Chtěla bych změnu, ale manžel ne

10019
7.1.12 11:00

Chtěla bych změnu, ale manžel ne.

Ahoj holky, napadá mě, že mi třeba poradíte. Máme se s manželem moc rádi, jsme spolu už 16 let a jediné, co mi hodně vadí, je to, že se nemůžeme domluvit na jakýchkoliv změnách, co se zařízení, renovace a oprav domku týká. Domek jsme si stavěli sami před 13 lety, ale tím to pro mého muže zkončilo. Je ještě plno věcí, které nemáme dodělané, což po těch letech je až bizardní a už je také plno toho, co bych ráda vyměnila, zrenovovala. Tady ale těžce narážím. Manžel je z lidí, kteří nemají rádi změny a vystačí s málem. Nechápe, že bych třeba chtěla novou sedačku, že se už rozhlížím po nové kuchyni, nové podlaze atd… Prostě on neví, proč věci měnit, když ještě fungují. Takže jediné co doma dělám, že retušuju díry v podlaze, přelepuju lepící tapetou kde co apod…Já se s ním nechci hádat, já bych moc chtěla, aby pochopil, že nechci nic nenormálního, on to třeba vidí jinde a vždycky, když tím argumentuju, tak řekne, že když na to mají…Je fakt, že nejsme žádný pracháči, ale třeba 10.000- 20.000,– ročně bychom mohli za nějaké změny utratit. A už by to bylo vidět. Kamarádka mi říká, ať se na něj vykašlu a tu sedačku prostě koupim, ale to fakt neudělám. Manžel je moc hodnej, takový podrazy si nezaslouží, ale jak na něj? Vidím to u tchánů, tam je to stejný, ale horší v tom, že tchán je generál a prostě přes něj nejede vlak…Tchyně občas něco pořídí a tchán s ní pak půl roku nemluví. Já vím, že když řeknu, hele prostě koupíme sedačku, tak to nakonec prosadim, ale to je pak, jak když je to jen kvůli mě a pro mě, prostě na co, když na čem sedět máme :roll: Třeba to máte některá podobně, poradíte nějaký fígl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13896
7.1.12 11:06

Můj muž je podobný, většinou pomůže, když mu ukážu, že ta určitá věc - sedačka, kuchyň… je už rozbitá, dosloužilá… a pak navrhnu, že by se třeba ještě dala použít někde - na chatě, u známécho, na charitu… to většinou pomůže. Když vidí, že máme hrozně věcí poskládaných okolo v krabicích a malou skříň, tak svolí k nákupu větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.12 11:10

u nás je to skoro stejné! 3 roky po rekonstrukci a pořád tu jsou nějaké dodělávky :cert: já už to řeším tak,že když chcu něco koupit tak to prostě koupím a neptám se,protože kdybych se ptala tak je to tu v rozkladu ještě teď! ale mluvím jen o těch levnějších věcech, tak max do 5tis, co se týče dražších tak to už se domluvíme spolu, většinou ho teda ukecám vždycky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10952
7.1.12 11:19

Nertušovat,nepřelepovat,naopak-trochu tomu ještě pomoct :mrgreen: at se to „rozbije“ víc a hlavně to vydržet v sobě.
Třeba vyměkně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.1.12 11:26

Tak u as je to naopak, ale chlap je extrem! Chce ted novou sedacku po dvou letech, ze uz je prosoupana (asi si bral mikroskop, ja nic nevidim, navic mame rocni ditko a to da sedacce zabrat) a chtelo by to novou… ze lednice je skupiny B a on by chtel A++, ze televizi jsme kupovali do bytu (tri roky) a ze na nas vetsi obyvak v domku je moc mala a tak… :zed: :zed: :zed:

Ve tve situaci bych asi urcite neopravovala a nechala „rozpadnout“, nasadila smutne ocka a pekne pradlo a to by bylo aby nebylo!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
7.1.12 11:38
Barca12345 píše:
Tak u as je to naopak, ale chlap je extrem! Chce ted novou sedacku po dvou letech, ze uz je prosoupana (asi si bral mikroskop, ja nic nevidim, navic mame rocni ditko a to da sedacce zabrat) a chtelo by to novou… ze lednice je skupiny B a on by chtel A++, ze televizi jsme kupovali do bytu (tri roky) a ze na nas vetsi obyvak v domku je moc mala a tak… :zed: :zed: :zed:Ve tve situaci bych asi urcite neopravovala a nechala „rozpadnout“, nasadila smutne ocka a pekne pradlo a to by bylo aby nebylo!!! :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No a televize, to je u nás fakt zážitek. Máme ji, co jsme spolu a jednu dobu jsme i měli místo antény vidličku, manžel prostě, dokud věci jen trochu fungují, tak výměnu nepotřebuje…Ale na druhou stranu jsem ráda, že tohle životní kredo se vztahuje i na mě :mrgreen: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
7.1.12 11:42

Holky, když budu věcem ještě víc pomáhat, jak píšete, to asi nepomůže, to bych jedině musela třeba ulomit nohu od židle a spálit ji, ale obávám se, že by šel spíš vyrábět novou nohu, než kupovat novou židly. Tchán takhle nahradil starou prasklou sprchovou hadici zahradní zelenou plastovou hadicí :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
7.1.12 11:46
Paoloska píše:
Tchán takhle nahradil starou prasklou sprchovou hadici zahradní zelenou plastovou hadicí :roll: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: potěš koště,tohle bude dědičný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.1.12 11:47
Paoloska píše:
Barca12345 píše:
Tak u as je to naopak, ale chlap je extrem! Chce ted novou sedacku po dvou letech, ze uz je prosoupana (asi si bral mikroskop, ja nic nevidim, navic mame rocni ditko a to da sedacce zabrat) a chtelo by to novou… ze lednice je skupiny B a on by chtel A++, ze televizi jsme kupovali do bytu (tri roky) a ze na nas vetsi obyvak v domku je moc mala a tak… :zed: :zed: :zed:Ve tve situaci bych asi urcite neopravovala a nechala „rozpadnout“, nasadila smutne ocka a pekne pradlo a to by bylo aby nebylo!!! :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No a televize, to je u nás fakt zážitek. Máme ji, co jsme spolu a jednu dobu jsme i měli místo antény vidličku, manžel prostě, dokud věci jen trochu fungují, tak výměnu nepotřebuje…Ale na druhou stranu jsem ráda, že tohle životní kredo se vztahuje i na mě :mrgreen: ;)

Tak hlavne funguj!!! :mrgreen:
No a jinak ti podle meho nic nez pomale zpracovavani nepomuze!!! Co treba nechat si koupit televizi na narozeniny? Na Vanoce? Nebo jemu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
7.1.12 11:51

to mame stejny mame baracek, stary, zrekonstruovany, alej e tu spoustu dodelavek ale to uz jaksi manzela nezajima, hlavne ze bydlime a nejaky veci ho netrapi..mame uz pul roku rozbitej zamek u dveri a bez zamknuti nedrzi zavreny ale to nevadi prece kdyz se to da zamykat…
fasadu neamem ale tu ani v nejblizsi dobe asi mit nebudeme je to drahy ale chtela bych malej rpistavek pred dvere a t ne to je zbytecny to si vymyslel rekonstrikci casti baraku se zvedanim strechy a podobne aby tam byl pro malyho vleikej pokoj ale to je asi tak vsechno :-)
listy mezi mistnostma na podlaze nemame od odby co jsem se nastehovali no je toho fakt dost..
sedacku chci novou ale na to nastesti pristoupil a az budou penize tak se porozhlidneme, protoze ta nase je sice hezka, moc se libi i mne ale je mala :-( vejdou se sem tak 4 lidi

jak na nej to nevim jestli ti poradim, ja to udelala ted treba tak ze mi chybela pridelana uchytka na novym nabytku a on ji nepridelal a ani za 14 dni kdyz nebyla tak sje mrekal mymu tatovi a ten to pridelal…tak ybch na o sla asi takhle nekoho si na to najmout, nebo znamyho…co se nejakych malickosti tyce…
a jinak s podlahou a podobne nevim, ja chci taky novou podlahu do obyvaku a jdu na ot ak ze o ni porad mluvim jak ji ptrebujeme, koukam na netu po podlahach to mu uakzuju a podobne..docela to zabira
protoze manzel antuknul jak by bylo dobry mit topeni v podlaze i v obyvaku a tak je to tak na pul jeho napad a nekdy sesnazim aby to vypadalo ze je to cely jeho vymysl pokud to trochu je :-)
nebo rikam ty jo ty jsi zkroucenej na ty sedacce a ukazu mu nejakou velikou a reknu to by se ti tam lezelo vid? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.1.12 11:56

Já bych na manžela asi brala méně ohladů ( ale já ten problém jako ty nemám - jsem za jedno) ..Jsou to napůl i tvé úspory, tak proč pořád okolo toho chodit jako okolo horké kaše..
Mě kdyby manžel pořád takhle okecávala ,že ne, tak bych si to prostě koupila nebo zařídila sama..Myslím ,že by se pak ani nemohl divit..
A nebo ukazovat v pc nový nábytek či barvy je také dobré - třeba se něčeho chytne.Něco konkrétního se mu zalíbí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
7.1.12 12:00

Co mu to dat jako darek, treba k narozeninam? U nas to tak s tchanem vyslo, potrebovali novou postel, ale stara je prece jeste super i kdyz uz slouzi pres 20 let. Tak jsme se jako rodina slozili a dali mu novou k narozeninam a na to proste nemohl nic rict… Darovanemu koni se prece na zuby nehledi :D
Jinak jak tu holky pisou, taky bych nic neopravovala a neretusovala, spis naopak. A jeste co se mi docela osvedcilo, tak nazor treba nekoho ciziho, nebo nekoho na koho dotycny da… nebo treba nekdo z tvych kamaradek, kdyby si do nej nektera rypla ve smyslu proc uz si konecne neporidite novou sedacku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
7.1.12 12:11

,

njjziáýiáoéíéžýáýáákizuýžiuřž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13896
7.1.12 12:15

Tak to mám naštěstí dobré, protože muž nic neopraví. Všechny nedodělávky (které jsou ale moje, muž nic nestaví :D ), si dodělávám také sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
8.1.12 18:44

Jak tady někdo radil, někam tu starou věc dát a já bych na to šla uplně opačně: řekla bych mu, že jsme mluvila s kamarádkou/četla v novinách (a třeba to fakt udělej, at to není podraz) že kamarádka/ charita, děcák, shání staré…(doplň si dle potřeby) a že jim nevadí starší věc a Tobe ty sis říkala, že ta Vaše pohovka by se jim mohla hodit, stejně je tahle plná bakteriií a mikrobů a ta naše malá nějak kašle …:-) a pod. Prostě on asi nesnáší plýtvání věcmi, jejich bezdůvodná likvidace, sle kdby věděl, že to jinde poslouží…zkus to, za pokus to stojí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí