Obřízka - udělá se stroupek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
848
4.11.09 15:38

obřízka

Dobrý den, prosím o radu, včéra jsme přijeli z nemocnice, mému synovi (2) roky dělali obřízku, a nyní jsme doma, koupeme v heřmánku nebo v řepíku, mažeme framykoenem na oči, ale je to hrozný boj, nenechá si sundat plínku, jelikož tam má takový obazeček a ten se mu na to přilepí, ,pořád lepší než na slipy, nebo přímo na plínku, tak každé čůrání musíme do vany a nechat ten kus gázy odmočit a pak opatrně sundat, ale hrozně u toho bečí, jsem sama doma a kope nohama, rukama, jinak čůrá bez problémů, a když tu plínu na něj dostanu, tak řádí jak divej, není poznat že byl v pondělí na operaci. Tak se chci zeptat? udělá se mu na tom stroupek?, může to trošku namokvat? jelikož to musíme odmočit a pak nechat samo uschnout a to se děje několikrát za den, také ho nechám na volno, sedíme a čteme si ale víc jak 20 min to dvou leté mimi nevydrží, nebo spíš ten náš. Jak se říká nejlépe se to hojí na vzduchu. Děkuji maminkam za odpověď co to mají za sebou. Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1584
4.11.09 16:02

My mame obrizku a davala jsem vazelinu pred kazdym prebalenim a tak se mu to neprilepovalo. Hojilo se tyden, ale maly na tom byl hned po narozeni, tak je asi trochu jine. Vzdy jsem sulinka pomatlala ze vsech stran, aby se nemel moznost nikde prilepit. Doporucili nam to pediatri… Jinak bych ho asi nechavala co nejvic bez pliny, at to dycha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
4.11.09 18:54

jestli se mohu zeptat, co to je ta vazelína?
děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ela111
4.11.09 20:25

uplne obycejna cista mast bez primesi,koupis v lekarne.Ela

• Citovat
  • Upravit
848
5.11.09 14:05

děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
5.11.09 14:16

a mohu se zeptat, zda váš syn měl i na něm pak třeba trošku stroupku? Je to normální?
My jsme tedy 4 den po operaci, tak zatím nic, ale nevím zda to tak má být nebo ne. díky moc Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
5.11.09 20:30

Syn mel na nem takovy zluty jakoby krouzek (strup?). Bylo to jen trosicku, protoze to byl u nej opravdu minimalni zakrok jako u miminka (vzali mu jen malickaty kousicek kuzicky a trvalo to 5 min.). Zahojilo se to takrka hned. U dvouleteho prcka to asi bude jine, to uz je ten sulinek trochu vetsi. Hlavne asi aby mu to nemokvaloa nejak nekrvacelo, jinak to urcite bude brzo v pohode. V nejhorsim muzete skocit na kontrolu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.13 14:10

Zdravím. Potřebovala bych poradit, nebo spíš uklidnit.. Na radu dětské jsme začali v roce přetahovat. Prakticky to vůbec nešlo, dírku měl jak špendlíkovou hlavičku. Po půl roce snahy o přetahování se dírka zvětšila asi o milimetr. V roce a půl nám doktorka předepsala mast, po které se předkožka dala přetáhnout do menší půlky žaludu. Při kontrole to ale krapet přepískla a předkožku synovi trochu natrhla (měl kapku krve na pleně). Jenže problém nastal, když po ukončení mazání se předkožka začala opět velmi rychle zužovat a přilepila se úplně k žaludu. Teď, ve 22 měsících, s ní nejde pohnout. Včera jsme byli na urologii a ten nás poslal na obřízku, případně se domluvit na částečné obřízce (ufiknout jen to nejnutnější). Já se víc přikláním k té částečné, aby pak neměl v pubertě nějaké komplexy, ale nedovedu si představit, že bych mu měla bolavého pindíka přetahovat :( Nemáte s tím někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
6926
29.1.13 14:27

Ahoj, jsou tu debaty na téma přetahovat/nepřetahovat.
Nechci zas rozdmýchat nějaké vášně :lol: (jsem hodně proti přetahování v roce..), ale - že se předkožka vrací se někdy stává, není ještě „zralá“ na svou funkci. Je taky rozdíl, jestli je jen přilepená (což je normální a proto se ani nehne), nebo zúžená.

Být Tebou, poradím se ještě s jiným urologem, jestli je obřízka nutná. Přeci jen, je to „napořád“.. Chlapi jsou ješiní…

My se radili v Praze, tam nám vše krásně objasnili. Synovi to nešlo vůbec (a náš pediatr taky strašil obřízkou) a teď (5 let) je to ok. Prostě to najednou šlo, ani nevím jak.

Kamarádka to dobu (cca 2 roky) jemně zkoušela, taky nešlo a najednou hup a šlo. :nevim: I bez obřízky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.13 14:37

@Davdan má ji zúženou i přilepenou. Urolog mi řekl, že mu ji klidně odlepí, ale tím přetažením by ji nejspíš na dvou místech natrhl a já sama bych mu ji pak jen horko těžko přetahovala. Ale bylo by to pak i s rizikem, že se to zajizví a bude to tam, kde to bylo. Osobně jsem taky pro nepřetahování a říkám si, jestli není brzy na tak razantní zákrok. Navíc má pořád pleny, domluvit se s ním pořádně nedá :roll: Zítra jdeme ještě na urologii do nemocnice a snad tam budou mít ten samý názor, jako ten váš…

• Citovat
  • Upravit
14110
29.1.13 14:48

Já osobně, pokud netrpí na záněty a čůrá v pohodě, tzn že se mu moč nehromadí tom překožkovým vaku, ale pěkně teče proudem, nechala bych ho být, naše mudra tvrdí, že se to povoluje pěkně časem, a sami tomu pomáhají, jak si všelijak tahají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
29.1.13 14:51

Ja mam obrezaneho pritele a rozhodne komplex mit nemusi, uz bych neobrezaneho nechtela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
29.1.13 14:54

@Janichka vůbec se nedivím, při čtení, že by měl mít komplex jsem vypadala asi takto 8o a když už to musí být, tak asi celkový.. něco na půl by mohlo vyvolat komplex asi víc nebo ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
29.1.13 14:55
@Anonymní píše:
Zdravím. Potřebovala bych poradit, nebo spíš uklidnit.. Na radu dětské jsme začali v roce přetahovat. Prakticky to vůbec nešlo, dírku měl jak špendlíkovou hlavičku. Po půl roce snahy o přetahování se dírka zvětšila asi o milimetr. V roce a půl nám doktorka předepsala mast, po které se předkožka dala přetáhnout do menší půlky žaludu. Při kontrole to ale krapet přepískla a předkožku synovi trochu natrhla (měl kapku krve na pleně). Jenže problém nastal, když po ukončení mazání se předkožka začala opět velmi rychle zužovat a přilepila se úplně k žaludu. Teď, ve 22 měsících, s ní nejde pohnout. Včera jsme byli na urologii a ten nás poslal na obřízku, případně se domluvit na částečné obřízce (ufiknout jen to nejnutnější). Já se víc přikláním k té částečné, aby pak neměl v pubertě nějaké komplexy, ale nedovedu si představit, že bych mu měla bolavého pindíka přetahovat :( Nemáte s tím někdo zkušenost?

Násilné přetahování u tak malých dětí je zbytečné a škodlivé. Rozhodně bych doporučil zkusit jiného urologa a ptát se případně na důvod, proč by měla být obřízka nutná. Pokud by to mělo být jen kvůli tomu, že nejde předkožka přetáhnout, tak to není dobrý důvod, to je totiž v tomto věku ještě poměrně časté (v jednom roce nelze přetáhnout předkožku u 90 % chlapců, ve 3 letech u 10 %, u některých se předkožka uvolní až v pubertě). Je vhodné hledat dětského urologa, ten by měl mít více zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
29.1.13 15:09
@jadviga píše:
@Janichka vůbec se nedivím, při čtení, že by měl mít komplex jsem vypadala asi takto 8o a když už to musí být, tak asi celkový.. něco na půl by mohlo vyvolat komplex asi víc nebo ne? :nevim:

No tak kluci v pubertě mají někdy různý komplex z různých blbostí, co víme co by ho napadlo… Až když dospějou, tak pochopí, že ten „komplex“ může být vlastně „výhra“.
OT: Třeba můj chlap, v 18letech začal plešatět, pomalu to obrečel a styděl se, teď jako třicátník vypadá s menším počtem vlasů úžasně. :D (No, prostě jako ten herec, co hrál ve filmu Kurýr, takový „střih“ vlasů má :lol: ).
Ale pubošovi nevysvětlíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+