Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný den potřebuji pomoct, poradit, podpořit… S přítelem bydlím 3 roky a máme 1,5 staré dítě ale vůbec si už nerozumíme. Neni mezi námi žádná komunikace, kvuli každé hlouposti se hádáme. Intimní život už v podstatě taky žádný neni. Skoro pořád je v práci a když už je doma tak je klid, nedokážeme se spolu o ničem bavit a poslední týden je naprosté ticho. Když odchází neřekne ani ahoj a při příchodu taky nic. Příjde mě že mezi námi už nic neni kromě dcery. Nevím co mám dělat zůstat v takovém vztahu nebo jít?? Ale co bude dál?? Nemám nic, všechno patří příteli. Nevím jak dál, nemám se ani komu svěřit, ským se poradit. Co jsem se s přítelem odstěhovala nemám žádné přátele, nikoho kdo by mě poradil. Tak prosím o radu tady, co dál dělat…jsem zoufalá.
Proc jste.si udelali ditetak brzy, kdyz jste se skoro neznali?
No asi jit nebo chces takhle prozit cely zivot? Nema viditelne zajem.
A co zkusit ten vztah nejdřív zachránit, než hned uvažovat o rozchodu jako o jediné možnosti? V klidu (až malá bude třeba spát) si s přítelem promluvte. Řekni mu, co se ti nelíbí, jak bys to chtěla řešit, a hlavně, že ho máš pořád ráda a chceš aby váš vztah byl jako dřív. Taky existují partnerské poradny, kde by vám s tím mohli pomoci.
Na to už je pozdě, řešit proč jste si pořídili dítě a ted vám to neklape
takovej lidí je, co jdou do toho po hlavě, někdy je to i lepší, jsou lidi co jsou spolu pět let, nemají rodinu a pak se to stejně rozpadá, určitě si s přítelem promluv, musíte to vzládnout spolu, jak se chová k dítěti? Má zájem? Pokud by zájem neměl, s tím něco dělat, tak se budeš snažit zbytečně, držím palce ![]()
@pikola tři roky spolu bydlíme, nepsala jsem nic o tom jak dlouho jsme byli spolu než si dítě pořídili. Než jsme spolu začali bydlet ve svém, chodili jsme spolu dva roky.
@Daduka píše:
A co zkusit ten vztah nejdřív zachránit, než hned uvažovat o rozchodu jako o jediné možnosti? V klidu (až malá bude třeba spát) si s přítelem promluvte. Řekni mu, co se ti nelíbí, jak bys to chtěla řešit, a hlavně, že ho máš pořád ráda a chceš aby váš vztah byl jako dřív. Taky existují partnerské poradny, kde by vám s tím mohli pomoci.
ja myslim, ze takove chovani je jasna znamka, ze minimalne z jedne strany je neco spatne… nevim, co se na tom da vyresit
@Aviciii píše:
@pikola tři roky spolu bydlíme, nepsala jsem nic o tom jak dlouho jsme byli spolu než si dítě pořídili. Než jsme spolu začali bydlet ve svém, chodili jsme spolu dva roky.
a co jste udělali proto, aby to bylo jinak? co se stane, když na něj promluvíš, když chceš třeba sex. trochu málo informací k posouzení
@pikola píše:
Proc jste.si udelali ditetak brzy, kdyz jste se skoro neznali?
to je fakt dobrá rada, to jsi poradila, že teď už bude vědět, co má dělat.
Problém je že my spolu nedokážeme vůbec mluvit, už jsem se o to snažila několikrát. Dítě bylo chtěné a oba máme dceru moc rádi. V nejhorším případě rozchodu by jsme se o dítě soudili, to už dávno vím, on by se dcery nevzdal a já taky ne.
@Aviciii píše:
Problém je že my spolu nedokážeme vůbec mluvit, už jsem se o to snažila několikrát. Dítě bylo chtěné a oba máme dceru moc rádi. V nejhorším případě rozchodu by jsme se o dítě soudili, to už dávno vím, on by se dcery nevzdal a já taky ne.
jak přesně ses snažila a jak reagoval? to mlčel, nebo šel pryč? nebo se hádáte,
@G12 vždycky se pohádáme a skončí to mlčením…a tak je to pořád…
Když to tak čtu, tak o čem spolu vlastně chcete běžně komunikovat, když jsi jenom doma s dítětem. Tedy podle popisu to tak působí.
Jak ten vztah vypadal, když jste normálně fungovali a klapalo to?
A jak to, že jste spolu 5 let a kromě dítěte si nic nepořizujete společně?
@Venetia píše:
ja myslim, ze takove chovani je jasna znamka, ze minimalne z jedne strany je neco spatne… nevim, co se na tom da vyresit
To souhlasím, že je něco špatně, ale ani jedna z nás neví co. Já neříkám, že se má snažit jen zakladatelka. Ale má si s ním promluvit a říct mu, že ona o to vyřešení stojí. A pokud o to budou oba stát (o to aby jejich vztah pokračoval), budou se muset snažit oba. Ale pokud se to bude řešit jen tak že on se semnou nebaví, tak seberu děcko a půjdu pryč
On může mít stejné poctiy jako ona - příjdu z práce, doma se semnou nikdo nebaví,… To je pak začarovaný kruh. A někdo musí udělat ten první krok a aspoň se pokusit tu komunikaci zlapšit.
@Aviciii Zkousela sis s nim o tom promluvit? Problem evidentne mate, kdyz spolu nekomunikujete, ale kde ten problem je, to zjistis jenom kdyz si promluvis s nim. Proste si s nim sedni, az bude doma klid a rekni, ze Te tahle situace trapi a ze ji chces vyresit. A nenech se odbejt, proste dokud Ti nerekne, co se deje, tak do nej huc.
Mimochodem napsat nekomu, kdo tu zada o podporu a radu: Proc si udelali dite tak brzy je fakt trochu zcestny. ![]()