Chronická bolest hlavy

2
27.7.21 12:22

Chronická bolest hlavy

Dobrý den,
Neustále mě bolí hlava, vyšetření dopadla v pořádku. Myslím si ze je to psychického rázu, jsem o tom přesvědčena, predtim to byl žaludek, taky různá vyšetření a vše v pořádku, ale nevim jak si mám pomoct..je to hned jen co vstanu, není to bolest nebo jako migrena, ale nepříjemný pocit na hlavě nebo třeba na cele, někdy se stane ze něco třeba dělám a nevzpomenu si na to, ale je to z toho dne fakt tak možná hodina.. měl jste někdo něco podobné a co vám pomohlo? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43060
27.7.21 15:08

Ikdyž ti vyšetření dopadla dobře, stejně máš stále chodit na neurologii a řešit tam, jak tvou bolest léčit. Bolest lze léčit, ikdyž není jasná příčina prokázána. Pokud máš podezření na psychosomatický původ, bude kombinace neurolog+psychiatr nejlepší, je dobře, že to připouštíš, takoví pacient mají naději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.7.21 17:47

@Pudloslava to si nejsem jistá, byla jsem u neurologa, který mi nic nezjistil, napsal mi rivotril který jsem brala 14 dni a nic, žádným způsobem se k tomu nevyjádřil, takže jsem brát přestala když to nepomahalo..antidepresiva beru a psychologa taky mám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.24 19:25

Bolest hlavy víc jak rok

Už víc jak rok mě trápí bolesti hlavy. Je to. porad dokola, někdy tupá zezadu, nebo nahoře, jindy taková řezavá podél spánků, vždy jeden, trvající třeba i několik hodin, jindy i více dnů. Min. 2× do měsíce migrena. Bolesti nad ócima, očí, pod uchem, někdy mě začne bodat v ušních boltcích až mám pocit, že se zblaznim. Celý rok jsem stále u neurologa, cétéčka, rezonance, rentgeny patere, rehabilitace, ocni vyšetření, orl vyšetření několikrát, rentgeny a ošetření zubů, kardiologicke vyšetření, odběry všechny v normě a stejně. Casto se mi mota hlava, zalehaji uši…Změnila jsem zaměstnání, začala cvičit jógu, stále si protahovat krk, cpu se magneskem, zvýšila pitny rezim, prestala pit kávu… jediná diagnóza dle neurologa je cervikokranialni syndrom. Ale už mi řekla, že si už s těmi bolestmi neví rady a uzavřela jako chronicka cefalea :nevim: Napadá prosím někoho co bych měla ještě udělat? Nevím co se sebou, je zo strašně obtěžující pro mě i rodinu

• Citovat
  • Upravit
43060
16.2.24 12:34

Nenabidli ti leky na dlouhodobe uzivani? cvicis opravdu postive, zlepsila jsi drzeni tela, nesedis dlouho, necumis do mobilu kazdou volnou chvili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.24 16:40

@Pudloslava neee žádné léky, sumatriptan na migrenu jinak nic na dlouhodobé užívání.
Ano cvičím vše co na rehabilitaci plus jógu z netu. Třeba v práci se k mobilu ani nedostanu, takže to taky ne. Jen když se déle prospím, tak je to od probuzeni nesnesitelné. Hlava, zada, až je mi na zvraceni. casto se i v noci vzbudim, je mi dobře, napiju se, lehnu si a už mě začne bolet zezadu hlava dokud neusnu, někdy to ani nejde.

• Citovat
  • Upravit
43060
16.2.24 17:02
@Anonymní píše:
@Pudloslava neee žádné léky, sumatriptan na migrenu jinak nic na dlouhodobé užívání.
Ano cvičím vše co na rehabilitaci plus jógu z netu. Třeba v práci se k mobilu ani nedostanu, takže to taky ne. Jen když se déle prospím, tak je to od probuzeni nesnesitelné. Hlava, zada, až je mi na zvraceni. casto se i v noci vzbudim, je mi dobře, napiju se, lehnu si a už mě začne bolet zezadu hlava dokud neusnu, někdy to ani nejde.

urcite by se neco na dlouhodobe uzivani dalo vyzkouset. krom toho „lehkeho“ cviceni si zarad opravdovy sport se zapocenim a zadychanim a taky dbej na to, abys maximum mozneho casu dne mela zada vzprimena - to te urcite poucili na RHB. na psani experimentuj s matraci a polstarem. na ORL jsi byla? jakou delas praci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.24 17:12

Matraci mám strašnou. Už s mužem uvažujeme nad koupí pruzinovky tvrdé. Mám vyhrezlou plotynku bederky a ta naše už se mi prolezela, tak je vstávání nepříjemné. V práci buď několik hodin sedím na místě nebo stojím na místě. V práci se to dá ještě vydržet, ale doma v noci a víkendy strašné. Jsme s manželem z té palice úplně vyčerpaní.
Orl X krat, včetně rentgenu. Ještě jdu na ct dutin

• Citovat
  • Upravit
3
20.5.25 15:01

Ahoj, ako si to vyriešila? zistila sa nejaká príčina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí