Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To bych spíš volila anonymního dárce (chlapa, co o tom neví). Bála bych se jedné věci - jestliže o dítěti bude vědět, aby do budoucna neudělal třeba to, že zažádá o střídavku a pod. Pokud bude v RL, bude mít na toto nárok
takže zvaž aji takové možnosti.
@G12 píše:
A jak bys to chtěla ošetřit právně? byl by v rodném listě?
Ano, samozřejmě by byl v rodném liste, chtěla bych, aby se podílel na vychove. Nebyla bych pak proti i stridave péči. Prostě tatínek, ale bez vztahu. Ten nechci, to zklamani z minulych vztahů je moc silne i rok po rozchodu.
Právě, je tam hodně rizik. Domluva může nějaká být, ale kdo zaručí, že to dodrží obě strany?
@G12 Nechat si udělat dítě asi není problém, zvlášť v dnešní době. Odsuzovat tě nebudu, je spousta holek co děti mají a doma nejakého kreténa co je pakmlátí nebo něco podobného. Ale myslím, že dítě má právo na oba rodiče- pokud to jenom trochu jde. S tím kamarádem bych to neriskovala. Pokud bude vědět že je jeho, tak pokud není úplně citově vyhořelý, tak si myslím, že až se dítě narodí, bude si na něj dělá nárok…a to by bylo jen dobře…ale volba je na tobě.
@martina.se píše:
To bych spíš volila anonymního dárce (chlapa, co o tom neví). Bála bych se jedné věci - jestliže o dítěti bude vědět, aby do budoucna neudělal třeba to, že zažádá o střídavku a pod. Pokud bude v RL, bude mít na toto nároktakže zvaž aji takové možnosti.
Já bych byla klidně pro stridavku. Vybrala bych rozumneho cloveka a vyjasnili by jsme si to dopředu…
@Anonymní píše:
Ano, samozřejmě by byl v rodném liste, chtěla bych, aby se podílel na vychove. Nebyla bych pak proti i stridave péči. Prostě tatínek, ale bez vztahu. Ten nechci, to zklamani z minulych vztahů je moc silne i rok po rozchodu.
a myslíš, že tolik chlapů čeká na to, aby živilo dítě jen tak? když i v manželství se cukají? leda snad ten gay, ale pokud nemáš vyloženě nějakého hodně dobrého kamaráda, tak to až tak růžově nevidím.
@Anonymní píše:
To je teda velmi sobecke jednani. Ty si ukoji svoji touho po velke rodine a to dite co? Bude litat od jednoho rodice k druhemu? Nebo myslis, ze stridava pece je pro deto to nej a proto jim to chces doprat?
@Anonymní píše:
Já bych byla klidně pro stridavku. Vybrala bych rozumneho cloveka a vyjasnili by jsme si to dopředu…
a kde máš zaručeno, že to tak bude i po narození dítka
jako pokud to bereš takhle, tak je to dobrý.. Jen to prostě právně neošetříš a musíš spoléhat na to, že ten druhý to dodrží ![]()
Tak neodsuzuji a tema me docela zajima. Sama podobne plany nemam, ale pocity naprosto chapu, jelikoz touzim po druhem diteti, ale zaroven si uvedomuji, ze se soucasnym partnerem to proste neni dobry napad.
Nejvetsi uskali bude asi najit takoveho chlapa, ktery by s tim souhlasil. Ale ktery chlap bude souhlasit s tim, ze bude mit dite a to pak bude moc jen hlidat? I gay, pokud tedy jiz touzi po diteti, bude chtit vlastni dite v peci a ne jen ho navstevovat. Po pravni strance bych nevidela problem. Otec se zapise do RL a ma sva prava i povinnosti. Problem bych videla v tom, ze kdyz uz nektery otec prijme sve zavazky a povinnosti, bude chtit take sva prava. To jest vidat dite a mit ho u sebe co nejvice. ![]()
a co pak chudak dite, ktere bude jak ping-pongovy micek litat mezi vama tam a zpet? Jasne, nekdo bude argumentovat, ze rozvedene rodiny a tak podobne tak take funguji. Jenze tam nebylo dite pocato s tim, ze to tak v budoucnu mit bude. ![]()
Příspěvek upraven 03.03.14 v 10:24
Napiš to do seznamky a ne sem, tady se ti asi žádný chlap neozve. A nebo to udělej jako ve filmu záložní plán, nech si udělat dítě ze zkumavky a máš to i bez chlapa. Pokud se cítíš být na to sama, tak co ti brání?
