Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Denino píše:
no, tak to paní na pracáku nejspíš lhali
Je to možné ![]()
Není tajemstvím, že někteří úředníci okupují své místo vyloženě omylem ![]()
http://www.hoax.cz/…odneni-romu/
Vedaniga píše:
Naše skvělá vláda chystá tři nové návrhy ke schválení. O jednom z nich jistě víte, jedná se o sjednocení DPH na 20% u všeho, vyjma základních potravin. Mezi ně patří jen pár věcí. Tyto peníze prý půjdou na důchody. A na čí?
Co se důchodů týče tak prý si v budoucnu budeme muset v 35letech zvolit jednu ze dvou variant (bohužel už si nepamatuju jaké to byly) čerpání důchodu a tu už potom nebudeme moct změnit. Toto komentoval můj bývalý manžel moc hezky, že než se dopracuje od věku 35let k tomu důchodovému, tak ten zákon zruší a on z těch peněz neuvidí nic. Jak tak na to koukám, docela s ním souhlasím.
No a třetí úžasný návrh, co naše vláda chystá. To jsem se teda fakt pobavila. Já bych spíš brečela, ale kdybych měla brečet nad každou kravinou, co si chtějí schvalovat, tak už tu plaveme v moři slz. No říkal mi to můj advokát, že prý vláda má sepsáno, že v budoucnu kdo půjde žádat o dávky státní sociální podpory, tak bude muset doložit nejen příjem svůj a manžela či přítele. Ale, podržte se, i příjem svého bývalého manžela či bývalé manželky, svých rodičů a sourozenců. Prostě všech rodinných příslušníků. No představa, že dokládám příjem své nezaměstnané matky, svého bratra majícího vlastní rodinu, druhého bratra studujícího. Nebo si představuji jak moje máma dokládá k žádosti příjmy své 92leté mámy… A nebo jak hledám v Austrálii svého třetího bratra a tahám z něj jeho příjem…
Tak jsem si jenom povzdechla, co všechno je ještě možné vymyslet.
No tak to mám jasno! O žádné dávky v budoucnu prostě nesmím jít žádat…už vidím, jak pomocí advokáta u soudu z mého exmanžela lámu to potvrzení…
neb mi spolu jinak než skrz advokáta a soud odmítáme komunikovat ![]()
(jinak - ač jsem u netu dost často, tak jsem nějak poslední dobou tak úspěšně kličkovala mezi důležitými zprávami, že mi to o tom sjednocení DPH docvaklo až dneska
a to jsem teda vyvalila bulvy
No…to zas bude!)
Cappy, myslim, ze kdybys opravdu vedela, co vsechno pobiraji, jake vyhody maji nekteri nasi spoluobcani, kteri nikdy nepracovaly a pracovat nebudou, asi by ses divila.
A myslim, ze ti maji svy jisty i do budoucna, narozdil od nas, co si platime socialni pojisteni a co socialnich davek vyuzijem minimalne, nebo vubec.
Nerekla bych, ze stat zrovna rujnujou socialni davky. Penize unikaji uplne jinde a tam bohuzel asi unikat budou porad, a to jsou poradny castky. To nejake snizeni socialnich davek nazachrani. ![]()
Myslíte, že fakt budu muset chtít doložit příjem svojí mamky - důchodkyně, když půjdu žádat o přídavky na děti? A co příspěvek na bydlení? To snad nemyslí naše vláda vážně? To mi má jako mamka, která bydlí 200 km daleko od nás a má 10 000 Kč důchod přispívat, když máme nízký příjem, protože jsem takovej debil, že dělám i za mizernou skoro minimální mzdu na tři směny ve fabrice, kde si likviduju zdraví a stejně z platu nevyžijeme?
cernus píše:
Cappy, myslim, ze kdybys opravdu vedela, co vsechno pobiraji, jake vyhody maji nekteri nasi spoluobcani, kteri nikdy nepracovaly a pracovat nebudou, asi by ses divila.
Zajímám se aktivně, a proto vím.
Nevím, z čeho usuzuješ, že nemám přehled.
Cappy, netvrdim, ze nemas prehled, ale taky vim, o cem mluvim. ![]()
a co si vzit priklad z Tunisanu, Libyjcu, Egyptanu apod. a vyrazit s macetama do ulic? A ze vetsina techto narodu opravdu trou bidu s nouzi…staci odjet ze ctyrhvezdickoveho resortu do vnitrozemi… ![]()
nebo prestat knucet a nadavat a treba se nezavisle zapojit do mistni - komunalni politiky a zacit se pokusit menit neco alespon ve svem nejblizsim okoli? Takhle od pocitace nebo u televizni obrazovky, jo to se to panecku nadava… ![]()
Holky, když už se tady přete, kde na to berou, tak mi to prosím vysvětlete. Netvrdím, že my jsme na hranici chudoby, ale také se musíme dívat, za co utrácíme. Ovšem naši sousedi tahají z Tesca každý druhý den plné kabele žrádla (vždy min 4), co druhý den jsou našrot, kouří, autem jezdí. NIKDO z nich nepracuje. Teď, když jsem byla na neschopence, tak jsem to dobře viděla. Je jich v domácnosti asi 8 (+ dlouhodobé návštěvy). Kde na to berou? Jedině ze socky, protože pochybuju, že dědili po nějakém uhlobaronovi.
A tak si tak říkám, že dokud bude tohle možné, tak nemá smysl se rozčilovat. Nám, co pracujem, seberou na to, aby mohli tyhle lidi živit. A tak to bude i s důchodama, dávkama apod.
Si někdy přijdu, že stojím na špatné straně barikády.
lemaz píše:
Holky, když už se tady přete, kde na to berou, tak mi to prosím vysvětlete. Netvrdím, že my jsme na hranici chudoby, ale také se musíme dívat, za co utrácíme. Ovšem naši sousedi tahají z Tesca každý druhý den plné kabele žrádla (vždy min 4), co druhý den jsou našrot, kouří, autem jezdí. NIKDO z nich nepracuje. Teď, když jsem byla na neschopence, tak jsem to dobře viděla. Je jich v domácnosti asi 8 (+ dlouhodobé návštěvy). Kde na to berou? Jedině ze socky, protože pochybuju, že dědili po nějakém uhlobaronovi.A tak si tak říkám, že dokud bude tohle možné, tak nemá smysl se rozčilovat. Nám, co pracujem, seberou na to, aby mohli tyhle lidi živit. A tak to bude i s důchodama, dávkama apod.
Si někdy přijdu, že stojím na špatné straně barikády.
Hani, to mas pravdu, ze od pocitace toho moc nezmenime. Jenze me stejne pripada, ze kdyz nekdo vystoupi z rady a chce udelat nejakou zmenu, ktera by necemu pomohla, hned ho ostatni necim zprazi.
Me se treba libilo, aby se pokuty za dopravni prestupky platily procentama. Pak by to bylo spravedlive a asi by to k necemu bylo. Spousta majetnych jezdi ve svych farech jako prasata, pod vlivem, ohrozujou okoli, ale kdyz mu za to napari treba tisicovku? Tak se tomu muze zasmat a pokracovat v praseci jizde. Jak je mozne, ze kdyz nekdo nekoho vytlaci umyslne ze silnice, riskuje tim jeho zivot a nic se mu nestane?
Plne souhlasim s Lemaz a Jitkoubokuli, navic si myslim, ze s tema duchodama se tak stane, proste o ty penize prijdeme, ze je rozkradou. Pripada mi, ze presne tyhle umysly s temi penezi maji.
ahoj Cernus ![]()
mě se taky líbil ten nápad s těma pokutama. Jenže nějak ti nevím jak to dopadlo?Určitě to neprojde neb mocní nahoře mají své známé kteří mají právě tato auta a zřejmě jezdí jak ta prasata.No Cernus -schválně - ohrozilo tě někdy prasečí jízdou nějaké běžné auto?Já si teda nemůžu vzpomenout. ![]()
Ono je totiž taky možný že to smetli pod stůl neb s takovýmhle placením pokut by bylo moc práce a jak je známo naše policie je líná a chudá.(např.v Respektu jsem se dočetla že 70% policejního úspěchu jsou případy kdy je viník znám předem)Přesně takto to v tom článku stojí.Za co teda chtějí vyšší platy?Vždyt kolik lidí na tu policii se radši ani neobrátí když se něco stane protože vědí že se to sepíše založí a promlčí.
Jitus, nejsem si jista, ale rekla bych, ze to nedopadlo.
Jak pises, vzdyt by byli sami proti sobe, ze? Ja potkavam zpravidla pouze praseci drahe auta. Jen jednou nas mijel rezavy favorit, ale v tom sedela sebranka nejakych podezrelych indivui, ktery vypadaly, ze nekde neco ukradly a proto jely tak rychle. ![]()
Jooo, policie, me se vzdycky libi, jak se tu u nas hlidky prochazi krasnyma klidnyma mistama, misto aby zavitaly tam, kde by to bylo treba.
Ale co, mame co jsme si zvolily, ja teda bohuzel nebyla, ze zdravotnich duvodu. Takze vlastne nevim, proc nadavame. My si tam tu nenazranou sebranku nasadily. Jen moc dobre nechapu, jak jim nekdo mohl verit, ze jim jde o blaho statu a VSECH jeho obcanu.
Takže ten nemajetný nezaplatí zase pokutu žádnou a já jo, no myslím, že přemýšlíte úplně stejně jako oni ![]()