Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jasne, ja osobne bych nebrala dlouhodobe zadne leky. Pricinu ti to nevyresi. To rikam hako clovek, kterej se v tom machal roky, ne mesice. Dej si sexualni abstinenci tak dva mesice, nebo nekoutalni praktiky. Omezit cukr a mlecne. Najdi si terapeuta tcm, vrele doporucuju akupunkturu. Byliny na miru tez. Pak samozrejme putny rezim a kazdy den brusinky 500 mg, neprochladit-hlavne od noh! Ono to pujde, ale nesmis cekat na zazraky uz treba po tydnu. Za mesic si myslim, ze na tom budes lip. Ted je mimochodem mesic mociveho mechyre, unor mesic ledvin, tak bych byla hodne opatrna. Leky bych za sebe nebrala. Fakt ne.
@kalie ja jsem mela nejdriv velky zanet ucha, kdy mu dali ATB a pak se mi to rozjeli…prave jsem brala cca 10 dni bylinky od TCM terapeutky, ale pořád mi moc smrdela a mela jsem ji zakalenou…kdyz jsem byla mladsi mela jsem i chycenou ledvinu, tak jsem to zas nechtela riskovat..dala mi prakticka ATB, ty mi pomohly, ale stejne jsem to pak mela na novo nekolikrat, tak me poslala na tu uro…tam mi dal ATB na 3 dny a pak ty chemo..terapeutka z TCM mi pripravila nake specialni bylinky v saccich, ktere by mely byt silnejsi…doufam, ze mi to zacne zabirat…jeste beru blokurimu, aby se ty bakterie tolik nechytaly..nevim co to je..ale i nekdy se mi ozyvaji i ty usi, jak by zo od toho zari bylo nejake propojene oboje..tobe teda pomohla ta TCM? jako celkove mivam i uzkosti atd, takze to bude asinjedno s druhym
Léky rozhodně ber, jinak skončíš se zánětem ledvin a to je bolest, kterou opravdu nechceš. Asi bereš Nitrofurantoin, taky jsem ho po tom zánětu ledvin brala asi půl roku a od dalších, předtím se hojně vracejících zánětů močových cest mi to pomohlo.
Hlavně pak dodržuj všechna doporučení, jak se dalšího zánětu vyvarovat - dostatečně pít, hygiena před a po sexu (ne litry mýdla, ale prostě se tak normálně opláchnout), neprochladnout v podbřišku, nenosit tanga a pokud možno ani spodní prádlo z umělých vláken, a zejména, se pokaždé - ale vážně pokaždé - jít po sexu vyčurat. Vlastně se dost divím, že je ten sex pro tebe příjemný, při nedoléčeném zánětu, na to jsem při těhle problémech nikdy neměla ani pomyšlení. Určitě to nejdříve doleč.
Anonym, zdraví.
@Anonymní píše:
Léky rozhodně ber, jinak skončíš se zánětem ledvin a to je bolest, kterou opravdu nechceš. Asi bereš Nitrofurantoin, taky jsem ho po tom zánětu ledvin brala asi půl roku a od dalších, předtím se hojně vracejících zánětů močových cest mi to pomohlo.Hlavně pak dodržuj všechna doporučení, jak se dalšího zánětu vyvarovat - dostatečně pít, hygiena před a po sexu (ne litry mýdla, ale prostě se tak normálně opláchnout), neprochladnout v podbřišku, nenosit tanga a pokud možno ani spodní prádlo z umělých vláken, a zejména, se pokaždé - ale vážně pokaždé - jít po sexu vyčurat. Vlastně se dost divím, že je ten sex pro tebe příjemný, při nedoléčeném zánětu, na to jsem při těhle problémech nikdy neměla ani pomyšlení. Určitě to nejdříve doleč.
Anonym, zdraví.
A muze se stat ze ty chemoterapeutika zaberou az pozdeji? Zacla jsem je vrat ve stredu, v patek jsem mela sex a v sobotu me chytlo umorne paleni…tak jsem si myslela, ze to automaticky vyhubi ty bakterie, ale asi ne…
Základ je se jít po sexu ihned vymočit a ideálně osprchovat, používat minimum mycích přípravků. Také jsem na to trpívala, ale tohle dodržuji a mám klid
Přesně tak, základ je se po sexu osprchovat a hlavně vymočit, to samé i před sexem. Ta antibiotika rozhodně ber, pak se to může posouvat do ledvin a tu bolest bych nepřála ani nepříteli. K těm ATB zkus brát večer nebo po sexu blokurimu( dm má levnější verzi), ta ale zabírá jen u e.coli, jinak je neúčinná, zkus i lichořeřišnicový kapky( ty mají širší spektrum účinku proti různým bakteriím). Nenosit tanga, kalhotky nosit jen z bavlny, neprochladnout, hodně pít, nesprchovat se dole mýdlem(na uro mi zakázali i ta na intim. hygienu) a hlavně- každý nově vzniklý zánět léčit hned a nenechat to rozjet. S močákem a ledvinama není prd*l si zahrávat. To ti píše někdo, kdo má zkušenost roky a ne měsíce. Brusinky můžeš zkusit taky, ale na hodně lidí nemají žádný vliv včetně mě. Při akut. potížích nepít uro čaj, to mi zakázala uroložka, zbytečně dráždí.
Prosim te, bylinky na 10 dni jsou k nicemu. To musis brat v radu mesicu. Holky pisou brat atb, za me to rozhodi imunitu strasne moc. Akutni zanet si preleci atb, ale v ramci prevence bych atb nebrala. Na to ma kazdy jiny nazor. Ja jsem si prosla atb lecbou a vic mi vzala nez dala. Kazdej si k tomu musi dojit sam. Preju hodne stesti pri vyberu strategie ![]()
Dobrý den, asi 5 měsíců se mi vrací zánět močáku..urolog mi ted napsal na dlouhobějši užívání chemoterapeutika..díval se mi přímo do močového měchyře a říkal, že tam mám chronické zanetlivé procesy a oslabenou sliznici. Myslíte, že by pomohlo i kromě braní léků a bylinek TCM taky třeba na měsíc být bez sexu, aby se to lépe léčilo? Když mám sex nebo alkohol, tak se mi to rozjede více…