Chtěla bych podnikat, ale jak dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Chtela bych podnikat ,ale jak dal?
***Ahoj Holky,jsem tu novacek,tak doufam ,ze me prijmete mezi sebe.Konci mi rodicovska dovolena v breznu.A rozhodla jsem se zacit podnikat ci bych si to prala.Z duvodu,ze prace se hleda tezko ,kdyz je clovek neslysici a matku ma jeste nemocnou.Navic dite je bez otce.Zustala jsem na vse sama.Najit si praci je take slozite,nebo spis uprimne vetsinou ma vada vadi a kdyz se dozvedi ze mam dite to je konec
.Spis do podnikani me donutilo i z toho duvodu ,ze me uz nebavi pocitat neustale zda muzu koupit sve dcerce botky ci nejakou hracku apod,chci taky useknout svoji smulu.Proto jsem se tu zaregistrovala a dala jsem tu diskusni tema o podnikani snad jsem to i zadala spravne.Je jich tu hodne ,ale stale tomu moc nerozumim nez na par veci.Mam kamarada ,ktery by sel semnou do podnikani stim bychom se stali spolecnici.Chteli bychom si otevrit second hand.Stale recime zda si ma udelat ZL jen jeden z nas a nebo oba?Taky by me zajimalo jak je to ze zalozeni firmy?Kolik vubec stoji jmeno te firmy?vubec jsem to nemohla najit na internetu
,a na co bych si mela dat pozor? Tak doufam ze mi poradite ,byla bych Vam moc vdecna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
a ty si myslíš,že jao podnikatelka máš zaručeno ,že na ty botičky mít budeš? že ti na 100% podnikání bude vydělávat? V jakém oboru chceš podnikat. Jinak nevím zda chceš podnikat jako živnostník -pak stačí navštívit živnostenský úřad a zažádat živnostenský list (1000,–) nebo s.r.o?
- Citovat
- Upravit
Laurencie, nechci ti brát iluze, ale ve spoustě míst a ve spoustě oborů je podnikání posledním zoufalým pokusem, jak sehnat peníze…
Je to hooodně velká nejistota. Spíš než se vrhnout na podnikání by to možná chtělo kombinovat více zdrojů příjmů… a porozhlídnout se po okolí, jak by se (možná…) dal trochu pozměnit životní styl.
No vidíš - u nás v práci by ti možná sluchová vada byla spíš k užitku. My máme na dílně stabilně hladinu hluku přes 110 decibelů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak kde. třeba na malém městě, jako je to naše, kde jsou dva smradlavé sekáče by jeden na úrovni možná prosperoval ![]()
ale souhlasím, že to zakladatelka vidí značně zjednodušeně, podnikat automaticky neznamená být v balíku
přihlásila bych se na nějaký kurz, který se tímto zabývá… nabízejí je i úřady práce myslím
tam alespoň zakladatelka získá základní znalosti a co vůbec podnikání obnáší
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko-asi nejdřív by si měla začít od toho,kde by si obchůdek mohla otevřít a jaké by byla náklady,tj. nájem,energie,ev. zaměstnanci.Druhá věc je,za kolik se dá oblečení sehnat a odkud-budou ho vozit?Můžeš si vybrat?Musíš ho prát a žehlit-tím by rapidně stouply náklady.
A potom jaký rabat můžeš na oblečení dát,aby bylo prodejné.A odhad kolik se toho dá v daném místě prodat.A z toho co ti vyjde za čísla se můžeš rozhodnout,zda je vůbec šance na to aby ses uživila,aby si se nezadlužila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě je tady jedna věc - v těch šatech, co máš vystavené na prodejně, máš vložené peníze. Své peníze. Jistě, dá se na to vzít půjčka - ale za každou půjčku musíš nějak ručit a každou půjčku musíš pravidelně splácet… Takže je i otázka, jestli by obchůdek uživil tebe i případné splátky půjčky (pokud nemáš vlastní peníze v zásobě…)
Jeden můj známý (bývalý důstojník u armády…) pořídil manželce a svojí nevlastní dceři přesně takový obchůdek. Protože se mu ale tolik nevěnovaly, tak holt obchůdek skončil - a ten můj známý tímto docela výrazně zchudl. Dneska je o sto metrů dál docela prosperující sekáč…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám ŽL na vedlejšák přes půl roku a zatím si z toho nemůžu koupit nic, protože všechny peníze vracím zpět do zboží a poplatky, jsem na tom líp než na začátku, mám o hodně víc zboží, zákazníci se mi vrací, ale pořád to na uživení není a být to mít hlavním příjmem, tak jsem bez peněz, neříkám, že nedoufám, že časem by se to mohlo stát hlavním příjmem, ale chce to čas a trpělivost a třeba se toho ani nedočkám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V žádném případě tě od toho nechci odradit, kdo nic nezkusí nic nemá, ale je to trpělivosti a čas ukáže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jindřiš píše:
V žádném případě tě od toho nechci odradit, kdo nic nezkusí nic nemá, ale je to trpělivosti a čas ukáže
pokud si bere půjčku a měla by na tom být závislá jako na hlavním příjmu ,neměla by do toho jít.
- Citovat
- Upravit
sophinka píše:Jindřiš píše:pokud si bere půjčku a měla by na tom být závislá jako na hlavním příjmu ,neměla by do toho jít.
to je na jejím zvážení, já se jdu věnovat svýmu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lasička1 píše:
Zakladatelko-asi nejdřív by si měla začít od toho,kde by si obchůdek mohla otevřít a jaké by byla náklady,tj. nájem,energie,ev. zaměstnanci.Druhá věc je,za kolik se dá oblečení sehnat a odkud-budou ho vozit?Můžeš si vybrat?Musíš ho prát a žehlit-tím by rapidně stouply náklady.
A potom jaký rabat můžeš na oblečení dát,aby bylo prodejné.A odhad kolik se toho dá v daném místě prodat.A z toho co ti vyjde za čísla se můžeš rozhodnout,zda je vůbec šance na to aby ses uživila,aby si se nezadlužila.
Naprostý souhlas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laurencie, ten kurz pro začínající podnikatele bych si určitě udělala. Dozvíš se tam základní věci nejen jak založit firmu, ale i základy daňové evidence a účetnictví, něco málo z propagace atd. Jak tu ale píšou holky. Nepředstavuj si, že ti to hned začne vydělávat nějakou zázračnou sumu. Hodně záleží v jaké to bude lokalitě a jaká je u Vás konkurence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak já začala taky podnikat podstatě z nouze. Vystřídala jsem několik zaměstnavatelů a byla jsem natolik zklamaná přístupem, že jsem se rozhodla to s manželem zkusit na vlastní triko a vyplatilo se to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky jsem si otevřela sekáč, pokud chceš jakékoliv info, tak mi písni SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit