Chřipka a neuvěřitelná únava

1047
30.1.17 18:43

chřipka neuvěřitelná únava

Ahoj, chtěla bych se zeptat na zkušenosti. V pátek jsem dostala horečku (39,3), bolest svalů, zimnice a postupně se přidala kašel rýma. Včera už byla teplota nižší okolo 37,9 a dnes už horečku vůbec nemám (36,5). Přetrvává rýma a kašel (ten se možná oproti včerejšku mírně zhoršil, ale oproti začátku je určitě lepší) a přidala se neuvěřitelná únava. Mám pocit, že mám nohy jak z rosolu a po vyjití do patra se cítím, jak kdybych zdolala Mount Everest. Navíc se při výstupu do schodu strašně zadýchám a kašlu (a to lezu jako želva). Je to normální průběh chřipky nebo už by to chtělo lékaře? Nemám praktika v místě, kde se nacházím a říkám si, že cesta k němu by mě možná akorát přihoršila a že ten čas je lepší využít k ležení, tak to zatím plácám náhradním volnem a sick days (navíc bych ideálně potřebovala jít ve středu do práce, ale jak to vidím, tak to asi spíš neklapne). Tak se ptám, šli byste už k doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21908
30.1.17 18:46

Sla bych pouze v pripade, ze bych potrebovala neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.1.17 18:50

Neschopenku Ti může lékař vydat i 3 dny zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.17 18:54

Zakladatelko, u chřipky je to normální. Právě prožívám něco podobného. Čekala jsem odpoledne doma na přítele, aby mě odvezl s neschopenkou a během půl hodiny jsem 8× stačila usnout na pár minut. Tak šup do postele, čaj, sirup a vyležet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
30.1.17 18:58

@Iustitia omnibus Já mám právě chřipku poprvé v životě, tak vůbec nevím a ty potíže s dechem a to jak se cítím po vyjití patra mě už docela vyděsilo. Tak budu doufat, že se to brzo zlepší. Věř že v podstatě jen ležím (teda koukám na telku, do noťasu, čtu), ale vylízám jen v nutných případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
30.1.17 19:16
@Ivusska777 píše:
@Iustitia omnibus Já mám právě chřipku poprvé v životě, tak vůbec nevím a ty potíže s dechem a to jak se cítím po vyjití patra mě už docela vyděsilo. Tak budu doufat, že se to brzo zlepší. Věř že v podstatě jen ležím (teda koukám na telku, do noťasu, čtu), ale vylízám jen v nutných případech.

Tak bych řekla, že jsi na tom ještě celkem dobře. Já při chřipce nemohla ani číst ani koukat na TV, jak mě bolela hlava a snad i oči.
Hodně odpočívej a brzy bude líp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
30.1.17 19:20

Já bych šla jen v případě kdy bych potřebovala neschopenku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
30.1.17 19:42

Ale nelámat to přes koleno a ve středu do práce asi nechodit, že? Docela nutně bych tam potřebovala, ale říkám si, že zdraví mám jen jedno. Tak asi vyrazím pro tu neschopenku a ono se to nějak vyřeší, ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.17 19:44
@Ivusska777 píše:

Odpočívej, já tu ležím s termoskou čaje v binci mezi kapesníčky, pytlíky od čaje, lžičkama od medu a obaly od sušenek, ale léčba je důležitější než pořádek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.1.17 19:48

Je to normální, lehčí průběh chřipky a rozhodně potřebujete ještě ležet - přechozená chřipka je hodně nebezpečná věc.

Středa je na návrat do práce velmi pravděpodobně příliš brzo. Jinak doktor vám může vypsat nemocenskou až tři dny zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
30.1.17 20:08

Tak ja v patek ulehla uplne mimo, horecka skoro 40, pak dva dny ještě teplota, ryma a kašel a 5 dní jsem nevstala z postele, totalni únava, nejedla jsem, jen spala. Pote to po týdnu přešlo na zánět průdušek a uz jsem třetí tyden doma. Uz chápu, že se da na chřipku umřít. I doktor se divil, že me to tak prepadlo. O práci a nejake činnosti nemohla byt reč. Tentokrát to chytil i manžel a „umiral“ taky. Souběžně i dve deto ze tři. Opravdu náročné dva tydny… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
30.1.17 21:17

Vylež se, je to normální, pij, spi, odpočívej. Středu nevidím jako nemožný cíl, ale musíš se léčit intenzivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí