Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, jdu nasbírat info. Můj taťka byl včera i dneska dopoledne s mojim malým synem (dva roky). Teď mi mamka psala, že má horečku 38° jinak mu nic není, je mi jasné, že takhle začíná chřipka…
Malý měl teď rýmu, takže má oslabenou imunitu, asi mám počítat s tím, že tu chřipku taky dostane, že?
Dávám mu teď colostrum…
Chřipka je velmi nakažlivé virové onemocnění, takže pokud byli ve styku, je možné, že ji chytit mohl. Ale nemusel
uvidíš, držím palce, ať to prcek nechytí. ![]()
@Lucius08 38° ještě není horečka
co je ti na tom jasné, že takto začíná chřipka?
@Anturie tak chřipka začíná za plného zdraví, horečkou, bez kašle, rýmy, bolesti v krku…
Chytit to může a nemusí, to je ti snad jasné, že ti tu najistotu neřekneme.
@Lucius08 píše:
Ahojte, jdu nasbírat info. Můj taťka byl včera i dneska dopoledne s mojim malým synem (dva roky). Teď mi mamka psala, že má horečku 38° jinak mu nic není, je mi jasné, že takhle začíná chřipka…Malý měl teď rýmu, takže má oslabenou imunitu, asi mám počítat s tím, že tu chřipku taky dostane, že?
Dávám mu teď colostrum…
Já mám dojem, že chřipka je nakažlivá ve fázi, kdy jsou právě ty horečky…
Pokud taťka zrovna neměl horečky, když byl s malým v kontaktu, tak by ho ani neměl nakazit.
Ale jistá si tím nejsem.
No já i dcera i její tatínek už máme letošní chřipku za sebou, tak snad nás neskolí znova ![]()
@Lucius08 píše:
@Anturie tak chřipka začíná za plného zdraví, horečkou, bez kašle, rýmy, bolesti v krku…
To ano, ale bolí vše! Ne až po x hodinách…
Roční syn tento týden prodělal chřipku. Horečky 40, které šly horko těžko srazit. Hrůza. Vůbec nevím, kde k tomu přišel. Asi na nákupu. Starší syn, 5 let, to od něj nechytl. A to s ním byl v kontaktu pořád. Imunita dvouletého je jinde než pětiletého, který už chodí do školky, vím. Ale snad to nechytil. Otázka je, jestli si dali pusu na přivítanou atak. Od syna jsme to nechytili nikdo. A to na mě prskal ve stadiu, kdy měl 40 horečky. Držím palce!
@Anturie píše:Syn měl taky nejdřív 38. Druhý den už 40.
@Lucius08 38° ještě není horečkaco je ti na tom jasné, že takto začíná chřipka?
@Tardulka píše:
Syn měl taky nejdřív 38. Druhý den už 40.
Chápu, ale tady se o tom nic nepíše ![]()
@Tardulka právě že to máme taky tak, když už horečka tak nad 40°, malý měl už asi 3× šestou nemoc a střídali jsme nurofen, paralen, octové ponožky, zábaly… když měl 39 byli jsme opravdu šťastní. Takže se úplně děsím, přepadla mě úplná panika
. Panikařim a ještě ani nevím jestli to chytl.
@Lucius08 píše:Ta panika je právě proto, že už víte jaké to je. Naprosto Vás chápu. Za celou tu dobu, co mám děti jsem tohle zažila poprvé. Že horečka nechtěla klesat. Po několika zábalech a čípku alespoň na 39. Jako u vás. Hrozný! Jestli mś rád ovoce, zeleninu, ať si dá vitamíny. Držím palce ať je malý fit.
@Tardulka právě že to máme taky tak, když už horečka tak nad 40°, malý měl už asi 3× šestou nemoc a střídali jsme nurofen, paralen, octové ponožky, zábaly… když měl 39 byli jsme opravdu šťastní. Takže se úplně děsím, přepadla mě úplná panika. Panikařim a ještě ani nevím jestli to chytl.
@Lucius08 Malému rostou stoličky, tak byl asi více náchylný. Přinesl si to nejspíš z nákupu. Teď mu chřipka spadla na průdušky, tak má antibiotika. Zabraly skoro hned, už je to zase po týdnu veselé dítě.
@Lucius08 Tak u takového malého dítěte teplota 38 ještě není horečka, ale samozdřejmě bacil chřipky mohl chytit.Chce to zábaly na nožičky a zápěstí hodně vitamíny a pít. Držím palce at je v pořádku.