Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Celý život jsem sladkosti ignorovala, nejedla je, dokonce ani v těhotenství se mé chutě nezměnily. A až teď, když kojim, sežeru pixlu medu týdně (do kojícího čaje) a cpu se čokoládou, i když jem jí dřív neměla ráda. Je to normální? Máte to taky?
ja teda byla na sladky vzdy a ted v tehotenstvi jeste vic…ale slysela jsem ze kdyz se koji tak sladky podporuje tvorbu kvlaitniho mlika..treba si o to telo reklo samo…
Mám to stejně. Nikdy mi sladké nechutnalo. V těhotenství taky ne. A teď? Ne že bych sežrala všechno, co smrdí cukrem, ale ta chuť na sladé prostě je. A protože mi jen tak něco nechutná, dlouho trvalo, než jsem objevila, co mě uspokojí
Je to blbá „čokoládová pomazánka“ z Alberta za 25 Kč. Taková dvojbarevná rádoby Nutella
Vynikající je na tu jejich vánočku, kterou pečou přímo v prodejně. Nic jiného k ukojení mých choutek na sladké nepotřebuju. „Sežeru“ skleničku za dva dny a mám na týden až dva pokoj ![]()
Tak já před těhu sladké taky vůbec nemusela, pak jsem čekala malou a v těhotenství jsem se rozežrala a zatím jsem se nějak nezastavila a to nekojím už rok.
Jediné, co se teda snažím, že jím sladké jen ráno.
no jejej… já na sladký nikdy nebyla, sem tam jsem měla chuť na sušenku, ale teď v těhu se po čokoládě můžu umlátit.
takže až budu kojit, tak se mám na co těšit jo?
.......no ale slyšela jsem, že když jsem před těhu měla ráda červené víno, které obsahuje hodně cukru a teď ho v těhu nepiju, tak prý proto mám větší chuť na sladké
ale jestli je to pravda…
nevím
Já červené víno nikdy nepila, ani nepiju a ta chut je tu pořád ![]()
Ahojky, mě bylo v těhu ze sladkého zle u první i u druhé dcerky, změnilo se to až v 8. a 9.m těhotenství a první tři měsíce u každé jsem prostě musela mít tabulku čokolády denně, ale né každé. u první to byla Orion bílá, a u druhé Milka všeho druhu
, naštěstí to čokoládové šílenství travalo fakt jen ty první tři měsíce. Druhá dcerka bude mít příští týden rok ještě jí kojím a mám dva kila pod svojí obvyklou váhou ![]()
Já byla vždycky na kyselé a slané. Sladké jen tak trošku. Po prvním těhotenství jsem se stala sladkožroutem. Kojení dost vyčerpává a tělo si vyžaduje více energie…no zdravé to asi není, ale já si nemohla pomoct. Po ukončení kojení mi chuť na sladké zůstala, ale asi tak poloviční.
Taky to mám tak. Dřív jsem sladké neměla třeba celý týden a teď si nedovedu představit nezakončit oběd něčím sladkým. Tak doufejme, že to aspoň jde na kvalitu mlíka, jak tu někdo psal. Alespoň naše přírůstky to potvrzují
Štěpánek už má 7,4 kg a to mu teprve příští pondělí bude pět měsíců ![]()
Bohužel jo,sežeru jednu čokynu denně,poslední týden jsem ji vyměnila dokonce za nutellu ![]()
Asi to tak bude - když to tělo žádá, nejspíš to potřebuje.-) Dík, že v tom nejsem sama. Snažila jsem se tu chuť na čokoládu oblbnout čokoládovým gravimilkem, ale neni to ono.-)Nutelu jsem zatím nezkoušela, ale dík za tip.-) - vlastně mi to připomnělo, že mám i chuť na oříšky (kupuju si ve zdravé výživě chalvu a takové ty sezamové semínka v karamelu, nebo v čem to je) - to bych zabila dvě mouchy jednou ranou
Jsem na sebe hrdá! Byla jsem v obchopdě, už jsem měla v košíku čokoládu a vrátila ji zpátky
Tak doufám, že to neskončí tak, že pro ni znovu vyrazím ![]()
To mě prijde, že nejím nic jinýho jen sladkosti až mě to samou štve, ale nejde s tim skončit jako závislák ![]()