Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Byla jsem vychovaná tak, že vše musím zvládnout sama, musím být silná a nikoho nežádat o pomoc. Když jsem o ní jako dítě požádala-byla jsem rozmazlená kytička. Tak od dětství se točím v takovém kruhu.Na zátěž si nikdy nestěžuji a neumím požádat o pomoc. Partner mi s dětmi pomáhal, protože on sám chtěl. Zkus svému manželovi říct, že už máš všeho plné kecky a potřebuješ jeho pomoc. Počkat až budete mít na rozhovor klid.
Abych pridala zazitek: V utery rano mi manzel rika „Ty mas teda dobry spanek.“ Ja: „Jo? Proc?“ On: „Protoze se Simonka v noci vys.ala a 2× pocurala, musel jsem to vsechno uklizet, to byl hrozny smrad, musel jsem vyvetrat…“ Pul hodiny uklizel tu spoust, vis co mu rekli kolegove v praci na jeho „zazitek“, ze me mel vzbudit, abych si to laskave uklidila… Jen jsem mu na to rekla: „Jsem rada, ze mam za manzela Tebe a ne Tve kolegy.“ Coz mu jiste zvedlo sebevedomi a mne jen utvrdilo, ze mam doma charakter… Chlapi jsou bezohledni, a pro ne casto konci povinnosti po zplozeni ditete, zbytek byva na zene a jejich schopnostech… Nam nezbyva nez jejich chovani snaset, malokdy se chlapa podari zmenit.
@micha.bello píše:
Ja bych chtela videt chlapce, jak by Oni byli aktivni doma, kdyby se meli starat cely den o 3 deti. Nekdy bych mu nechala vsechny na cely den od rana do vecera a nechala ho delat Vse kolem deti a domacnosti (od prebalovani plinek, po vareni obeda).. treba pak zacne byt chapavejsi.
No, to není špatný nápad, jenže já abych se pak strachy zbláznila, co se může stát.. ono stačí, když třeba řeknu že se jdu osprchovat.. tak ho v klidu pohlídá, že.. no a za chvilku mu říkám, kde máš kluka, no někde u holek.. oni ho pohlídají, šestileté děti! Mně se zdá, že těm chlapům prostě nedoteče, co se všechno může stát. Nechá ho a´t se plazí a šplhá kde chce, vůbec mu nmedochází nástrahy, protože s dětma prostě není a tím pádem ani nemůže vědět co se vše může stát. Horký čaj na stole, rohy, něco dá do pusinky.. my maminy víme, že u malého či většího miminka musíme být pořád, ale dojde to i těm chlapům? Abych si to pak nevyčítala ![]()
Taky mě štve, že on je vlastně v pohodě, odpočatý, může si dělat co chce že jo.. a já jsem rozlítaná, psychický zdraví to už taky pomalinku začínám postrádat, nehledě na to, co to dělá se sebevědomím, když nemáme čas na sebe a já navíc pořád slyším, to co jsem se psala.. to mi ještě v klidu řekne, když držkuju, ať si teda někoho najdu.. to samozřejmě udělat nechci, ale někdy je fakt těžký tohle vydržet… ![]()
@neila píše:
Reknu ti to asi takhle, muj manzel chodi taky do prace, kde ma obrovskou zodpovednost a dovolim si tvrdit, ze rodinu zabezpecuje nadstandartne. Navzdory tomu se netvari jak mistr sveta a v podstate po jeho prichodu domu nevim, ze mam ditenavecerime se a on bere maleho, pohrajou si, vykoupe ho + vsechno kolem a taky ho jde ulozit. Pres vikend se mu venuje v podstate porad, ja varim, krmim, delam si svoje, venuji se starsi nebo jdeme spolecne na vylet
ja si ani nedovedu predstavit, ze by to melo byt jinak
vzdyt je to jeho syn, miluje ho a cas s nim si vylozene uziva
ke mne se chova hezky, jo, jsem to ja kdo se v noci nevyspi, ale treba o vikendu s nim rano vstava manzel, abych se mohla trochu vyspat. Bere me jako parnerku, ne otrokyni. Co tak ctu, tak to neni moc obvykle
Tiše závidím.. nebo klidně nahlas. Já si myslím, že přesně takle to má být, přesně je to partnerství, ne nadvláda jednoho a druhý je otrok..
Já prostě nevim co dělat.. nechci fňukat, chci být šťastná, ale nevim jak ho probrat. Přesně jak jsi psala „mistr světa“ tak se občas také tváří a také tak jedná. Jenže jsem si nechala dost pošlapat sebevědomí, právě tím, že jsem mu to dlouho tolerovala, dělala první poslední a nevim jak se zvednout, jediný co je, že si to nenechám líbit, tak držkuju, ale to nikam nevede… Ale přeci partnerství by neměl být boj. Někde je to s ním fajn, ale někdy.. to stojí za starou bačkoru
@Lady4 píše:
Byla jsem vychovaná tak, že vše musím zvládnout sama, musím být silná a nikoho nežádat o pomoc. Když jsem o ní jako dítě požádala-byla jsem rozmazlená kytička. Tak od dětství se točím v takovém kruhu.Na zátěž si nikdy nestěžuji a neumím požádat o pomoc. Partner mi s dětmi pomáhal, protože on sám chtěl. Zkus svému manželovi říct, že už máš všeho plné kecky a potřebuješ jeho pomoc. Počkat až budete mít na rozhovor klid.
Máš můj obdiv!! Zkusím mu to říct… víš nejhorší je, když mi všechno začně vyčítat a já se musim bránit něčemu co není pravda, co tak nemyslím, že se třeba fakt snažím všechno stíhat, ale někdy to prostě nejde.. většinou se ještě urazí, že držkuju a přestane se mnou mluvit, úplně mě ignoruje. Nevím proč tohle dělá, ve finále mu kvůli tomuhle chování, kdy se jednou chová dobře a jednou jak největší p. tomec pod slunce přestávám věřit, jak to s náma vůbec má…
@micha.bello píše:
Abych pridala zazitek: V utery rano mi manzel rika „Ty mas teda dobry spanek.“ Ja: „Jo? Proc?“ On: „Protoze se Simonka v noci vys.ala a 2× pocurala, musel jsem to vsechno uklizet, to byl hrozny smrad, musel jsem vyvetrat…“ Pul hodiny uklizel tu spoust, vis co mu rekli kolegove v praci na jeho „zazitek“, ze me mel vzbudit, abych si to laskave uklidila… Jen jsem mu na to rekla: „Jsem rada, ze mam za manzela Tebe a ne Tve kolegy.“ Coz mu jiste zvedlo sebevedomi a mne jen utvrdilo, ze mam doma charakter… Chlapi jsou bezohledni, a pro ne casto konci povinnosti po zplozeni ditete, zbytek byva na zene a jejich schopnostech… Nam nezbyva nez jejich chovani snaset, malokdy se chlapa podari zmenit.
no vidíš, jak ti pomohl. To ten můj by mě vzbudil..
Každé ditě přežije otcovu péčí! Možná máš pocit, že by tvému děťátku mohl nechtěně ulomit nožičku, při koupání utopit a při přikrmování udusit. Nevěř tomu, dě
ťátko je odolné. Tvůj manžel určitě není nemožný. Možná si to jenom namlouváš a on se tak účelově tváří a projevuje.
Boze holy takovy chlapy by meli zavrit na mexic do skolek pro hyperaktivni deti
jako chapu ze chodit do prace a financne zabezpecovat rodinu je nekdy slozite ale co jsem si tak cetla tak jste tu zadna nenapsala co vasi chlapi delaji za praci. Je neco jineho kdyz je manzel reditel banky a neco jineho je kdyz je manzel hornik. Kazdopadne za deti jsou zodpovedni oba dva zenska si je asi sama neudela ze. Ucta k zene i kdyz je doma by mela byt. Kamoska to vyresila uplne jednodusse
manzel taky mel porad kecy o ton jak ma vsude bordel deti vresti co pry cely den dela ze je neschopna a podobne. No tak mu predvedla jak se takove nicnedelani opravdu dela
cely den na nic nesahla zadne uklizeni zadne chystani vecere pro manzela proste nic (detem najist dala
) vecer prisel manzel domu vsude hracky binec deti neumyte proste klasicky domaci bengal kdyz to mamka nekoryguje
kamoska sla do cviceni takze doma mela jinou co ji vyjimecne pohlidala deti byly domluvene:-) na stolku vzkaz,,takhle to zlaticko vypada kdyz opravdu nic nedelam'' od te doby klid manzel nerekne ani pul slova
ale na kazdyho to asi nefunguje
kdyz mi to vypravela malem jsem pukla smichy. Takze kdyz na vas bude partner mit debilni narazky rozhodne si to nenechte libit a nikde neni napsane ze i kdyz je zenska doma s mimcem nebo detmi ze ji partner nemuze pomoct.
Jo a jeste by me zajimalo kterej magor vymyslel oznaceni,,materska DOVOLENA,,!!! A omlouvam se mam novej tablet a jeste na nem neumim poradne psat tak prosim omluvte kixy v textu ja se polepsim ![]()
Já jsem chlapovi nechala dítě a šla do práce. To mu otevřelo oči, protože nestíhal nic než péči o dítě.
@Anonymní píše:
No, to není špatný nápad, jenže já abych se pak strachy zbláznila, co se může stát.. ono stačí, když třeba řeknu že se jdu osprchovat.. tak ho v klidu pohlídá, že.. no a za chvilku mu říkám, kde máš kluka, no někde u holek.. oni ho pohlídají, šestileté děti! Mně se zdá, že těm chlapům prostě nedoteče, co se všechno může stát. Nechá ho a´t se plazí a šplhá kde chce, vůbec mu nmedochází nástrahy, protože s dětma prostě není a tím pádem ani nemůže vědět co se vše může stát. Horký čaj na stole, rohy, něco dá do pusinky.. my maminy víme, že u malého či většího miminka musíme být pořád, ale dojde to i těm chlapům? Abych si to pak nevyčítala
Taky mě štve, že on je vlastně v pohodě, odpočatý, může si dělat co chce že jo.. a já jsem rozlítaná, psychický zdraví to už taky pomalinku začínám postrádat, nehledě na to, co to dělá se sebevědomím, když nemáme čas na sebe a já navíc pořád slyším, to co jsem se psala.. to mi ještě v klidu řekne, když držkuju, ať si teda někoho najdu.. to samozřejmě udělat nechci, ale někdy je fakt těžký tohle vydržet…
Ty s ním nemáš ty dvě starší děti, vidˇ?
@klmartina píše:
Jo a jeste by me zajimalo kterej magor vymyslel oznaceni,,materska DOVOLENA,,!!! A omlouvam se mam novej tablet a jeste na nem neumim poradne psat tak prosim omluvte kixy v textu ja se polepsim
Chlap! ![]()
@klmartina píše:
Jo a jeste by me zajimalo kterej magor vymyslel oznaceni,,materska DOVOLENA,,!!! A omlouvam se mam novej tablet a jeste na nem neumim poradne psat tak prosim omluvte kixy v textu ja se polepsim
Zkus si zjistit, jaky je vyznam slova DOVOLENA. Pomuzu ti, neni to od slova volno, ale dovoleni, respektive docasne uvolneni ze zamestnani.
@Anonymní píše:
@berry4 nene, jak jsi to uhodla?
Tak přemýšlím, víš? Těžko by jsi si tady vylívala srdce nad mužem, kterému poviješ už třetí dítě a dobře víš, jaký je otec, jaký je muž a jaký partner.
Umotat si dítě s každým chlapem na potkání není nic těžkého, těžší je, umět si zhodnotit, jestli právě s TÍMHLE to za to stojí.
Apropos - myslím, že s tebou jedná tak, jak ty sama mu dovolíš.