Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naše skvělá vláda chystá tři nové návrhy ke schválení. O jednom z nich jistě víte, jedná se o sjednocení DPH na 20% u všeho, vyjma základních potravin. Mezi ně patří jen pár věcí. Tyto peníze prý půjdou na důchody. A na čí?
Co se důchodů týče tak prý si v budoucnu budeme muset v 35letech zvolit jednu ze dvou variant (bohužel už si nepamatuju jaké to byly) čerpání důchodu a tu už potom nebudeme moct změnit. Toto komentoval můj bývalý manžel moc hezky, že než se dopracuje od věku 35let k tomu důchodovému, tak ten zákon zruší a on z těch peněz neuvidí nic. Jak tak na to koukám, docela s ním souhlasím.
No a třetí úžasný návrh, co naše vláda chystá. To jsem se teda fakt pobavila. Já bych spíš brečela, ale kdybych měla brečet nad každou kravinou, co si chtějí schvalovat, tak už tu plaveme v moři slz. No říkal mi to můj advokát, že prý vláda má sepsáno, že v budoucnu kdo půjde žádat o dávky státní sociální podpory, tak bude muset doložit nejen příjem svůj a manžela či přítele. Ale, podržte se, i příjem svého bývalého manžela či bývalé manželky, svých rodičů a sourozenců. Prostě všech rodinných příslušníků. No představa, že dokládám příjem své nezaměstnané matky, svého bratra majícího vlastní rodinu, druhého bratra studujícího. Nebo si představuji jak moje máma dokládá k žádosti příjmy své 92leté mámy… A nebo jak hledám v Austrálii svého třetího bratra a tahám z něj jeho příjem…
Tak jsem si jenom povzdechla, co všechno je ještě možné vymyslet.
nad těmi výmysly je někdy škoda plýtvat písmenky ![]()
Akorát jsem v některých novinových článcích zjistila, že se svým rokem narození 1975 se bohužel nenacházím v tabulce „kdy do důchodu“, protože končí rokem 1971 a ani v té extra nové ohledně nových penzijních spoření, která začíná rokem narození 1977 …
Nemá cenu to komentovat, kdoví, co ještě vymyslí.
Měj se a držme si palce do budoucna!!! ahojky I.
ivik21 píše:nad těmi výmysly je někdy škoda plýtvat písmenky
![]()
Akorát jsem v některých novinových článcích zjistila, že se svým rokem narození 1975 se bohužel nenacházím v tabulce „kdy do důchodu“, protože končí rokem 1971 a ani v té extra nové ohledně nových penzijních spoření, která začíná rokem narození 1977 …
Měj se a držme si palce do budoucna!!! ahojky I.
Nemá cenu to komentovat, kdoví, co ještě vymyslí.
Tak to jsme na tom úplně stejně...........
![]()
ročníky 72-76 vymažou ze světa a docela si tím pomůžou,protože co vím tak zrovna tyhle jsou nejsilnější,takže ušetří spooooooooooooooooustu peněz…
![]()
ja uz to ted nastesti sleduji ze zahranici, ale musim rici, ze neverim co vsechno si Cesi nechaji libit, jinde uz by tato slavna vlada letela z okna
no a co potom ročníky 1982 a dále že
No, do doby důchodového věku se to ještě 1000× vše změní - výše zmíněné je jen, pokud vím, v návrzích a v těch může padnout,kde jaká kravita a taky se tak děje…mno, nevím, proč dokládat príjmy sourozenců - to mi hlava nebere. Ještě pochopím, doložení příjmů rodiču a naopak dětí, protože ti mají vůči sobě ze zákona vyživovací povinnost. Ale stejně je to na :
![]()
Já nenadávám.
Netvrdím, že se vším souhlasím, ale co se té sociální reformy týče, nějaká je už opravdu potřeba.
mmonica píše:
ja uz to ted nastesti sleduji ze zahranici, ale musim rici, ze neverim co vsechno si Cesi nechaji libit, jinde uz by tato slavna vlada letela z okna
Na druhou stranu zase těžko uvěřit, čeho všeho jsou Češi vůbec schopni (mám na mysli řadové občany)
Cappy píše:
Já nenadávám.
Netvrdím, že se vším souhlasím, ale co se té sociální reformy týče, nějaká je už opravdu potřeba.
V CR je vzdy jedna socialni reforma: obrat hlavne lidi co makaj aby ti vychytralci nahore meli z ceho rozhazovat misto poctiveho hospodareni
Cappy píše:mmonica píše:
ja uz to ted nastesti sleduji ze zahranici, ale musim rici, ze neverim co vsechno si Cesi nechaji libit, jinde uz by tato slavna vlada letela z oknaNa druhou stranu zase těžko uvěřit, čeho všeho jsou Češi vůbec schopni (mám na mysli řadové občany)
Tak to se netyka pouze radovych obcanu ( i kdyz nechapu tanto pojem ) ale snad vsech Cechu, ne ?
A nemysleme si , ze jinde neni podvadeni a podobne. U nas je to sice extrem, ale ono jinde to lide nemaji tak zapotrebi. Tim nas rozhodne neomlouvam, ale mnohem vice mi vadi nase netolerantnost a zbabelstvi.
mmonica píše:Cappy píše:V CR je vzdy jedna socialni reforma: obrat hlavne lidi co makaj aby ti vychytralci nahore meli z ceho rozhazovat misto poctiveho hospodareni
Já nenadávám.
Já kokrétně měla na mysli zneužívání sociálních dávek
to jsem pochopila, ale to neni duvod aby to odnesli i ti co je opravdu potrebuji
mmonica píše:
to jsem pochopila, ale to neni duvod aby to odnesli i ti co je opravdu potrebuji
Co jsem z návrhu pochopila, ti, co je opravdu potřebují, by je dostat měli.
Urcite to u nas vola po velkych zmenach, ale to co tady dokazuje nase vrchnost, to je sprosta zlodejina.
Nejsem zadny odbornik, ne vsechno sleduju, ale umim si dat jedna a jedna dohromady.
Veskere zmeny a reformy maji jediny cil, aby si nase nynejsi vlada co nejvice nakradla, zlegalizovala vsemozne kriminalni a cerne cinnosti. Az odsud vystrely, bude ten statni dluh, co chtely snizovat, jeste vetsi a my budeme totalne v pr…
Myslim, ze to co se ted u nas deje, nema v Evrope obdoby a nechapu, jak jeste nekdo muze verit, ze to s nami se vsemi vlada mysli dobre.
Já se ani nedivim, měli by ste si zvyknout že ten co bude dělat a platit, nikdy nic mít nebude, nadruhou staru, ten kdo nikdy nic nedělá, tak dostává všelijaké dávky. a od nového roku i porodné dostanou jen lidi „co nepracují“ A s důchodama
ještě lepší, i když se do důchodu někdy dostanete (já při svém roku narození se ho nedožiji) tak dostanete nějaký pracenta z vašeho průměrného platu a víte kolik dostanou naši naši"romšní spoluobčané" nebo lidé kteří nikdy nepracovali? ty dostanou také proceno z platu, ale jelikož oni nikdy žádný neměli, tak ty procenta dostanou z průměrného platu, který je pokud se nepletu kolem 24 000,–,nevím to přesně. Tak na tohle půjde nejspíš těch 10% co si připlatíme např na potravinách. Jelikož já se pohybuji ve zdravotnictví, tak i tam
a to bude rozdíl ![]()
Denino píše:
a víte kolik dostanou naši naši"romšní spoluobčané" nebo lidé kteří nikdy nepracovali? ty dostanou také proceno z platu, ale jelikož oni nikdy žádný neměli, tak ty procenta dostanou z průměrného platu, který je pokud se nepletu kolem 24 000,–
Tohle je HOAX, takhle to opravdu nefunguje ![]()