Spíš mám obavu, že žádný chlap do toho dobrovolně nepůjde. Chlapi nemají tak silný mateřský cit jako my ženy. Oni nepotřebují mít dítě. A ti co ho opravdu chtějí, tak ale se vším všudy, tzn. touží po rodině.
Pro chlapa je to povinnost na celý život.
Jak někdo říká že je to sobecké vůči dítěti-tak zase tak to nehrotím, to bych nebrala jako nejdůležitější. Spousta vztahů se neplánovaně rozpadne a děti jsou v konečném důsledku na tom stejně.
Řešily jsme toto téma dlouho s kamarádkou-svobodná, bez partnera, ujíždí jí vlak a děti moc chce. Alespoň jedno. Obě jsme se shodly na tom, že ideální by bylo sehnat „kvalitní biologický materiál“,jak jsme to sami pro sebe nazývaly. Ale nedopadlo to. Nastražit na někoho otcovství, to je hnusné a k tomu by se nikdy nesnížila. A dobrovolně? Jeden zpočátku vypadal jako že jo-styl že by mu bylo jedno, že bude mít s ní dítě, jí by vypomohl, znali se dlouho.Ale nakonec couvnul-právě z důvodů celoživotní odpovědnosti.
Neuvést otce je hloupost-už jen kvůli určitým sociálním dávkám.
@Cuddy píše:
To je teda velmi sobecke jednani. Ty si ukoji svoji touho po velke rodine a to dite co? Bude litat od jednoho rodice k druhemu? Nebo myslis, ze stridava pece je pro deto to nej a proto jim to chces doprat?
Takže je podle tebe lepší hledat partnera, ktery vas pak posle kamsi? Ro si myslím, že je lepší ta moje varianta.
@Anonymní píše:
Tak tohle je hodně naivní- psala jsi že jsi měla ve vztazích špatnou zkušenost, nevím jakou…ale jde o dítě-část tebe- to není křeček, abys ho dokázal jen tak dát do dobrých rukou. Nechat siudělat dítě je sobecké, ale z určitého hlediska pochopitelné. Tohle je ale už trochu moc přitažené za vlasy.
Příspěvek upraven 03.03.14 v 10:25
Hezky den. Vím, že mě tu spousta lidí odsoudí po tom co napíšu, ale budu psát jen mé pocity, které nemám s kým jinak probrat. Mám téměř dvouletého syna a vím, že nechci, aby byl jedinacek. Vždycky jsem si přála velikou rodinu, hlavně i asi proto, že moje rodina nefunguje. Chtěla jsem milujiciho partnera a aspoň tři děti. Po zkušenostech z minulých vztahů jsem nějak dospěla do stadia, že vlastně chlapa nechci a ve své podstatě nepotřebuji. V současné době je mi nejlépe samotné. Problém je v tom, ze začínám toužit po dalším dítěti. Chtepa jsem vždycky děti co nejvíc za sebou, aby o sobě měli blízko. A teď jak to řešit? Proto mě napadlo najít někoho, kdo je na tom podobně, muže ktery chce dítě, ale nechce vztah. Třeba i gaye. Věřím, že by to fungovalo.
Ráda bych ale slyšela názor i někoho jiného, aby mi třeba ukázal i další úskalí, na které já nepřišla nebo mě tato možnost nenapadla. Děkuji vám a prosím, nerypejte. Je to jen myšlenka a kdo ví, jak to všechno bude. Prosím o zachování anonymity, chodí mi tu dost známých a rodiny. Děkuji.