Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem 36+6tt a dnes mi natáčeli podruhé monitor. Sestra řekla, že má malej slabší ozvy, ale doktor řekl, že to stačí. První monitor byl v pořádku, mlel sebou krásně, ale teď tam bylo i takové ťukání a ještě další divný zvuky. Tak nevím co si o tom mám myslet.
Bojím se aby něco nezanedbal.
Kolik jsou normální ozvy?
Slabší ozvy ve smyslu zvuku nebo slabší ozvy ve smyslu málo? To je podstatný rozdíl, pokud byly slabší jako tišší, tak mohlo být dítě natočeno špatně, posunutý mimo dosah sond atd.
Já bych jela do porodky…určo tě nevyhodí. Lepší zbytečně než pozdě…
@Labuť19 ano tak, tak znovu na vyseteni okamzite, taky mala mela spatny a hned porod vyvolavaly.
Radši do porodnice a když se tě zeptají proč tam jsi tak řekni že prcka od rána necítíš. Tim nic nezkazíš a lepší zkontrolovat.
Svýho doktora mám v nemocnici a na monitor chodim taky do nemocnice, ale do jiného patra. Bojim se aby nebyl přidušenej, aby neměl šnůru kolem krku, protože mi ultrazvuk nedělá. Malej o víkendu kopal hodně, protože se přetáčel a nožičky má k levý straně a zádíčka k pravý a předtim to měl naopak. Jinak pořád kope a na monitoru to slyšet bylo dost, i když to od minule fláká. Mohla bych se obrátit i na jinou porodnici?
@Labuť19 píše:
Svýho doktora mám v nemocnici a na monitor chodim taky do nemocnice, ale do jiného patra. Bojim se aby nebyl přidušenej, aby neměl šnůru kolem krku, protože mi ultrazvuk nedělá. Malej o víkendu kopal hodně, protože se přetáčel a nožičky má k levý straně a zádíčka k pravý a předtim to měl naopak. Jinak pořád kope a na monitoru to slyšet bylo dost, i když to od minule fláká. Mohla bych se obrátit i na jinou porodnici?
jasně že můžeš…dnes si můžeš vybrat
Já bych na nic nečekala…ať máš klid
@Labuť19 pohotovost v porodnici, ja se bala a raci dvakrat zbytecne nez jednou pozde!!
@Labuť19 stejně nebudeš mít klid do chvíle než uslyšíš, že je vše v pořádku. Zajed do porodnice, řekni, že jsi měla slabší monitor a celé odpoledne necítíš pohyb a oni Tě nevyhodí. Myslím, že bude vše v pořádku a ty budeš moct být v klidu. Doktor je teda docela neprofesionální, na jeho místě bych pro klid řekla, že monitor za hodinu třeba natočíme znovu a ujistíme se, že je vše OK.. a né, že je to slabší, ale stačí to ![]()
Pridavam se k holkam, nenech se odbyt a zkonzultuj to s jinym lekarem. Ja tomu svemu verila a maly ve 40tt umrel ![]()
@Labuť19 jeď to nechat překontrolovat, kdyby cokoli, sveď to ještě na ty pohyby. Doktor jedná divně, mě když se mu cokoli nezdálo na monitoru (ani nemuselo jít o slabší ozvy, prostě jen vlnka, která tam být nemá), tak ho zopakoval. A taky dělal vždycky po podezřelém monitoru uzv a dlouho zkoumal průtoky pupečníkem. Ten Tvůj Tě dost odbyl, nenech se…jde o Tvoje dítě a jeho život. Nic víc a nic míň a radši planý poplach, než si něco vyčítat.
A stalo se vám, že miminko se v bříšku mimo kopání i třese a jakoby nadechuje?