Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč ne?
Mně by to nijak nevadilo.
Věřím totiž, že by to mohlo mít své výhody i nevýhody.
![]()
Ne… Chtěl bych, aby můj bratr - dvojče byl zdravý a kompletní a měl obě vejce… ![]()
@stinga píše: Více
Co mám rozvést? Že jsem s tím v pohodě? Narážím na to, že většina zde by jednovaječné dvojče nechtěla. Mně to nevadí. Sestru beru jako ostatní sourozence, nemáme spolu bližší vztah nebo nějaké vazby jej proto, že jsme dvojčata. V souvislosti s podobou jsme zažily pár zajímavých, pár vtipných situací i pár problémů.
@Janča6 píše: Více
spíš jestli jste opravdu stejné, vzhledově, jestli máte stejnou povahu, zájmy, vkus na oblečení, stejnou střední školu, stejný typ manžela - takhle to myslím
Chtěla bych dvojče, i když raději dvouvaječné. Nebo rovnou mít dvojčata👍U nás v rodině se vyskytují, tak jsem v doufala, že by se třeba někdy podařilo i mě😁 ale bohužel.
@Paní Bubáková píše: Více
Třeba se ještě podaří, když ne na druhý, tak třeba na třetí, desátý pokus…
Vydržet a snažit se, dokud to neklapne…
![]()
Vzhledově jsme bývaly stejné. Z toho taky máme dost (většinou vtipných, snad až na jeden) zážitků. Teď sestra váží o hodně víc než já - nejspíš kvůli velmi nepravidelnému spánku (práce na směny, kde ani nejde o střídání 3 časů, ale mnoha časů) a s tím spojenou nepravidelnou stravou.
Povahu máme velmi podobnou. Stále si rozumíme. Zájmy dost jiné. Ona miluje horory, já je nesnáším. Já jsem před dětmi milovala lezení na skalách, sestra by to ani nezkusila. Já jsem abstinent, sestra ne. A našlo by se dost dalších věcí.
Vkus na oblečení máme celkem jiný, jen v něčem se shodneme. A třeba já nosím “nemoderní” brýle s neviditelnými obroučkami, sestra má moderní s výraznými a širokými obroučkami.
Co se týká střední školy - já jsem z 5. třídy odešla na gympl. Ne z důvodu touhy po vzdělání, ale kvůli šikaně. Sestra přijímačky ani nekusila a zůstala v té šikanující třídě. A kvůli tomu maturovala rok po mně, protože já se tím gymplem ještě jakoby vyhnula devítce. Na střední šla do stejného města jako já, ale na ekonomku. Já šla po gymplu na MFF UK, sestra rovnou do práce. Je inteligentní, má výborné analytické myšlení, ale nebavilo ji studovat. Mě bavilo.
Manžela nemá a vkus na chlapy má jiný než já. Jen občas se nám líbí stejný. Já mám 4 děti, sestra je bezdětná. Ráda si s dětmi (svých kamarádů nebo sourozenců) pohraje, ale zase je ráda vrátí.
Příspěvek upraven 13.04.25 v 23:15
@Janča6 jo, děkuji, takže jste vlastně hodně jiné, to je zajímavé,
u nás ve městě žijí dvě dvojice jednovaječných dvojčat - jedny teď mají cca 70 let, velice často chodí společně, každá má jedno dítě, jedna má dceru a druhá syna, a bývají téměř stejně oblečené, mají stejný účes, a dlouho byly štíhlé, až teď pár let obě stejně přibraly,
jinak o nich víc nevím,
a ty druhé jsou obě úřednice, každá samozřejmě jinde, o jejich rodinách nevím nic, ale ty mají tak 55, a také chodí téměř stejně oblékané a hodně chodí spolu, obě štíhlé, zase podobný účes a jsou takové rychlé, rtuťovité
Jo, je to zajímavé. Taky spíš znám “stejná” jednovaječná dvojčata. Na chvíli sem dám fotky, kdy jsme si ještě byly dost podobné. I sestra dřív nosila dnes už nemoderní brýle. No dnes už bys neřekla, že jsme dvojčata.
Příspěvek upraven 13.04.25 v 23:14
Chtěli byste mít jednovaječné dvojče?