PUL zátěrem, takže je prodyšný a nešustí. Na něm má syn už jenom prostěradlo. Co vypadalo na první pohled dobře a neosvědčilo se vůbec bylo nepropustné prostěradlo (taky s PUL zátěrem) ale jak bylo tenké tak po 5 vyprání přestalo plnit funkci. Ten chránič od Matějovského máme už 2 roky a i s frekvencí přání cca 1× za dva měsíce stále drží a to ho suším v sušičce.
Mam nakoupena nepropustna prosteradla s polyuretanovym zaterem, takze matrace ochrani a pritom jsou prodysna. Mame je i na manzelske posteli, protoze deti se v noci casto stehuji k nam. Spi se na nich dobre, povrch je prijemny (mame jersey, delaji i frote).
@Heivka píše:
@Adriane Mě se osvědčil nepropustný chránič matrace od Matějovského, je s PUL zátěrem, takže je prodyšný a nešustí. Na něm má syn už jenom prostěradlo. Co vypadalo na první pohled dobře a neosvědčilo se vůbec bylo nepropustné prostěradlo (taky s PUL zátěrem) ale jak bylo tenké tak po 5 vyprání přestalo plnit funkci. Ten chránič od Matějovského máme už 2 roky a i s frekvencí přání cca 1× za dva měsíce stále drží a to ho suším v sušičce.
Děkuji za tip. Je to takovýto : https://www.matejovsky-povleceni.cz/…upravou.html ?
Je docela drahý. Jiný levnější od jiné firmy jste nezkoušela?
@luci.no píše:
Mame Emitex a pak asi z Jysku. Neprotekl ani jeden. Pres ne davam klasicke prosteradlo. Jednou za cas chranic vyperu.
U těchto levnějších chráničů, není problém, že to nedrží, nebo šustí novou něco jiného?