Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nevím jestli je to úplně ono, ale byla jsem (vlastně pořad jsem) dlohoudobě unavená. Obvoďačka mi udělala krevní testy, vše v pořádku, jen protilátky EBV. Prý z toho může být ta únava, ale nic se s tím prý nedělá
mám jíst hodně vitamínu, odpočívat a nestresovat se
no jo, s dítětem jistě
Tak s tím nic nedělám, unavena jsem furt, už jsem si na to tak nějak zvykla. Budu tedy i já ráda za případný rady. Prosím anonym, zdravotní stav.
Je dulezite, ktere ty protilatky jsou zvýšené. Mrkni na obrázek. I presto, ze mas zvysene protilatky, nemusi se jednat o chronickou infekci…zalezi, ktery typ. Unavu muze delat i nizka koncentrace železa, štítná žláza, stres, ale i jiná chronická infekce, zánět apod.
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím nesetkal se někdo s chronickou infekcí EBV? Mám protilátky svědčící pro chronickou infekci (pozitivní VCA-IgG, EBNA-IgG, EA-IgG), chronická infekce prokázána i v mozkomíšním moku. Doktorka mi doporučila herpesin na dva a půl měsíce. Že prý není určen úplně přímo na to, ale funguje to a že se setkala s poklesem protilátek a zlepšením stavu. Četla jsem ale i o Isoprinosine. Asi je malá šance, že někoho najdu, ale chtěla jsem se zeptat, na zkušenosti, jaké byly u vás příznaky a léčba, případně jestli to pomohlo. Děkuji.
Jak to s Vámi vypadá jestli se můžu zeptat..:)
Dobrý den, prosím nesetkal se někdo s chronickou infekcí EBV? Mám protilátky svědčící pro chronickou infekci (pozitivní VCA-IgG, EBNA-IgG, EA-IgG), chronická infekce prokázána i v mozkomíšním moku. Doktorka mi doporučila herpesin na dva a půl měsíce. Že prý není určen úplně přímo na to, ale funguje to a že se setkala s poklesem protilátek a zlepšením stavu. Četla jsem ale i o Isoprinosine. Asi je malá šance, že někoho najdu, ale chtěla jsem se zeptat, na zkušenosti, jaké byly u vás příznaky a léčba, případně jestli to pomohlo. Děkuji.