Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silwinka87 píše:
no jo, jenže pokud je snaha jen na jedné straně, tak s tím moc neuděláš..Základ vztahu je komunikace a on očividně nic měnit nechce
otazkou take je, jak se s nim komunikuje… Pokud je to ve stylu „opet sedis doma? nic nedelas… nikam nejdes… malou ven nevezmes, s nami nepujdes“… Tot otazka.
@terinka4444 píše:
jako hele, ty jsi rypnatak o 360 no bože, oběhne kolečko a je tam, kde byla
![]()
no a ne snad?
@AniNevim píše:
otazkou take je, jak se s nim komunikuje… Pokud je to ve stylu „opet sedis doma? nic nedelas… nikam nejdes… malou ven nevezmes, s nami nepujdes“… Tot otazka.
to je právě to, že zakladatelka tu jejich,,komunikaci" nějak nepopsala.. ![]()
@terinka4444 píše:
to jo, to je obrat jako hrom
ale jako chápeš jak to myslím? To je prostě takové přirovnání, nic pro matematickou logiku.. ![]()
Kdybych věděla, že se to tady zase bude rozebírat na nejvyšší úrovni, tak to ani nepíšu
![]()
Já to tak můžu hdnotit z mého pohledu a z mého žití, tichou domácnost, žádný sex a žádný společně trávený čas, v tom já bych nežila, nemohla bych, to by mě ubilo k smrti.
Jenže drtivá většina ženských na rodičáku nedokáže sama postarat se o sebe a dítě, takže to snáší, partner ví, že je má jistou a propast se prohlubuje.
@terinka4444 píše:
Já to tak můžu hdnotit z mého pohledu a z mého žití, tichou domácnost, žádný sex a žádný společně trávený čas, v tom já bych nežila, nemohla bych, to by mě ubilo k smrti.
Jenže drtivá většina ženských na rodičáku nedokáže sama postarat se o sebe a dítě, takže to snáší, partner ví, že je má jistou a propast se prohlubuje.
přesně tak..
@Silwinka87 píše:,
ale jako chápeš jak to myslím? To je prostě takové přirovnání, nic pro matematickou logiku..
Kdybych věděla, že se to tady zase bude rozebírat na nejvyšší úrovni, tak to ani nepíšu![]()
@terinka4444 píše: ,
to přirovnání právě zní obrat o 180 stupňů, to je ta metafora, právě k těm matematickým úhlům, proto se to říká, že je to přesně na druhém konci přímky. Ale to nic, neřeš to.
já vím, že to má být 180 stupňů..
@terinka4444 píše:
Takhle to má kamarádka. Je v bludném kruhu. Sama se o sebe finančně nepostará, je závislá na chlapovi. Chlap chodí píchat i jiné, akorát se příjde domů vyspat. Takže v tomto setrvává, dokud do ní neuhodí asi blesk.
Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají…plus růžové brýle zamilovanosti a průšvih je na světě, většina chlapů se přemůže, když chce ženu získat /funguje to i opačně/ a pak jak je jistota, tak se holt projeví..pokud se ještě přidají problémy všedního dne…je to pořád dokola. Nevím, jak dlouho by člověk měl s protějškem „chodit“, jak dlouho předtím žít, každý jsme jiný…blbé je, že v tom jsou pak děti ![]()
@Silwinka87 píše:
no protože v tomto případě je 180 málo, chápeš? Nehledej v tom matematickou logiku, je to jen metafora
taková metafora neexistuje a je naprosto hloupá ![]()
O žádnou metaforu se nejedná ![]()
Metafora (z řeckého μεταφέρειν – metaférein, přenos) je jazyková a rétorická literární konstrukce spočívající v přenášení významu na základě vnější (strukturální) podobnosti. Je druhem tropu, tedy přenášení významu původního pojmenování na jiný předmět. Je součástí běžné funkce a užívání jazyka, ale zvláštní význam má zejména v poezii.
Tady se zase používají cizí slova bez znalosti.
Já tedy nevím, já kdyby jsem si nerozuměla s partnerem v tolika věcech, tak se s ním jednoduše rozejdu. To že někdo musí zůstat s partnerem kvůli tomu, že by s dítětem nepřežil bez fin. pomoci ex partnera beru jako výmluvu.
@Kachničkaa píše:
Já tedy nevím, já kdyby jsem si nerozuměla s partnerem v tolika věcech, tak se s ním jednoduše rozejdu. To že někdo musí zůstat s partnerem kvůli tomu, že by s dítětem nepřežil bez fin. pomoci ex partnera beru jako výmluvu.
Kdybych si s ním nerozuměla, tak si s ním ani nezačínám.