Chtít rodinu = sobeckost?

115
12.3.12 09:01

Chtít rodinu = sobeckost?

Hezký den, proslov mého přítele dnes ráno mne donutil zamyslet se nad některými věcmi a nakonec založit tutu diskuzi. Přítel starší - nechce už děti ani svatbu, společné dítě nemáme žádné, zkrátka typický případ sebestředného staršího chlápka, kterého se jeho o 15 let mladší přítelkyně snaží uhnat k tomu, aby s ní chtěl společné dítě a aby si ji chtěl vzít :oops: . Dnes ráno mi bylo řečeno, proč se nezamyslím nad tím, jestli nejsem sobecká já, když s ním chci rodinu a on ne 8o , a že prý se ženit nechce z toho důvodu, že kdybychom se rozešli, tak bez papíru je to všechno jednodušší 8o . Naférovku mi to takhle řekl. Co si o tom / o něm mám myslíte?? Snesli byste to? Jinak hezký den a díky za názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
12.3.12 09:06

Nesnesla :nevim: Plány do budoucna se mají zhruba schodovat.
Nejste svoji, tohle jste si vyjasnili, že on nechce, ty chceš, budeš asi muset hledat jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
12.3.12 09:07

řekl ti jasně, co si myslí a myslím, že je to od něj fér a ty, pokud s ním chceš být, bys to měla respektovat. tak to vidím já.
pokud chceš děti a rodinu, najdi si někoho, kdo bude zastávat stejné hodnoty jako ty. šít na něj boudu bych nekoušela a ty nejlépe můžeš vědět, zda je schopný se nechat časem přesvědčit o opaku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.3.12 09:08

Pokud se dva dají dohromady a je jim víc než 16, 18… asi my si měli na začátku vyjasnit i takové věci, jako jsou děti a svatba…
Jakože - Nikdy nechci děti, někdy chci - ale nejdřív škola a pak někdy, chci hned…

A pokud jsou takhle rozdílné názory jako u vás, tak dlouhodobě ten vztah nemůže fungovat :nevim: Protože buď bude sobec jeden, nebo druhý, tady nejde vymyslet kompromis - mít dítě jenom napůl? na víkendy? Vezmeš si ty jeho a on tebe ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
12.3.12 09:10

No co si máš myslet - na rovinu ti řekl, že děti nechce. To je fér. :nevim: On už nějaké má? Nečekalas to trochu?
Buď se přizpůsobíš a přijmeš to, nebo můžeš doufat, že názor změní, nebo začít jinde…
Sobecké to je, ale… :think:
Nechtěla bych partnera, který má svoje „splněno“ a moje touhy pohřbí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
12.3.12 09:10

hádám, že už jednou ženatej byl a tudíž ví, co to pak obnáší… bez svatby bych se v klidu obešla, i když kdyby mi to řekl tímhle stylem, tak by mě to hodně mrzelo. Ale že nechce miminko bych teda nepřekousla, navíc když žádný ještě nemáš :( Zůstat bezdětná kvůli chlapovi, kterej si tě ani nechce vzít… no, za mě nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
12.3.12 09:12

Když mi bylo 20 měla jsem přítele o 16 let staršího a děti a rodinu nechtěl, často jsme se o tom bavili, ale nechtěl a já věděla, že se nezmění, rozešli jsme se, protože ten vzah něml smysl. Jinak já chápu, že je nechtěl a on chápal, že je chci já, svým způsobem by to mohla být sobeckost z obou stran, ale nemůžu tomu tak říct, každý jsme chtěli v životě něco jiného a uhánět ho něčeho co nechtěl bych opravdu nemohla.
Můj manžel je o 12 starší, máme spolu dceru téměř osmiletou a doufáme, že se nám ještě 1 dítě povede, sice vím, že kdyby nebylo, tak by to zase moc neřešil, vím, že ho chce hlavně kvůli mně, ale touhy v sobě po dalším mimču má, moje sestra má štyřměsíčního chlapečka a když ho choval, tak říkal, že doufá, že už brzo budeme mít taky.
Víš já bych s takovým chlapem nebyla a neztrácela čas, nevěřím, že se jeho přístup k tomu změní, tobě se zdá, že je sobec, že nechce dítě a jemu, že jsi sobec, že ho chceš, každý máte jinou představu o životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
12.3.12 09:13

Myslím, že slovo sobeckost do téhle diskuze zapadá, ale nikoliv tvoje. Přítel by se měl zamyslet nad svým postojem. Nezlob se na mě, ale pokud je to trochu inteligentní člověk, tak do vztahu s mladším protějškem musí jít s tím, že skoro „nikdo“ nechce zůstat bezdětný…je to přirozený vývoj - evoluce. Sobeckost je, když někdo myslí jen na sebe, užívá výhody vztahu a není ochotný přijmout fakt, že protějšek má přirozenou potřebu mít dítě. Takovou potřebu podle mého názoru není možné upírat, jinak jde vztah do kytek :?
Nebo jste si tyhle věci vyříkali už na začátku? Řekl ti jasně hned, že další děti nechce? To by byla pak věc jiná…

Příspěvek upraven 12.03.12 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
12.3.12 09:15

Je od něj fér,že ti to řekl a ty hodně přemýšlej jestli chceš žít život bez dětí a takové té klasické rodiny(já bych třeba nemohla).

Znám jednu už paní,která to měla stejné jako ty…rozhodla se pro partnera,teď kdyby mohla, vrátí čas.Najde si jiného partnera,vdá se a hlavně má děti a z čeho se radovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
12.3.12 09:20

Zapomněla jsem napsat, že on jedno dospělé dítě má a já mám dvě, což samozřejmě mění situaci, ale společné nemáme. A není to o tom, že by to nešlo finančně - šlo. Jen mám pocit, že se vyhýbá jakémukoli závazku se mnou! Nemá u mne ani pitomou doručovací adresu, tu má stále u své bývalé. Za šest let společného vztahu neudělal nic, co by nemohl vzít během chvilky zpátky! Neudělal žádný krok, kterým by se mnou byl nějak svázaný! Ale on tvrdí, že to tak není 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115

Zapomněla jsem napsat, že on jedno dospělé dítě má a já mám dvě, což samozřejmě mění situaci, ale společné nemáme. A není to o tom, že by to nešlo finančně - šlo. Jen mám pocit, že se vyhýbá jakémukoli závazku se mnou! Nemá u mne ani pitomou doručovací adresu, tu má stále u své bývalé. Za šest let společného vztahu neudělal nic, co by nemohl vzít během chvilky zpátky! Neudělal žádný krok, kterým by se mnou byl nějak svázaný! Ale on tvrdí, že to tak není 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605

uz tu bylo vse receno,ale za me. od nej je fer,ze ti vse rekl a nenechal te treba i nekolik let v nadejich.. jinak je to od nej sobecke,mel by ocekavat,ze zena dite vetsinou chce a tozi po nem(samozrejme,ze ne kazda). jestlze je to jeho konecne rozhodnuti a myslis si,ze se to nezmeni,tak bych asi premyslela o konci,protoze si oba prejete neco jineho. ty vztah,dite a treba i svatbu a on zrejme vztah spis z meho pohledu nezavazny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
12.3.12 09:22

Ahoj, diskuzi jsem nečetla.. Podle mě není sobec on ani Ty. Akorát nemůžete spolu tvořit pár jelikož máte rozdílné pohledy na život. On podle toho co si napsala chápu, že už „má splněno“ tudíž, že už děti má a další už rozhodně nechce. Ty si podle to co si napsala mladá, děti ještě nemáš a určitě jednou chceš. Z toho vyplývá jediná věc, že takhle rozdílné pohledy a plány do budoucna k sobě prostě nejdou, a budeš muset hledat jiného partnera, který bude s Tebou chtít založit rodinu. Myslím, že je od něho fér, že Ti řekl narovinu jak to cítí..a Ty se podle toho můžeš zařídit..

Příspěvek upraven 12.03.12 v 09:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
12.3.12 09:22

Záleží na tom kolik je tobě,jestli máš čas.Já když jsem poznala svýho( o sedm let starší),tak mi říkal,že děti do tohodle světa nechce v žádném případě :roll: Teď po 11ti letech jsem se dočkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
12.3.12 09:23
Veruuusch píše:
Zapomněla jsem napsat, že on jedno dospělé dítě má a já mám dvě, což samozřejmě mění situaci, ale společné nemáme. A není to o tom, že by to nešlo finančně - šlo. Jen mám pocit, že se vyhýbá jakémukoli závazku se mnou! Nemá u mne ani pitomou doručovací adresu, tu má stále u své bývalé. Za šest let společného vztahu neudělal nic, co by nemohl vzít během chvilky zpátky! Neudělal žádný krok, kterým by se mnou byl nějak svázaný! Ale on tvrdí, že to tak není 8o

sest let je dlouha doba..
evidentne nechce takhle vazny vztah..
za me-asi i kdybych ho milovala,tak si zivot bez ditete predstavit neumim.

ale ty se musis rozhodnout sama,je to tvuj zivot..
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria