Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o radu.. Dnes jsem omylem ve sve roztrzitosti menu dvoumesicnimu synovi kapla do oka misto opthalmoseptonexu kapky do nosu Pinosol.. Obsahuji etericke oleje takze ho to musi chudacka asi hrozne palit,ma to mirne zarudle.. Nevite jestli je to hodne velky prusvih? Ihned jsem to prokapala tim septonexem ale bojim se,aby mu to nezpusobilo neco vazneho
dekuji za rady jsem z toho uplne vyrizena ![]()
Určitě bych zavolala na dětskou pohotovost a zeptala se jich.
tak zavolej někam na pohotovost, tam tě uklidní spíš, něž nejstá info tady na netu
Ahoj, zavolej na toxikologii, tam ti poradí, mockrát jsem tam volala ![]()
telefonní číslo je 224 919 293
asi zavolej, ale podle me se nic nestane. Ono oko je desne odolny a slzy jsou po zaludecni stave nejagresivnejsi tekutina v tele.
vertigo píše:
Ahoj, zavolej na toxikologii, tam ti poradí, mockrát jsem tam volala
telefonní číslo je 224 919 píše: Více
S tímhle už mám bohužel taky zkušenost. Volala jsem tam i později, než je dneska. Já bych určtiě zavolala, protože pokud to problém je (i když doufám, že ne), zítra už by mohlo být pozdě. Přeci jen jsou to oči.
Tak hlavně Pinosol je i do nosu určen až pro děti od 1 roka a je dráždivý. Osobně si myslím, že se děcku nic nestane, že jsi oči jen podráždila, zkusila bych oči pořádně vypláchnout třeba převařenou zchlazenou vodou. Možná by návštěva na očním nebyla marná, ale stejně s tím už teď asi nikdo nic nenadělá…
Ahoj,
taky bych hned volala. Místo Pinosolu bych prckovi dávala MM (teda pokud kojíš), dají se tím kapat i očička. Upozorňuji, že nejsem zastáncem žádné alternativní medicíny, ale toto mám odzkoušené a poradila mi to naše dětská lékařka a nezávisle i moje obvoďačka.
hkac píše:vertigo píše:S tímhle už mám bohužel taky zkušenost. Volala jsem tam i později, než je dneska. Já bych určtiě zavolala, protože pokud to problém je (i když doufám, že ne), zítra už by mohlo být pozdě. Přeci jen jsou to oči.
Ahoj, zavolej na toxikologii, tam ti poradí, mockrát jsem tam volala
telefonní číslo je 224 919 píše: Více
Je to nepřetržitá telefonní služba, jsou tam 24 hod denně, i o víkendu.. Využila jsem jejich rad už 3× (samozřejmě děti hlídám, ale všechny 3 neuhlídám
), vždy poradili a byli ochotní
Tak jsem tam volala a k zadne otrave by dojit nemelo ale pry mame radeji dojit k ocari kdyz je takhle maly. A chtela malyho jmeno a rodne cislo-nevite k cemu?
Ališa píše:
Ahoj,taky bych hned volala. Místo Pinosolu bych prckovi dávala MM (teda pokud kojíš), dají se tím kapat i očička. Upozorňuji, že nejsem zastáncem žádné alternativní medicíny, ale toto mám odzkoušené a poradila mi to naše dětská lékařka a nezávisle i moje obvoďačka.
moc dekuji za radu. Ten pinosol byl muj-bylo to jedine co jsem v tehotenstvi mohla. Malemu bych ho nedavala! Jenze to ma stejnou lahvicku jako opthalmoseptonex a ja v lekarnicce sahla vedle..
anonymM píše:
protoze to plati pojistovna, tu radu.
Jo tak
ja myslela,ze me budou hned hlasit na socialku
ze travim sve dite…
leako píše:anonymM píše:Jo tak
protoze to plati pojistovna, tu radu.ja myslela,ze me budou hned hlasit na socialku
ze travim sve dite…
Jo, ja vždycky když jsem diktovala rodné číslo dítěte, tak jsem si říkala, jestli to mají nějak propojený a rovnou budou hlásit na sociálku, že už zase volám já ![]()