Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejlepší je najít si nějakou manuální činnost u toho nemám čas jíst, když si sednu a pustím film taky furt koukám co bych snědla
když už tě to popadne je fajn třeba sladké nahradit ovocem, když dostanu chuť na něco sladkého radši spořádam půlku melounu než tabulku čokolády ![]()
No především potřebuješ pracovat s těmi emocemi, které zajídáš. Případně nedostatek čeho zajídáš?
Problém je v psychice - tu je potřeba vyčistit.
Plus dělat něco smysluplného a zajímavého. Zaměstnat mozek něčím užitečným. Koukání na televizi to zjevně není.
A proč byste neměla jíst? Akorát si dejte třeba kedlubnu, meruňku, banán; něco zdravého. Já teď zaháním permanentní těhotenský hlad ovocem a později večer slanýma tyčinkama třeba. Ale je to strašný; vejdu do lesa a čumím jestli není někde něco jedlého, jedeme autem a já slintám nad špendlíkama u silnice, zastavíme abych se „vylůlala“, zaběhnu do pole a už mám plný ruce kukuřice
, v marketu přemýšlím na měsíc dopředu. Dneska mě táhnul přítel od nějakých pofidérních bobulí v lese. Když se zaseknu u nějakého stromu tak slyším; jé, už se zase pase.
Jak já vás chápu.
Ale říkám, klidně jezte ale zdravě i když na to
ovoce zrovna nebudete mít vůbec chuť. Pomáhají mi i třeba kešu oříšky. Ale hlavní je být psychicky opravdu v pohodě, aby to nemělo souvislost i dál - mysl se může cítit v pohodě ale podvědomí je věc úplně jiná a ta nás ovládá mnohem víc.
…A na zasycení je suprová i ovesná kaše. Když si ráno misku dám, tak do dopoledne hlad nemám. Večer je dobrý třeba bílý jogurt s nakrájeným banánem nebo banán rozšlehaný s mlékem. No zkrátka něco takovéh co opravdu zasytí než rychlé cukry, špatně stravitelné tuky apod… Hlavně žádné pilulky. ![]()
Ahoj, pořád mám na něco chuť a chci se toho zbavit. Měla jsem blbý období, tak jsem jedla, abych si zlepšila náladu. Teď jsem už celkem spokojená, ale zvykla jsem si pořád jíst a to nechci. Nechci být tlustá
Myslím na jídlo pořád, když jdu ven, nebo když se dívám na film. Poradíte mi, jak se zbavit těch myšlenek? Díky