Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No můžeš argumentovat že třeba oblečení a hračky po sobě můžou děti podědit, že už to není rozdíl jestli dvě nebo tři, ale tak násilím ho asi nepřesvědčíš. záleží taky jak jste na tom finančně. znám rodiny do chtějí mít hodně dětí a zasekli se na třech, bo víc se jim nevejde do auta a na koupení většího se bojí že mít nebudou…
Já bych si taky přála tři děti (nebo i čtyři) a manžel zatím odsouhlasil jen dvě
ale dohodli jsme se že až ty dvě první půjdou do školy ta zvážíme jak na to po finanční stránce jsme a podle toho se rozhodneme. ono pokud opravdu nechce taks tím nic nenaděláš. já jsem ze 3 dětí a myslím že je to nejlepší. kolikrát se dvě ségry pohádají a ta třetí jim to pak soudcuje ![]()
No já nevím, ber to z pohledu toho chlapa, dneska uživit tři děti je kumšt, pokud teda nevydělává velké sumy. Teďka děti nic nepotřebují, ale počkej až vyrostou, kroužky, škola, jazykové kurzy, oblečení, to jsou pak pálky, teda pokud ti nevadí, že bys jim pořád říkala, že nemáš peníze na ten a ten kroužek, tak měj tři. Já si myslím, že manželův pohled je celkem střízlivý.
Můj muž taky nechce třetí. Nakonec jsem se s tím smířila. Má obavy o můj zdravotní stav (chápu) a má strach, že v dnešní době kdy je velká nezaměstnanost by se mohlo stát, že nás neuživí. Pokud budu na tom třeba tak, že nebudu moct chodit do práce. Musím uznat, že to jsou logické argumenty. Zvaž tedy proč muž další dítě nechce, jestli vaši situaci nevidí reálně. ![]()
Radu jak manžela přasvědčit nemám, ale v tomto bych rozhodnutí manžela respektovala. Představ si, ža by to bylo obráceně, ty by jsi další nechtěla a manžel by tě do toho nutil.
Deti mate opravdu hodne male, jeste bych pockala. Treba si to manzel casem rozmysli, az bude s detmi vetsi zabava. Hlavne na nej nenalehej a ani o tom casto nemluv, tim to jen zhorsis. ![]()
Jinak my mame dite jedno a manzel nechce za zadnou cenu ani druhe.
Takze si smutnim a cekam, ze az syn doroste do veku, kdy si s muzem budou hrat sachy nebo kopat s micem, tak snad manzel zmeni nazor. ![]()
Ahoj nad tím samozřejmě přemýšlím. Nechci manžela do ničeho nutit. Přemýšlím nad finanční stránkou, na tím co bude v budoucnu atd.
Holky přemýšlím nad vším co jste mi tu napsali - finance, proč manžel nechce, co bude až děti vyrostou, dovolené, bydlení, auto prostě nad vším. Jak už jsem psala manžela nechci nutit ani tlačit, za 1. by to k ničemu nebylo a za 2. by mi to pak mohl jednou vyčíst. Vím, že až děti vyrostou, tak už nebude chtít v žádném případě další děti. On na tohle období není a vyloženě se těší až vyrostou a budeme s nima moc jezdi na lyže, dovolený, hrát si sněma atd.
Taky přemýšlej, co by se stalo, kdyby si skončila sama, dvě děcka dáš, ale tři je fakt hodně. Nechci tě strašit, ale nikdy nemáš jistotu, že se něco stane. Pokud jsi schopná vydělat hodně, tak pak chápu, že chceš třetí, ale být na sociálce to taky zrovna není sranda.
Dle toho co píšeš, bych se s tím taky smířila. To víš, že když vidím někde mimčo tak si zastesknu.Ale rozum vítězí. ![]()
Milá zakladatelko, já to mám o krapet horsí, máme jedno a on druhé nechce.. a já bych tak moc chtela, ale co nadelám. O peníze nouze není. Je pravda, že clovek nikdy neví, co bude… U nás je tedy jeste problém v tom, ze partner uz má dve dospele deti, 22 a 24 let, to je duvod, proc nechce pro nej uz ctvrte dite, je mu 47 let, mne 35. Straslive moc bych mimuško jeste jedno chtela, nas malej má 3roky.
Taky chci třetí a nevím, jestli pak nedojde i na čtvrté, protože mě strašně baví být těhotná a rodit a miminko.
Kdysi jsem tvrdila, že žádného spratka ani náhodou, dcera přišla „omylem“, ale holt, přišla, tak je se mnou a to mi došlo, o čem to právě je, jak je to krásné.. s novým přítelem teď máme miminko a před těhu jsem tvrdila, že druhé a šmitec a už na porodním sále jsem ho prosila, že chci ještě jedno, třeba za deset let, ale ještě chci miminko.
Měli tam z toho na sále docela srandu, že to se jen tak nevidí. ![]()
Ahoj, no mame to doma podobně, zatím mám jen jedno dítě. Vždy jsem chtěla dvě, ale teď když chovám malou a tak, moc bych chtěla ještě dvě. Nedokážu si představit, že budu mít už jen jednou pupík, jen jedno miminko, že dáme všechny věci pryč
přemýšlím nad tím skoro denně, před usnutím, si představuji tři děti doma. jsem taky ze tří dětí a vím, že to bylo pro naše občas hodně náročné. Manžel nechce tři, protože už jedno má z předchozího manželství, tím pádem by byli čtyři a vidím na něm, že váhá i nad tím naším druhým. hlavně má asi strach, aby nás všechny uživil, co kdyby neměl práci a taky je starší o 11 let než já, tak má strach, že bude starým tátou. já to všechno holky chápu, rozumím i tomu, že by nám klasické auto nestačilo, vím, že je doba zlá a taky bych chtěla i do budoucna všechny děti zabezpečit…ale ten pocit, že budu mít už jen jedno miminko, já vím, že některé z vás mají jen jedno a bojují za druhé a to je horší…ale nějak mi to taky nedá spát. Nikdy bych neudělala manželovi naschvál a nevysadila prášky, ale nevím, jak jinak ho přesvědčit. Smířit se s tím, asi jediné řešení, ale bude to tak těžké…
![]()
Nevím jakou máte finanční situaci, ale já se teda chlapovi nedivím. Oni to kolikrát i vnímají tak, že baba než aby šla do práce, tak to radši nechá na něm a stará se o děcko. Já ho v tomhle chápu, bohužel žijeme v době jaké žijeme, kde si nemůžeš být jistá ničím…
Ahoj holky, jsem tady nová tak doufánm, že se nikdo nebude zlobit, že už tady takové příspěvky třeba jsou, zatím se tady moc neorientuju.
Máme s manželem dvě děti(2,5 a rok).Já bych moc chtěla ještě jedno, ale manžel je zásadně proti. Říkala jsem si, že ho to časem přejde, ale nepřešlo. Zkoušela jsem o tom mluvit i nemluvit, ale jeho názor je pořád stejný. Prý kvůli penězům, a že už nechce přebalovat plínky atd.Po dlouhém naléhánjí jsem se zeptala jestli se můžu zkusit zeptat třeba až bude mít mladší dva roky, tak mi řekl, že zeptat s emůžu(což vím, že znamená, že odpověď bude zase NE).Já tolik toužím po velké rodině a tak je mi z toho moc smutno.
Je tady ještě někdo kdo to tak měl/má?