Chronický únavový syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1103
29.12.13 14:05

Myslim ze víš co máš dělat… pokud je Obvodacka v pohode tak ji v pripade že to nebude uplně ta špatná diagnóza tak si nech udělat přesnější testy na Chlamidie a na Boreliozu než je Elisa. A potom ten mix o kterem jsem psal nahoře. Borelioza se muže léčí podobně jako chlamidie ale je lepší když se budeš držet německých guidelines.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.13 14:12

Martine děkuji za odpověd. Chjo, další kolečko po doktorech. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.13 14:18

Jo a Azithromycin jsm brala, peniciliny mi nezabírají.

• Citovat
  • Upravit
1103
29.12.13 14:42

Kdy jsi naposled mnela PNC?, nezabira ti na to co je ti ted???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.8.16 07:50

Únavový syndrom nebo srdce?

Hezké ráno,
pročítám tuto diskuzi a přemýšlím, jestli mě taky netrápí něco podobného.
Mám dítko, bude mu rok a čtvrt a trávím s ním většinu času sama. Manžel je věčně služebně pryč, prarodiče bydlí daleko a jsou pracovně vytížení. Nemám poblíž ani žádnou rodinu, přátele, kteří by mohli pomoct.
Dítko spí velmi špatně. Budí se často na kojení, před nedávnem jsem ho přestěhovala k sobě do postele. Přes den usne málokdy a když ano, tak to netrvá déle než půl hodinky.
Já jsem za dobu, co je malý na světě, přechodila nespočet různých viróz, často mě taky trápí prsa, mívám teploty, zimnice, ani nevím z čeho a jaksi není čas to řešit. Už mě samozřejmě napadlo, že si zajdu k obvoďačce, ale nějak mě ta představa, že dítko tahám přes celé město MHD, zmáhá. Prostě už jsem tak unavená, že ani nevím, jestli bych tam dojela. :mrgreen:
Ráno se nebudím odpočatá, ale bolavá, unavená. Překonávám se, abych vstala z postele. Ale zároveň velmi špatně spím. Když si náhodou malá přispí, já už stejně nezaberu. Taky se mi často točí hlava, píská v uších, jsem taková malátná, žaludek jakoby na vodě. Nemám chuť nic dělat, nejradší bych jen ležela a koukala do blba :D Vyčerpává mě jakákoliv banální činnost - věšení prádla, vaření, oblékání a přebalování malého. Někdy mám pocit, že vážím snad tunu a musím vynaložit velkou energii, abych své tělo uvedla do pohybu :D Je tedy pravda, že jsem bohužel poslední dobou přibrala.
Máte zkušenosti s takovými příznaky chronického únavového syndromu?
Trošku se bojím nějaké srdeční choroby, protože někdy v noci, když nemůžu usnout, cítím na hrudníku takové brnění nebo hrkání - nevím přesně jak to popsat. Říkám si, že za tím klidně může být psychika…
Co vám na to pomohlo? Díky za reakce a tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
30.8.16 08:54

Chce to spát. taky jsem tmela. prestan kojit v noci, musis to zvládnout. kazis mu zoubky.ja přestala před par týdny a teď mě budí o dost méně. az se vyspis, bude lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
30.8.16 09:04

Nesdilim nazor, ze by se kojenim kazily zuby, ale doporucovala bych taky prestat kojit v noci. Mam taky nespavce a spat zacal v 21 m, pote co jsem prestala kojit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
30.8.16 09:09

A jestli je manzel porad pryc a vydela aspon slusny peniz, zaplat si pani na uklid. Potrebujes se poradne vyspat a co nejmin unavit, rozvazi se i obedy… Rodice by nemohli zajet na vikend a pohlidat, potrebujes vypnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.8.16 09:11

Holky a nebolela vás prsa, když jste přestávaly kojit? Právě, že někdy v létě jsem se snažila omezit kojení, tak mě pak strašně bolela prsa i jsem měla zvýšenou teplotu a byla taková víc rozlámaná. Zlepšilo se to, když jsem pak začala zas víc kojit. Neplánovaně - malý měl totiž průjem a bylo mi doporučeno zvýšit příjem tekutin, přičemž čaj ani vodu jsem do něj nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.8.16 09:13

@e008 Kéž by. My splácíme dluh, proto manžel tak maká :zed: Jsem ráda, že vyjdu s penězma - poplatím nájem, nějaké to jídlo, plíny a navíc nezbývá. Babičky můžou tak 1× za půl roku a malý na ně není zvyklý, nechce s nimi být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
30.8.16 09:16

Musis postupne vynechat jedno kojeni, po case druhe. Nejde to naraz… Obcas jsem taky mela zanet v prsu nebo zatvrdle mliko v prsu a mela k tomu horecku, prave musis postupne a nebo zkus homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
30.8.16 09:20

@pandoslava A jaktoze babicky muzou jen tak malo? Moje pracujici mamka ma tri vnoucata a stara se o sveho otce, ale snazi se pomoct vsem. Sama si moc neodpocne, ale pomaha co muze. Sama vi, jak to bylo tezke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.8.16 09:22

@e008 No já musím nejdýl co 3 hod, jak je to delší doba, už cítím prsa. Chtěla jsem zkusit co 3,5-4, ale asi to byl moc velký šok pro tělo. Horečky se právě dost bojím, nevím, jak bych to tu sama s malým zvládla. Manžel je v zahraničí. Pár horeček jsem si tak už prožila, že jsem se musela sama naplno starat o dítko a kdo nezažil, nepochopí. Tak se toho teď tak bojím, že raději kojím :D Ale samozřejmě to nejde pořád, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56146
30.8.16 09:28

Na stop kojeni jsou prasky, napisi Ti je na gynde. nemas unavovy syndrom, jsi jen utahana ze stereotypu a maleho decka. Jez hodne ovoce, zeleniny, pres den si schrupni a cilene bud hodne venku. Potrebujes " rozpohybovat " a dobit baterky. Polehavanim to nepujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
30.8.16 09:30

Taky jsem zazila horecku a bolest prsou a bylo to maso, vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí