Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pettule: hodně věcí je „našich“, jen si to uvědomit… Kontaktní čočky jsou „naše“. Elektronové mikroskopy ke zkoumání mikrosvěta jsou „naše“. Některé preparáty na léčbu rakoviny, zakožené na bázi platiny, jsou „naše“. Antibiotika a autoimunitní léky, ušité pacientovi na míru, jsou taky „naše“…
Nebo třeba některé druhy hraček mají u nás dlouhou tradici - první plastikový model letadla byl na pultech v Československu v roce 1969. A v době, kdy se do Česka valí kontejnery plné čínských hraček a modelů, existuje na Mostecku docela velká firma, která ty modely vyváží dokonce i do Spojených států…
A na českém trhu se drží i navzdory Číňanům. Umí totiž oslovit kupující a její majitel svou firmou doslova žije a přes všechny úspěchy je úplně normální a příjemný člověk.
Jura007 píše:
Já mám naprosto přesný nápad co s tím. Kašlat na to, co vymýšlí vláda, nezabývat se tím. Radši si probrat, co je v našem životním stylu špatně - a začít to dělat dobře…
Třeba o té potravinové soběstačnosti - čtyřicet kilometrů za Brnem občas musejí ovocnáři sypat jabka a hrušky do silážní jámy, protože pro ně nemají odbyt. A když jsme si tam s kamarádem byli pro pět beden jablek a nechali jim tam za ně pětistovku, tak na nás hleděli jako na spasitele.
No jo,Juro
jenže to je právě špatně.Proč naši ovocnáři mají svoje ovoce sypat do pryč a my kupovat dovoz?
Něco je shnilého ve státě…jakém že to? ![]()
cernus píše:vendy111 píše:
koukám, že tu kolujou názory, že ten co má víc, je prostě hajzlík …Vendy, kdyz ono to tak vypada. V tomhle state totiz clovek s poctivosti clovek nedojde nejdal, ale leda tak do prcic.
Jinak si ti omlouvam, opravdu jsi nepsala, ze si vsichni, co se nemaji nejlip, vali sunky doma. Vcera jsem to prolitla rychle a v rychlosti psala.
Ja bych treba nemohla asi nikdy podnikat, protoze bych to chtela delat s temi nejcistsimi a nejpoctivejsimi umysly a jsem si temer jista, ze bych rychle zkoncila.
V pohodě ![]()
Ono podnikání je těžké, musí mít člověk dobrý nápad a musí se snažit a dát do toho vše a by to fungovalo. Já podnikala, vím jaké to je. Přítel má několik velkých firem a taky je v jednpm kole, ale muže si dovolit vše, co chce. A dělá to právě poctivě, tak vím, jak je to těžké a jak se na něj lidi, co ho neznají koukají. Si všichni myslí, že mu ty prachy poadají do klína sami, omyl. Tak jsme se právě nad těma novinama rozčilovali, co jako po nás ještě ti nahoře chtějí? My jsme po nich nikdy nic nechtěli, z firem jim odvádí mužu říct několik milionu a oni jetě vymejší takové nesmysly, aby dostali ještě víc, protože s těma penězma co jim jdou, neumí nakládat. Takže tak.
Souhlasím s Pettulle. Jenže mi jsme si ten dluh neudělali, ale budeme ho platit. Teď zvýšili platy lékařům a jen jsem čekala kde se bude plati víc. A za pobyt v nemocnici se místo 60,– bude plati 100,–. Takže po mesíčním pobytu v nemocnici zaplatíte 6000,– místo 3600,–. A mateřská je 7 600,–.Děkujem lékařům.
Jak tu již někdo psal. Taky nechodím volit, protože ať tam bude kdokoliv bude vymýšlet nesmysli a jen stát zadlužovat. Zachvíli budem DPH platit 50% s tou naší vládou. Jim se to nahoře říká pěkně. Oni se penězích válí a jeětě si stěžujou.
bertik28: ten dluh páchají naši zvolení zástupci už víc jak patnáct let. A my je nedokážeme sestřelit. Takže holt budeme platit…
Jura007 píše:
bertik28: ten dluh páchají naši zvolení zástupci už víc jak patnáct let. A my je nedokážeme sestřelit. Takže holt budeme platit…
No to já volit chodím a je mi prd platný.
Jo Juro pomalu 20 let slyšíme jak si máme utáhnout opasky.Ve vládě se střídá jeden větší expert s druhým - ještě větším. ![]()
Co mě štve je že nemají zodpovědnost za ty zákony co schválili a nejsou dobrý.Vymyslí špatný zákon pak dle něj celá republika funguje,napáchá se spousta škod viz např.solární boom a kdo to pak zaplatí?Proč nejsou potrestaní ti co to schválili?Vždyt takhle tam může experimentovat se zákonem kdekdo.
My když vyrobíme zmetek tak nám to strhnou z platu ne?Nebo když spadne barák - tak se to vyštřuje,stíhají projektanta a stavbaře a já nevím koho… zákony?Copak to není to samý?
Nerozumím tomu vy někdo jo? ![]()
Jitko, už jsem párkrát psal, že v případě arogance mocných mně přijde legitimní vyvést podstatnou část svých příjmů do šedé ekonomiky, aby státní kasa dostala tuberu. Bohužel to bylo vyhodnoceno jako nevhodné chování a příspěvky smáznuty. Za což se na nikoho nezlobím, patrně ty příspěvky takto psané byly za hranicí zdejší slušnosti. Jenže to je chování našich vlád ostatně taky…
Jen tak pro zajímavost, spoustu věcí ze železa mně vytvoří moji kamarádi - včetně různých ozdobných věšáků a svícnů. Už by toho bylo za pár set tisíc (v tom i nějaké stavební kování, které takto nemusím kupovat). A já jim oplácím stejnou mincí. A myslím, že ze strany státu toto postižitelné rozhodně není.
Ano, oni schvalují zákony a i když jsou špatný a neosvědčí se, tak je pak změněj, ale stíhaní a trestaní za to nejsou, jsme to opět jen my, kdo je trestaný a jako pokusný králík musí trpět.
Juro, to je sice hezký, ale copak tobě neni líto toho, že už toho naše země produkuje tak málo? Nebo že veškerý český firmy jsou už za hranicema? Nás to tady zlikviduje, vše se bude dovážet a vyrábět jinde a co my? Nebudeme mít práci, nebudeme mít kde vzít peníze a vše se bude zdražovat a co my potom? Když vše bude předražený, ale my bez práce a bez peněz? Bohudík, ale i především bohužel, jde i technika kupředu a přebírá práci lidí, takže ti už tam nejsou tolik potřební. Copak dřív byla tak vysoká nezaměstnanost? Teď se každej bojí o práci, protože jí je málo a co za takových 10, 20 a víc let???
Občas lituju toho, že jsem se vlastně rozhodla pro to mít děti, že jsem to nevinný stvoření přivedla na tenhle hnusnej svět plnej nejistoty, my to ještě nějak překlepeme, ale co oni? Jako rodiče bychom je měli před tímto chránit, ale co my děláme? Jen trpíme a mlčíme jako ovce. Dřív platilo, že čim vyšší vzdělání, tim lepší práce, teď ať už vysokoškolsky vzdělanej člověk nebo se základním vzděláním musí dělat dělníka, nebo vzít jakoukoliv práci jen aby měl nějaký příjem. Jen co vyleze člověk ze školy, tak ho nikam nevezmou, protože nemá praxi. Znám plno lidí, kteří mají vš, ale práci nic moc a nebo vůbec žádnou.
Jedna osoba mi řekla, že je na rok 2012 předpovězen zánik světa, ale že to se nestane, bude válka a hladomor a já tomu začínám čim dál tim víc věřit a tim víc se bát.
Jura007 píše:
Třeba o té potravinové soběstačnosti - čtyřicet kilometrů za Brnem občas musejí ovocnáři sypat jabka a hrušky do silážní jámy, protože pro ně nemají odbyt. A když jsme si tam s kamarádem byli pro pět beden jablek a nechali jim tam za ně pětistovku, tak na nás hleděli jako na spasitele.
Juro to máš těžké, my pěstujeme už nějaký ten rok brambory a i když máme brambory levnější než v superhyper, chutné a dobře skladovatelné (protože si prostě nemůžeme dovolit vypěstovat nějaký hnus), stejně se najdou lidi, kteří remcají a chtěli by je nejlíp tak zadarmo, ale v hypermarketu bez keců utratí majlant (důchodce nevyjímaje)
A je i problém pro spoustu lidí dojet si těch 15 km z města, že ![]()
Jura007 píše:
Jitko, už jsem párkrát psal, že v případě arogance mocných mně přijde legitimní vyvést podstatnou část svých příjmů do šedé ekonomiky, aby státní kasa dostala tuberu. Bohužel to bylo vyhodnoceno jako nevhodné chování a příspěvky smáznuty. Za což se na nikoho nezlobím, patrně ty příspěvky takto psané byly za hranicí zdejší slušnosti. Jenže to je chování našich vlád ostatně taky…
Jen tak pro zajímavost, spoustu věcí ze železa mně vytvoří moji kamarádi - včetně různých ozdobných věšáků a svícnů. Už by toho bylo za pár set tisíc (v tom i nějaké stavební kování, které takto nemusím kupovat). A já jim oplácím stejnou mincí. A myslím, že ze strany státu toto postižitelné rozhodně není.
joooo
šikulka. ![]()
strelish píše:Jura007 píše:Juro to máš těžké, my pěstujeme už nějaký ten rok brambory a i když máme brambory levnější než v superhyper, chutné a dobře skladovatelné (protože si prostě nemůžeme dovolit vypěstovat nějaký hnus), stejně se najdou lidi, kteří remcají a chtěli by je nejlíp tak zadarmo, ale v hypermarketu bez keců utratí majlant (důchodce nevyjímaje)
Třeba o té potravinové soběstačnosti - čtyřicet kilometrů za Brnem občas musejí ovocnáři sypat jabka a hrušky do silážní jámy, protože pro ně nemají odbyt. A když jsme si tam s kamarádem byli pro pět beden jablek a nechali jim tam za ně pětistovku, tak na nás hleděli jako na spasitele.A je i problém pro spoustu lidí dojet si těch 15 km z města, že
No to mi řekni čím to je?!Vypadá to že někteří lidi nemají důvěru v to co se vyprodukuje doma?
A jdou si radši koupit Čínu?My například máme v okolí zemědělce který produkuje bio mlíko za 15 kč litr si ho můžeš koupit přímo u nich a chodí tam mraky lidí.Stejně tak z toho dělají i biomáslo…to je teda drahý a určitě bych neměla na to ho kupovat na běžnou každodenní spotřebu.Ale MŮŽU jít koupit si,mám na výběr.
Ani nevím proč to píšu
jen tak,že je to prostě škoda …mít kvalitu u huby a jít pro nekvalitu do hyper-super.
![]()
Nákupní zvyklosti - to by bylo na doktorandskou práci z oboru sociologie…
![]()
Jo, jo, je to těžký. Já to teď všechno bohužel cítím na vlastní kůži, jak to naši politici „skvěle“ vedou. A jenom si říkám, kam to takhle dovedou , a že to nebude hezké místo…
No, po stránce společenských vztahů se v podstatě vracíme do doby feudalismu - když pominu úroveň bydlení, stav rozvoje techniky a informační dosah jednoho každého z nás.
Pokud to v některém ohledu vidím špatně, tak mě prosím opravte, protože toto téma mě fakt dlouhodobě zajímá - a chtěl bych o něm vědět víc.
Vedaniga píše:
Jo, jo, je to těžký. Já to teď všechno bohužel cítím na vlastní kůži, jak to naši politici „skvěle“ vedou. A jenom si říkám, kam to takhle dovedou , a že to nebude hezké místo…
hele,už to není hezké místo ![]()
http://finance.idnes.cz/…1lx-/poj.asp?…