Chronický únavový syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1103
28.12.13 18:28
@mikoy píše:
Mám Chronický unavový syndrom už delší dobu.Byla sem letos v létě na imulogii a tam mi bylo z jištěno z krve že sem prodělala virus EB a taky chlamydie na to mi dr.dala nějaké ATB na přelečení…Momentálně přežívám 8o mám dvě malé děti a jsem tak hrozně unavená to je hrozný. Brní mě a palí tělo. Pořád mám hrozně unavené očí že stěží koukám. Bolej mě kosti a klouby..Do všeho se musim nutit. Jenom bych polehávala. Jsem taková unuděná, bez energie. Nevíte co na to pomáhá…na další kontrolu k dr.jdu až v dubnu :,( to nevim jak zvládnu..

Chlamydia je jedna z castych pricin chronického unavoveho syndromu ale jeste bych otestoval boreliozu pokud je chlamydia negativni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.13 19:15

****Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, jak ti zjistili ten únavovej syndrom? Mě právě dr poslala s omdlíváním a zimnicem a a podobnejma problémama k neuroložce a ta se mi vysmála. Já bych spala furt, do jara jsem byla ok celkem, pak jsem byla na operaci se žlučníkem a pár viroz měla a od té doby ta děsná únava, mdloby apod. Virus ebv mám v těle taky měla jsem v dětství mononukleosu asi jako každej.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.13 19:25

Na mě se ta neuroložka právě snažila hodit, že jsem asi nějakej neurotik či co. Kdybych nebyla furt unavená a věčně neměla nějakou virozu, nelezla bych ani k doktorovi. :zed: Já právě k dr moc nechodím, leta jsem tam nebyla až letos.Jsem právě zvyklá být dost akční, nerada posedávám a tedka to je bída se mnou.Vy co ten ún. syndrom máte pomohl vám ten imudon? Už bych fakt chtěla fungovat zase normálně.

• Citovat
  • Upravit
1103
28.12.13 21:59

Musíte vyléčit příčinu problému a to typicky chlamidie nebo boreliózu, @milkoy dostala lecbu která chlamidie pouze potlačila ale nevyléčila a dostala se do typického chronického stádia. Vyléčit se to pořádně nedá jsou pouze úplně špatné a lepší způsoby léčby,

špatná léčba na nasazení jednoho antibiotika na libovolně dlouho dobu, to nezabere protože ATB zabírají pouze na jednu z forem ta lepší volba je nasazení mixu dvou ATB a Entizolu, v testech vyšla dobře kombinace Penicilamine Nidrazid a Entizol, hodně lidí má ale na Penicilin alergii v tom případě by bylo vhodné nasadit třeba Azithromycin ten ale neproniká dobře do mozkomíšního moku takže pokud máš i neurologické problémy by byl vhodnější Minocycline, tenhle mix by jsi mněla brát minimálně 6 týdnů.

Horší je to s dostupnosti.
Penicilin je dostupnej
Nidrazid - je indikován pouze na léčbu TBC a doktor ti ho nemůže předepsán a pojišťovnu ale na recept s poznámkou ze si to celé hradíš. a seženeš ho pouze ve fakultní nemocnici a jinde možná na objednávku
Azithromycin = je dostupnej
Minocycline = buď v lékarně na objednávku s tím že si ho budeš celej hradit sama nebo na recept v německu.
Entizol = je dostupnej

http://www.freepatentsonline.com/6838552.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
29.12.13 10:00

Já to znám…já sem na tom stejně. Jsem jak po celonočním flámu a to denně. Je mi hrozně…bolí mě v krku a to už asi 3 měsíce. Brní mě celé tělo, špatná citlivost kuže až zimnice a to po celém těle. O očích ani nemluvim, pořád nateklé a unavené a unava je nejhorší. Nic mě nebaví a to mám doma rodinu a musim fungovat. K doktorovi už mám strach jít protože nademnou mává rukou.Kam se mám obrátit. Je fakt že sem po porodu stratila spoustu krve a brala sem chvilku železo ale to už je přeci jenom nějaká ta doba a mezi tim sem byla na odběrech a nic mi dr. neřekla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
29.12.13 12:08

@mikoy

By oko by bylo dobře otestovat zda nemáš roztroušenou sklerózu nebo Beroliózu neurolog k tomu snad otestuje i Chlamidie a další potvory.
Testy na Boreliozu jsou ale ve velkém procentu falešne negativní zvlášt u chonických pacientů.

Tipy když ti nic nenajdou tak si skontroluj jaké testy ti delaly pokud je to na Boreliozu jen Elisa tak si nech udělat i test na WerternBlot.
Když ti budou dělat Lumbální punkci na diagnostiku RS tak z toho vzorku rovnou udělejte PCR test na Borelie a Chlamidie.

Hodně štěstí… budeš ho potřebovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
29.12.13 12:37

Skusim to ještě na té neurologii ale k obvodnímu už nejdu, opravdu jsem už na dně. co si pamatuju tak mi dr skoušel oči a chuzi a prý na roztroušenou sklerozu to nevypadá. U nás chlamydie jsou v rodině ale že by byli v takové míře??Prý je má každý..už to pomalu vzdávám ale špatně se stim žije :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.13 12:41

No tak testy na borelie mám negativní. A patří k tomu ún. syndromu taky hubnutí? Já jím dost a stejně jsem šla o skoro 20 kg dolů :think: Bolesti v krku mám taky, většinou dostanu antibiotika a pár dní je klid a pak zase krk bolí. Mám teda i zvětšené uzliny na krku, před vánoci jsem dostala klacid 500 na zánět krku a průdušnice a ty uzliny, pomohl, ale ty uzliny mám zvětšené a citlivé dál. K dr se mi už nechce, páč mě přeléčí, chvíli dobré a pak jsem zase kde jsem byla, už si připadám blbě furt někde chodit. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.13 12:42

Mikoy to věřím :hug:

• Citovat
  • Upravit
653
29.12.13 12:47
@Anonymní píše:
No tak testy na borelie mám negativní. A patří k tomu ún. syndromu taky hubnutí? Já jím dost a stejně jsem šla o skoro 20 kg dolů :think: Bolesti v krku mám taky, většinou dostanu antibiotika a pár dní je klid a pak zase krk bolí. Mám teda i zvětšené uzliny na krku, před vánoci jsem dostala klacid 500 na zánět krku a průdušnice a ty uzliny, pomohl, ale ty uzliny mám zvětšené a citlivé dál. K dr se mi už nechce, páč mě přeléčí, chvíli dobré a pak jsem zase kde jsem byla, už si připadám blbě furt někde chodit. :zed:

přesně..taky se mi nikam už nechce ale skusim to ještě po novém roce..vypadám jak kdybych měla pořád chřipku a cítim se i tak. Pořád zimnice, návaly horka a citlivost kuže a hlavně ta unava..jak si dám nohu pře nohy za minutu už jí necítim a špatně to rozchazuju jako kdyby se mi špatně prokrvovala.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.13 12:51

Skus na tu citlivost brát hořčík. Já ho beru, jinak by mě braly taky křeče do ruk a nohou. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1103
29.12.13 13:10

Anonymní :negativní výsledek testu na boreliózu je nic neříkající informace.

Byl to test Elisa, WesternBlot, LLT? je k tomu testu nějaká klinika… stipnuti klistetem ( i bez fleku)…, máš i jiné příznaky?? nebo mněla

S těma ATB je to tak že nemoc potlačily a zase se ti vrátila - je otázka co to je a jak to teda léčit.

@mikoy Chlamidie může hodně dobře vysvětlit chronickou únavu ale může to být i něco jiného a čekal bych problém s kašlem. Jseš podle mně případ na neurologii a pokud ti nenajdou nic lepšího tak si nech přeléčit chlamidie to 6 týdení dávka dvou antibotik a entizolu by ti mohla pomoct dostat se z nejhorčího ale i tak je velké riziko že se ti to bude vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
29.12.13 13:17
@Anonymní píše:
No tak testy na borelie mám negativní. A patří k tomu ún. syndromu taky hubnutí? Já jím dost a stejně jsem šla o skoro 20 kg dolů :think:

Když jsi řekla doktorce že jsi tak moc zhubla otestovala ti krev na onkologické markery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.13 13:45

Martine neřekla jsem jí, že jsem tak zhubla. :oops: Jinak testy na štítnou žlázu mám ok.Ta by mohla za hubnutí, ale to není můj případ. Ještě mám jít právě na vyšetření na gyndu, na sonu v nemocnici kde jsem skončila skrz jiný problém mě posílají na podrobný ultrazvuk, že mám zvětšenou dělohu a asi myom, u toho je otazník, dr si nebyla jistá, že na chiře nemají tak dobrý ultrazvuk na tyto věci. :nevim: Právě ty onko markery mě napadly, ale bojím bojím, klasickej zdravotník :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.13 13:55

Ty borelie asi dělali Elisu, si nepamatuju na žádance, dělala to ta neuroložka, byla dost protivná, radši jsem už pak neřešila dál. Problémy co jsem psala, opakované infekty krku, bolesti hlavy a kloubů, únava i po spánku, svalový třes, no jako lazar :mrgreen: Obvodní je v pohodě, ta by mě furt někam posílala, ale si furt říkám, že to přejde. Jinak ct mozku ok, dál dělala jen klasické neurolog vyšetření, to je ok, třes ruk ji asi ušel :think: :D Dala mi prášky na uvolnění svalstva, pěknej driják. Jinak fakt už nevím co dál. Když někde s rodinou nebo manželem deme, jsem hned jak po výstupu na kopec hyn, no hrůza u třicátníka :D Nejhorší je, že jak jsem furt hyn nebo mě skolí kdejaká viroza, tak vázne čas s manželem, on je večer sám u tv, já spím, kolikrát jsem fakt i protivná, protože domácnost i děti potřebují mámu a když jsem zralá akorát spat, tak jsem pak ještě protivná a startuje mě každá blbost :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex