Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tady ta vláda stojí za … Mi si to necháváme líbit a to je vše. Když se v jiných zemích lidem nelíbí vláda, tak lidi něco dělajají. A mi si tady necháme s.. na hlavu a jenom si stěžujem.
Hodný lidi nikdy nic nezískaj a parhca.. a cikání se mají a budou mít vždycky lépe.
Vždycky to tak bylo a bude. Vláda si bude hrbat peníze k sobě do kapsy, platit nesmyslné věci a kdo jim to bude platit. Přece mi.
Co dělají celý den. Jen nás zadlužují ještě víc a vymýšlí nesmysli.
Tak se mi drobek ulevilo
já tomu nerozumím, ale přijde mi, že ten, kdo, podle vás, nepotřebuje brát dávky a žije si standardní, dobrý nezadlužený, poklidný život , je automaticky zloděj??
Hondý lidi nic nezískají, a co by jako měli získávat, to se jako platí za to, že někdo není grázl? ![]()
eva76 píše:
já tomu nerozumím, ale přijde mi, že ten, kdo, podle vás, nepotřebuje brát dávky a žije si standardní, dobrý nezadlužený, poklidný život , je automaticky zloděj??Hondý lidi nic nezískají, a co by jako měli získávat, to se jako platí za to, že někdo není grázl?
O tom to ale není.Já taky nepotřebuju brát dávky od státu,protože žiju a pracuju tak,abychom byli soběstační,ale dokáže mě totálně vytočit,když někdo kdo nejspíš vůbec neví,o co go,rozhoduje o problematice sociálních dávek pro postižené… ![]()
Jak už tady někdo psal,zdravý člověk se o sebe dokáže postarat,tak ať se určitá skupina lidí prostě stará a dávky,které by se tímto způsobem ušetřily, by se potom mohly rozdělit mezi opravdu potřebné…
eva76 píše:
já tomu nerozumím, ale přijde mi, že ten, kdo, podle vás, nepotřebuje brát dávky a žije si standardní, dobrý nezadlužený, poklidný život , je automaticky zloděj??Hondý lidi nic nezískají, a co by jako měli získávat, to se jako platí za to, že někdo není grázl?
Neee,
takhle to tu nikdo podle mne nemyslí.Nikde jsem tu alespoň nevyčetla že by běžný spořádaný občan byl zloděj.Spíš ten spořádaný občan je oškubáván ze všech stran,hlavně díky naší skvělé vládě.
Není myslím ani potřeba aby „hodní“něco získávali,ale je v pořádku aby jsme pracovali ještě téměř den před smrtí,stále jen dřinu za téměř životní minima?A proč?Aby se ti nahoře měli dobře,nadále to rozkrádali,korumpovali o sto šest?Tak toto já nechci.
Evy, pletes se. Me by ke stesti stacilo, abych mela jistou praci, jistou strechu nad hlavou. Abych jako platce zdravotniho a socialniho pojisteni mela jistotu, kdyz se dostanu do nejakych neprijemnosti, nemoc, ztrata zamestnani, ze se po nejaky cas o me stat postara, nez se zase postavim na vlastni nohy. Pripominam, ze to necekam zadarmo, platim socialni a zdravotni pojisteni. A nechci, aby to bylo na nekolik let. Jen po nezbytne nutnou dobu.
Jenze tyhle jistoty tu nejsou. Zatimco jsou mezi nami takovy, co cely zivot nepracovaly, pracovat nebudou, zadne pojisteni si neplati a nemusi se bat, ze nebudou mit co do huby, co kourit, pit a nemusi mit strach, ze nebudou mit kam hlavu slozit.
A pak jsou ti nasi nejvysi, co to tu ridi, pod prsty jim utikaji miliardy za predrazene statni zakazky, pripravuji reformy, ktere obycejne lidi, kteri chteji jen praci a svuj klid, maximalne tak jen oskubou. Jsou to vsichni mistri tulaneri a vodi nas za nos jak muzou.
Cernus
![]()
přesně jsi to vystihla.Takhle si to myslím,ale napsat bych to nedokázala.
![]()
Takhle jsem to myslela. Ale tohle je vládě jedno. Ty mají a vždycky budou mí vše.
Holky touto otázkou se již nezabývám ![]()
Již pul roku bydlím v Ostravě a nepřála bych nikomu cítit to co tady se vypouští do vzduchu,ve 2 ráno otevřít okno je na vlastní nebezpečí.Takový bordel co je vidět na fotkách je hrůza.Politikum v praze je blaze nastavěli nám tady továrny,povolili ten bordel pouštět do vzduchyy takže za sokidní kačky si někdo narval za povolení do kapsy,mají s toho krásné peníze na daních,protože je to prosperujíci podnik,ale mně se chce grcat.Známý patolog ukazoval plice Ostraváka nekuřáka a plice nekuřáka žijící jinde ty plice Ostraváka byli černé jeden velký humus.O potravinách se nebudu ani zmiňovat,když si dám mandarinku cítím v dužině i tu chemii,kterou byla postřikaná,kuřata musím kontrolovat či vajíčka ať nejsou dovezené skandál v Německu opsahovali rakovinu.tvoříc se látky.Zhrnuto snad se brzy přestěhujem někde na domeček,kde to svinstvo dýchat nebudem,ale stejně všichni pojdeme a důchodu se za této doby nedožijem.
ano, co se postižených týče, tak tam je to pochopitelné, to mě štve taky, stejně jako neúměrné rozdělování dávek. Chápu jednu přispěvatelku zde, co psala, že už k volbám nechodí, já už také nepůjdu, protože ať tam sedí kdo chce, vždycky je to stejnej ksindl ve finále. Stejně tak mě štve, že to je nefér ke spoustě nezaměstnaným, který za to nemůžou atd. Takže se omlouvám, jestli jsem se nevhodně vyjádřila. Asi mi pomalu začíná lézt na nervy, že dávky žádá kde kdo, aniž by to třeba nutně potřeboval, nebo člověk, který sám moc neudělal, ale chce, aby mu stát dával…atd…atd.
Třeba zase chápu zpřísnění na uznávání dávek, protože za takových podmínek se na to někteří vykašlou a někteří nedostanou ani kdyby se na hlavu stavěli, nad tím bych se nerozčilovala. Kdo nárok má dostane, kdo ne, nedostane, hotovo, rozdávat také nejde přeci do nekonečna. Také nelze vše svádět jen na cikány, kolik jen já znám lidí, co dělaj různý fígle, aby od státu čerpali, aniž by to nutně potřebovali. To koneckonců můžete často vidět i zde, kdy se uživatelky ptají, co udělat, aby dostaly porodné či dávky, i když nejsou v hmotné nouzi, ale když stát dává, tak co by si nevzaly, když berou všichni......
Je to začarovanej kruh, kterej my bohužel nevyřešíme, a jak se ukázalo, ani při volbách ![]()
nedávno jsem četla noviny, co vše chtějí zase schvalovat ohledě silničního provozu. Možná už to tu padlo, mě to teda hlava nebere. Např. to, že je zakázané telefonovat za jízdy, chápu, ale že se nebude moct používát ani handsfree?? To nám za chvíli zakážou mluvit na spolujezdce ne? Přijde mi to to samé. Ale to že někdo kouří jedno cigáro za druhým za volantem, to je asi bezpečné..A pak pokuty za přestupky se budou hodnotit podle auta a podle přijmu. Takže „chudý“ zaplatí málo a „bohatý“ za stejný přestupek zaplatí hodně? Kde to jsme? Ať každý platí stejně, podle závažnosti přestupku ať má co pro to! Ten kdo si vydělá víc, tak z něj zas vidí, že potečou prachy, kdežto z „chuďase“ by to těžko dostali.
Vendy, uz se to tu resilo, ty pokuty. Ja bych nevidela nic spatnyho na tom, kdyby se proste treba za prekroceni rychlosti platilo napr. dve procenta z prijmu. To je snad spravedlive, ne? Dost by se tim zabranilo tomu, aby hovada v drahych silnych farech jezdily jak prasata.
Ty myslis, ze je spravedlive, kdyz se zaplati treba petistovka? To je podle me k nicemu. Ten, kdo bere sto tacu mesicne, zaplati pokutu, sedne do auta, dupne na to a za rohem sprazi nejakeho chudaka, co cely zivot dodrzuje predpisy. A treba jeste ujede.
Spravedliva neni konkretni castka, ale procenta. Pak zaplati kazdy stejne.
cernus píše:
Vendy, uz se to tu resilo, ty pokuty. Ja bych nevidela nic spatnyho na tom, kdyby se proste treba za prekroceni rychlosti platilo napr. dve procenta z prijmu. To je snad spravedlive, ne? Dost by se tim zabranilo tomu, aby hovada v drahych silnych farech jezdily jak prasata.
Ty myslis, ze je spravedlive, kdyz se zaplati treba petistovka? To je podle me k nicemu. Ten, kdo bere sto tacu mesicne, zaplati pokutu, sedne do auta, dupne na to a za rohem sprazi nejakeho chudaka, co cely zivot dodrzuje predpisy. A treba jeste ujede.
Spravedliva neni konkretni castka, ale procenta. Pak zaplati kazdy stejne.
Ján si to nemyslím. Ne každý, kdo má silné auto, jezdí jako hovado, naopak mladej frajírek,co má vytuněnou nějakou plechovku se předvádí mnohem víc kolikrát a má jen pár stovek v kapse. Přestupky by se měli pokutovat stejně pro každého, podle toho jak velkej přestupek to je! Příklad, proč bych já měla třeba zaplatit za překročení rychlosti 10tisíc a soused za tu samou rychlost 500kč? Neříkám, že by měli všichni platit těčh 500kč, ať napaří pořádné pokuty, ale pro všechny stejně, oni si to pak všichni rozmyslí, jak budou jezdit.
Za chvíli si pujdem koupit chleba a cena bude rozdílná podle výplaty, ne?
Protože vás nebude pokuta bolet stejně.i mladej frajrek kterej má vytuněnou plechovku mívá často hluboko do kapsy - proto má tu plechovku a ne bourák za mega.Pro něj bude 500 zásah do rozpočtu - pro toho s bourákem ne.
Kachnato
ta fotka je strašná!!
jsem napřed nevěděla na co se to vlastně dívám.
A nejhorší je že nenaděláš nic.Jedině se odstěhovt,ale to taky nemůže každý. ![]()
Ted si vem - děti v tom rostou a zadělávají si na vážné zdravotní problémy.V dospělosti té samé vládě která to dovolila tak zaplatí spousty peněz za léký,nemocnice…a nikdo se nebude pídit z čeho ty zdravotní potíže prapůvodně plynou že?
jitkabokule píše:
Protože vás nebude pokuta bolet stejně.i mladej frajrek kterej má vytuněnou plechovku mívá často hluboko do kapsy - proto má tu plechovku a ne bourák za mega.Pro něj bude 500 zásah do rozpočtu - pro toho s bourákem ne.
No dyť to píšu, že mladej frajer s vytuněnou károu co má hluboko do kapsy muže nadělat kolikrát víc škody, než ten kdo má silné auto! A když člověk platí za svojí blbost, tak věř, že to taky bolí. Vyděláváme svojí hlavou, svýma rukama, ty peníze nám nikdo nedá za darmo. Prostě pro všechny stejná pravidla, podle mě. Tohle je blbost. Když napaří pořádné pokuty pro všechny, i ten kdo na ně má, si dá bacha, to mi věř!