Chřipka a mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
585
6.1.12 21:57

Chřipka a mimi...

Ahojky maminy,

dneska na mě přišla chřipajzna.. :/ rozjíždí se to, štiplavá rýma, únava.. Mám doma dvouměsíčního syna, spí s námi v ložnici v postýlce a na krmení si ho beru k sobě do postele.. Řeším jestli nemám spát třeba v obýváku nebo vedle v ložnici abych ho nedávala do peřin ve kterých spím.. Mám strach abych ho nenakazila, myslíte že by to mohl chytit?? Děkujii.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
6.1.12 22:02

Ahoj,
dcerka donesla virózu, když jsme šli s miminkem z porodnice. Pro dobrý pocit jsem mimčo odstěhovala do ložnice, bo jsme pak padli všichni ostatní… Chodila jsem jen krmit, jinak byl prcek izolován. Držím pěsti, ať to nechytne. U nás to dopadlo dobře 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
6.1.12 22:05

No to je hrůza, manželovi není dobře uź 3 dny a prďola zatím v pořádku a já to chytla dneska od něj.. Tak nevím, někdo říká, že by mělo mimčo mít imunitu, ale nevím, neni kojený, je na UM:-O asi budu raději chrnět někde jinde :) a snad bude dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.1.12 22:05

Hlavně se zaměř na mytí rukou - člověk si pořád sahá na obličej, na pusu, takže pak kapénky můžou ulpět na prstech. Takže často pořádně horkou vodou a mýdlem, někdy se na tohle trochu zapomíná. A na postel bych dala nějakou podložku, když kojíš, pšíkat do kapesníku, nemyslím, že by bylo nutné se stěhovat, pokud spí ve vlastní postýlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
6.1.12 22:07

Já mela virozu když byly malýmu 2 měsíce.Hned jak jsem cítila že na mě něco leze,vzala jsem si roušku. Snažila jsem se k němu moc nechodit obličejem.Po každém vysmrkání jsem si myla ruce.A nakonec sme to zvládli a malej nic nechytil.Možná to bylo i tim že byl kojenej.Ale to fakt nevim.Jo a spal vedle me v posteli ale ja spala i s tou rouškou.Byl to teda horor ale vyplatilo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
6.1.12 22:08
DenisaS píše:
No to je hrůza, manželovi není dobře uź 3 dny a prďola zatím v pořádku a já to chytla dneska od něj.. Tak nevím, někdo říká, že by mělo mimčo mít imunitu, ale nevím, neni kojený, je na UM:-O asi budu raději chrnět někde jinde :) a snad bude dobře ;)

Neboj, to bude dobrý :hug: Dcerka nosila ze školky co se dalo a starší mimčo (na UM) bylo OK do 6 měsíců, pak měla poprvé rýmu. Miminko má opravdu imunitu od tebe, tak se neplaš zbytečně dopředu. Ale chápu, já byla taky vyhukaná - týdenní mimčo a 7 lidí nemocných :roll: Já se přiznám, že jsem plašila i s rouškou, ale ta věřím, že je fakt k ničemu. To bylo jen pro dobrý pocit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.1.12 22:09

Nasemu malemu jsou tri mesice. Uz dvakrat od porodu jsem okolo nej chodila dost nachcipana. Poprve to bylo tyden a po druhe pres ctrnact dni. Normalne spal semnou v loznici a nechytil to. Jestli se tak moc bojis tak muzes pouzivat rousku, ale nevim jak by se Ti v ni spalo. Pro jistotu jsem to konzultovala s detskou dr. co kdyby a pry se nemusim bat pokud kojis tak by mel zaroven s mlekem dostavat i protilatky. A bylo mi tedy receno ze nemam pouzivat ani rousku ze ho tim budu akorat strasit. Kdyz budete spat kazdy jinde tak to stejne muze chytit protoze chripka je kapenkova infekce prenosna uz jenom vzduchem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.1.12 00:38

Ahoj, my jsme tohle řešili, také, před rokem. Malá měla 3týdny, manzel dotáhl virozu, pak jsem to chytla já. Máme byt 1+1, hlídat neměl kdo, kojila jsem. Nakonec malá nic nechytla. Manžel byl za 2 dny OK, ja skoro týden měla přes 38teplotu.
Hlavně si myj ruce, když jsi s mimčem, tak si moc nesahej po obličeji a pčíkej do kapesníku:-) Tak ať jste OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
7.1.12 00:52

Když jsem omarodila, nijak jsem se od dítka neizolovala - nemělo to cenu, při kojení jsem na něj stejně chca nechca dejchala bacily.Od porodu jsem marodila snad 6krát, malej omarodil poprvé až teď v 15-ti měsících ( a to ne ode mě) ;) Věřím na imunitu z kojení (aspoň u nás funguje), nikam bych se nestěhovala…

Edit: jé, pardon, všimla jsem si až pozdě, že nekojíš (zmátlo mě to, že si ho bereš na krmení do postele).Mno, i tak bych se neizolovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.1.12 18:07

u nás taky omarodil tatka. Má teploty přez 38 a dost se bojí aby se nám kluk nenakazil.
Chtěla bych se optat zda jste dítku podávali nějakou prevenci. Kdesi jsem četla o nakládání cibule s medem a štávu z toho podávat..
klukovi je 9 měsíců a kojen již není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
9.1.12 19:23

V 9-ti měsících bych cibuli s medem určitě nedávala…Já teď klukovi dávala hodně čerstvého ovoce (víc než obvykle), včetně mandarinek, pomerančů, prostě jsem mu dělala vitamínové bomby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí