Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny na emiminu,
chtěla bych od vás nějakou radu na chrapot u malého prcka. Týden malého trápila rýma, teď už jí nemá asi dva dny. Ale dneska večer začal chraptět, přes den jen parkrát zakuckal jinač byl úplně v pohodě. Teploty nemá. Měli vaše děti něco podobného a jak jste to léčili? Nevím jak na tom bude malý zítra, ale počítám, že se to přes noc asi nezlepší. Mám mu dávat nějaké obklady?
Děkuji za každou radu.
Hezký večer.
Vlasti, u nás bezvadně zabírá nadrobno nakrájená cibule, zalít trochou medu, nechat 24 hodin uležet a pak tu šťávu z toho slít. Dávat do čaje vždycky po jedné dvou lžičkách.
Zkus to, třeba vám to taky pomůže ![]()
(když to uděláš teď večer, tak mu ráno klíďo taky trochu dej, já si vždycky dělám trochu víc, abych nemusela čekat těch 24 hodin na odležení, ale měla něco v zásobě
)
Ahoj mým dětem vždy začínala laringitida chrapotem tak pozor na to hodně větrat a vlký vzduch jinak na chrapot jsem nic nedávala jen hodně tekutin.
Malá teď chraptila pomalu měsíc, zkoušela jsem Homeovox, ale nakonec zabraly Fenistil kapky, který jsou na předpis.
DObrý den, potřebuju poradit, mám podobný problém jako zakladatelka.
Dcera měla minulý týden rýmu, rýma je fuč a holka každé ráno už třetí den chraptí. Zakašle jen párkrát. Jinak nic.
Co s tím?
Pomáhá jí dát ráno Mucosolvan ale další ráno se to opakuje už třetí den. Máme jít k lékařce? Jinak jí nic není, je čilá, veselá…
Podle mě by se ten mucosolvan měl dávat podle doporučení, tj 2×-3× denně po těch 2,5ml, dát to jen jednou denně mi přijde málo.
K doktorce bych nejdřív zavolala, popsala situaci. Abys tam neběžela jen kvůli tomu, aby ti řekla, že máš dát mucosolvan ![]()
má se dávat dvakrát denně večer jsem jí ho nedala páč už nechraptěla a nic jí nebylo. Přijde mi, že jí to ráno rozpustí a už je dobře.
Dám ji ho i večer a uvidím. Doktorce zavolám, jen je tam až odpo a nechtěla jsem ji zbytečně otravovat.
je tak to jsem netušila, díky. Myslela jsem ji to dát při večeři.