Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud potřebuje někdo paragraf, tak musíte se zprávou z pohotovosti k lékaři. Jinak žádná ohlašovací povinnost není. Pokud ho nepotřebujete, tak stačí vzít papír k lékaři až při kontrole za 10 dní. Do práce normálně můžete.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dcera má spalovou angínu, byla ji dnes diagnostikována na pohotovosti. Na kontrolu máme jít až ten další týden v pondělí ( za cca 10 ). Musíme naší Dr v pondělí hlásit, že má dcera spalovou angínu? ( Myslím, že je na to nějaká ohlašovací povinnost a nebo to nahlásí z pohotovosti? ). A jak je to s námi dospělými? Jeden z nás bude s nimi doma a co ten druhý? Je na to nějaká karanténa, nebo může normálně druhý rodič chodit do práce? Na pohotovosti nám k tomu nic neřekli. Díky za info.
Nahlasivaci povinnost je - ve skolce- (nebo škole) pokud chodi, tak je povinnost to nahlasit.
Ohlašovat se to musí tehdy když dítě chodí do školky a do školy jinak mám za to že ne ![]()
@Adebe píše:
Nahlasivaci povinnost je - ve skolce- (nebo škole) pokud chodi, tak je povinnost to nahlasit.
Jj, do školy to budeme psát třídní učitelce. A syn má normální angínu ( ten je ve školce ), ale teď byly jarní prázdniny, takže buď to dcera chytla ještě ve škole ( minulý týden ve čtvrtek ji odpadla s teplotou spolužačka, co s ní sedí a nebo to na ně někdo prsknul na horách ). Ale do školy dáme určitě vědět.
@vokishka píše:
Pokud potřebuje někdo paragraf, tak musíte se zprávou z pohotovosti k lékaři. Jinak žádná ohlašovací povinnost není. Pokud ho nepotřebujete, tak stačí vzít papír k lékaři až při kontrole za 10 dní. Do práce normálně můžete.
Osetrovacku zatím nepotřebujeme, tatínek deka na směny, takže ten jeden den v týdnu vykrejeme dovolenou.
Díky za info, holky.
Vetsinou se to ve skolce oznamuje trea na nastence, samozrejme anonymbe, jako objevila se… Ale ve skole ne, alespon jsem to nikdy nezazila. Oznamuji se jen vešky ![]()
Školka nemá povinnost to dát na vědomí rodičům. Pokud neurčí hygiena nějaká opatření k ochraně zdraví.
Ja jsem hlasila ve skolce takove moribundusy a vzdy vylepili v satne oznameni. Je to lepsi, kdyz se vi, co radi.
Ve skole nam tridni pise na netu, kdyz se objevi nejaka inf. nemoc.
Dr bych zavolala, do skoly bych napsala.
Já si vůbec nejsem jistá, zda je povinnost to hlásit škole a školce… jako jo je to slušnost, ale s tou povinností nevím.
@j.a.n.i1 píše:
Já si vůbec nejsem jistá, zda je povinnost to hlásit škole a školce… jako jo je to slušnost, ale s tou povinností nevím.
Povinnost nevím, ale slušnost určitě a na třídních schůzkách nás prosili, že když budeme omlouvat děti, ať píšeme co jim je ( pokud to budeme vědět ), takže já vždy do školy i školky hlásím, s čím jsou doma.
@Halamka @vokishka Děkuji za reakce, neboť jsem taky přinejmenším slusne vychovaná, oznamuji. Problém je ten, ze školka rodičům nikdy, coz by mohlo byt přinejmenším příjemné pro rodiče vědět a příp. se rozhodnout, zda dítě dat či nedat do školky ma tu dobu. Nedávno měli střevní chřipku, jasné, ze ji dostala decka, přijdu do školky, hlásím to pi.uc. a ona na mne, no jo, je to pravda, chybí už pres1/2deti ve třídách. Asi tam navrhnu změnu:) děkuji.
Ahoj holky, dcera má spalovou angínu, byla ji dnes diagnostikována na pohotovosti. Na kontrolu máme jít až ten další týden v pondělí ( za cca 10 ). Musíme naší Dr v pondělí hlásit, že má dcera spalovou angínu? ( Myslím, že je na to nějaká ohlašovací povinnost a nebo to nahlásí z pohotovosti? ). A jak je to s námi dospělými? Jeden z nás bude s nimi doma a co ten druhý? Je na to nějaká karanténa, nebo může normálně druhý rodič chodit do práce? Na pohotovosti nám k tomu nic neřekli. Díky za info.