Chřipka v těhotenství 9. týden

67
18.9.14 10:04

Chřipka v těhotenstvi 9 tt

Ahoj mam prosbu. Jsem v 9tt a vcera vecer mi zaclo byt zle, mela jsem zimnici.Dnes se citim celkove malatna, bolest kloubu. Teplitu jsem si nemerila. Chci se zeptat zda je.to nebezpecne pro miminko a zda mi lekar nejak pomuze. Dekuji predem za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
18.9.14 10:07

Jenom klid, chřipka tu ještě není. To bude obyčejná viróza, normálně to vylež. Jen bacha na horečku. K doktorovi zatím nemusíš, lehni si, odpočívej, hodně tekutin, žádné léky a měř teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.9.14 10:11
@Bábrdl píše:
Jenom klid, chřipka tu ještě není. To bude obyčejná viróza, normálně to vylež. Jen bacha na horečku. K doktorovi zatím nemusíš, lehni si, odpočívej, hodně tekutin, žádné léky a měř teplotu.

Přesně. Pokud by se dostavila opravdi horečka-nad 38 tak srážet (zjisti si, který přípravek se může, z hlavy si to nepamatuji). A na screeningách pak případně horečnaté onemocnění v prvním trimestru hlásit, aby si tě důkladněji proklepli. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.9.14 10:12

Myslím si, že jde právě o tu teplotu. Ta by podle mě nebezpečná být mohla, ale jestli ji nemáš, tak je to jen viroza. Měla jsem ji zezačátku taky a teď na konci těhotenství taky. Směla jsem na ni Paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.9.14 10:23

A nemáš zimnici jen z podstaty těhotenství? Já jsem u jednoho těhotenství na začátku na zimnice trpěla, taky jsem si myslela, že na mě něco leze, i jsem si měřila teplotu, ale nic(i když já jsem celkově bezteplotová, neměla jsem horečku ani při prokázaném streptokoku). Ale ten pocit byl hnusný, červen, já teplé pyžamo, teplé ponožky a zahřívala jsem se zázvorovým čajem s medem..Přešlo to po 12tt.

Jinak platí, co už bylo napsáno výše - klid, hodně tekutin, pokud Ti není dobře, vyležet se. Kdyby se k tomu ještě něco přidalo, tak potom k doktorovi, ale neplaš, bude to OK každopádně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
18.9.14 10:24

Naprosto v klidu. Kdyby byla. teplota, tak bez obav muzes paralen/panadol v beznem. davkovani. na dalsi priznaky doporucuju stahnout pruvodce.leky v tehotenstvi http://www.drmax.cz/…ravim-a-leky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
18.9.14 11:04

@Čučice Take jsem behem tehu marodila a smi se Paralen a na rymu morska voda ve spreji. Jak pisi holky, byt v klidu, teple, hodne tekutin (jen pozor, zazvor by se ve vetsim mnozstvi v tehu nemel!) a pozor na vysoke horecky. Ty jsou obzvlast na zacatku nebezpecne. Drzim palce ;)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
18.9.14 11:14

Teplota by neměla přesáhnout 37,5. Vyšší srážet paracetamolem (Paralen, Panadol…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.9.14 12:12
@Čučice píše:
Ahoj mam prosbu. Jsem v 9tt a vcera vecer mi zaclo byt zle, mela jsem zimnici.Dnes se citim celkove malatna, bolest kloubu. Teplitu jsem si nemerila. Chci se zeptat zda je.to nebezpecne pro miminko a zda mi lekar nejak pomuze. Dekuji predem za odpovedi

klid, nic to není. Kdyžtak srážej teplotu panadolem nebo paralenem. Jinak já měla chřipku 2× během měsíce, mrněti je necelý měsíc.. zvládl všechno :mrgreen: a já myslela, že je mi zle od chřipek a ono ne, ono těhotenství :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
18.9.14 13:29

Děkujiii

Děkuji Všem moc :) No přítel musel pro mě dojed do práce. Zítra si zajdu k lékaři pro neschopenku, bohužel jsem si dovolenou vyplácala na ranní nevolnosti.. Takže jsem uvařila čaj a jdu si lehnout. Jste moc hodné a Všem moc děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.9.14 09:17

Také jsem kolem 8tt byla nachlazená bez teploty, ale s bolestí v krku. Jediné co mi doktorka řekla že můžu byl Preventan Akut na nachlazení a Preventan Quattro na bolest v krku. Jinak jsem si vařila čaj se zazvorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.9.14 19:14

Mě doktor dal antibiotika, ale po konzultaci s gynekolozkou uplně zbytečně. Čepi v krku nemám a ani mě nebolí. Jen začínajíci rýma, a celková malátnost. Piju hodně tekutin a odpočívám. A můžu paralen po 4 hodínách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.9.14 20:48

@Čučice Udělal Ti doktor sedimentaci nebo CRP? POkud jsem neměla jasné příznaky nějaké nemoci(angína, zánět dutin),tak mě doktor udělal sedimentaci. Přístroj na rychlé orientační určení CRP jako v dětských ordinacích bohužel nemá, ale výsledky sedimentace z krve a moči jsou za dvě hodiny, příznaky zánětu v tom pozná taky.

Na druhou stranu, těžko se radit s gynekoložkou, jestli ATB jsou nebo nejsou oprávněná..Mě gynekolog říkal, že jakýkoliv jiný problém v těhotenství musím řešit s odborným lékařem(trpím na časté záněty dutin),s ním můžu pouze zkonzultovat případná ATB, jestli jsou vhodná nebo by nenašel ze stejné lékové skupiny vhodnější ATB, ale v žádném případě by si nedovolil polemizovat s kolegou, jestli jsou „zbytečná“ nebo ne. K tomu nemá odbornost a ani mu to nepřísluší.

Držím pěsti, ať jsi brzy zdravá :kytka:
Podle toho, co píšeš, bych s ATB taky minimálně počkala, co se z toho vyvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
21.9.14 09:54

@Jana206 Je to 3 den a je mi mnohem lépe. Můj lékař by dal ATB na cokoliv. Podle mého názoru to je jen nějaká vyróza. Nic mi neudělal. Jen prohlédl a to je vše.. Tak uvidím. Zatím zůstanu doma a ještě uvidím.. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.2.15 19:42

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s aktuální chřipkovou epidemíí co ted řádí? chytla jsem jí v nemocnici na odběrech krve, docela mám obavy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí