Chutě těhu - Maggi Dobrý hostinec

3
22.9.21 15:06

Chutě těhu - Maggi Dobrý hostinec

Holky, potřebuju zachránit. 8o 8o
Mám teď pořád v těhu chutě na Dobrý Hostinec Houbový od Maggi. Fakt bych ho mohla jíst furt, ale nějak do sebe nechci pořád cpát takové prasárny a utrácet, když je teď tolik výdajů :lol: :lol:
není tady nějaká šikovná kuchařka, která by mi poradila, jak něco takového uvařit? V kuchyní dělám houbovou max. smetanovou houbovou omáčku a tak je pro mě tady takovýto recept úplná španělská vesnice. :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14677
22.9.21 15:46

Ahoj, já jsem koukla zběžně, co to je, neměla jsem to nikdy. Ale podle mě by stačilo uvařit těstoviny a na to dat Smetanovou omáčku ochucenou houbovým kořením?

Jakoze udělat jisku, přidat houbové kořeni (mleté houby na prášek), zalit vodou, osolit, opeprit, povarit třeba 8 minut a do toho pak vlit trochu šlehačky? Mezitím si bokem uvařit těstoviny a pak je tím zalit. Tak bych to udělala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.9.21 15:54

@Semtex ahooj, no on oto prave neni vubec smetanove. Spis takove paprikove, silene se to popisuje. Jako kdyz udelas veprove na hribcich, ale takove jine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.9.21 15:56

Já takhle měla chutě na Segedim a knedlíky :D zkus poprosit mámu nebo tchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
22.9.21 16:33

@Makajka já cosik našla ale taky jsem to nejedla.. Co takhle osmazit žampiony na cibulce, (píší s pórkem), přidat i papriku popř zaprasit paprikovym kořením, (ne dlouho ať nezhorkne), a zalít hov vývarem? Podusit do měkka, přidat popř houbové koření a zahustit moukou? Tak bych to udělala asi já :lol: popř si tam můžeš přidat třeba kuřecí maso :nevim:
Dej vědět… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
22.9.21 17:07
@Makajka píše:
Holky, potřebuju zachránit. 8o 8o
Mám teď pořád v těhu chutě na Dobrý Hostinec Houbový od Maggi. Fakt bych ho mohla jíst furt, ale nějak do sebe nechci pořád cpát takové prasárny a utrácet, když je teď tolik výdajů :lol: :lol:
není tady nějaká šikovná kuchařka, která by mi poradila, jak něco takového uvařit? V kuchyní dělám houbovou max. smetanovou houbovou omáčku a tak je pro mě tady takovýto recept úplná španělská vesnice. :oops: :oops:

Vždyť to stojí 30,–… 8o

Obden je problém si to zakoupit a těstoviny za deset kaček mít doma?

Já tedy kupuji každý den maliny a jahody, dohromady za 120,–,taky těhu chutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
22.9.21 17:58
@megginka300 píše:
Vždyť to stojí 30,–… 8o

Obden je problém si to zakoupit a těstoviny za deset kaček mít doma?

Já tedy kupuji každý den maliny a jahody, dohromady za 120,–,taky těhu chutě.
.. Ale je to samá umělina a prášek :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
22.9.21 18:37
@Makajka píše:
@Semtex ahooj, no on oto prave neni vubec smetanove. Spis takove paprikove, silene se to popisuje. Jako kdyz udelas veprove na hribcich, ale takove jine

No a co tam dat tedy trochu papriky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.9.21 21:21

Hele v tom složení žádny velký humus není, jen tam chybí bílkoviny a zelenina, takže když si uděláš tohle a pak si dáš salát a k němu vajíčko, nebo plátek tofu či masa, nebo ještě lépe třeba cizrnu, tak to bude celkem vyvážené jídlo.

Ale jinak

Suroviny

na 2 porce

150-200 g těstovin

1 cibule
2 stroužky česneku
4 větší houby a nebo 8 menších. Podobnější chuť budou mít sušený, než čerstvý sušených hub chceš hrst.
100 ml 30% smetany
sůl
pepř
kmín
paprika
lahůdkové droždí
bobkový list
listová petrželka
 máslo

Rozpusť 30 g másla až bude pěnit, tak vypni oheň a dej do toho 2 lžíce papriky. Zamíchej a nech stát.

Zalij sušené houby vroucí vodou a nech louhovat. Alespoń tak 30 minut Na hrst hub, hrnek vody. Až budou změklé, nakrájej je na menší kousky, vodu nevylévej. Pokud máš čerstvé houby, tak je prostě nakrájej na menší kousky.

Nakráje j cibulku a česnek na drobno. Na másle to pomalu restuj. Až se cibulka smrskne, přidej tam ty houby a ještě chvíli dus. Až budou houby podušené, přidej čtvrt lžičky drceného kmínu a čtvrt lžičky papriky. Ztlum oheň, zamíchej to aby se kmín a paprika smíchaly s tukem, ale nespálilo se to. Podlej to tou vodou z hub a dus na mírném 20 minut. Pak tam přilij smetanu a ještě to tak minutku provař.

V mezičase dej vařit vodu na těstoviny, kterou osolíš a přidáš tam bobkový list.

Až budou těstoviny skoro měkké (al dente), tak je slij, hrnek vody od těstovin ještě uschovej. Slité těstoviny dej do houbové omáčky a ještě chviličku vař - pokud omáčky bude málo, nebo bude moc hustá, tak tam přilévej postupně vodu z těstovin.

vypni sporák, přidej do toho lžičku lahůdkového droždí a ochutnej to. Podle potřeby dosol a do pepři. A po lžičkách přidávej paprikové máslo a ochutnávej, až to bude tak paprikové, jak budeš chtít.

Posypej sekanou petrželkou.

Ani tahle verze není vyvážené jídlo, pořád tam chybí bílkoviny a vláknina, respektive zelenina.

Příspěvek upraven 22.09.21 v 21:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.9.21 21:29
@Krista 1 píše: .. Ale je to samá umělina a prášek :roll:

kde?

Mouka z tvrdé pšenice 55 %, (38g)
pšeničná mouka,
sušené odtučněné mléko, jedlá sůl,
sušená smetana 2,2 %, (1,5 g)
kukuřičný škrob,
sušené houby 1,2 % (žampiony 0,8 %, klouzek obecný 0,4 %), 0,8 g

sušená zelenina (cibule, česnekový prášek),

slunečnicový olej 0,9 %, 0,6 g
směs koření (sladká paprika, kmín, černý pepř), mezi 0,6g - 0, 005g
sušený kvasničný výtažek, mezi 0,6g - 0, 005g
aromata, mezi 0,6g - 0, 005g
cukr, mezi 0,6g - 0, 005g

sušená petrželová nať 0,07 %, 0,05 g

minerální látka ( jodičnan draselný ) - méně než 0,05 g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
22.9.21 21:49
@Ou píše:
kde?

Mouka z tvrdé pšenice 55 %, (38g)
pšeničná mouka,
sušené odtučněné mléko, jedlá sůl,
sušená smetana 2,2 %, (1,5 g)
kukuřičný škrob,
sušené houby 1,2 % (žampiony 0,8 %, klouzek obecný 0,4 %), 0,8 g

sušená zelenina (cibule, česnekový prášek),

slunečnicový olej 0,9 %, 0,6 g
směs koření (sladká paprika, kmín, černý pepř), mezi 0,6g - 0, 005g
sušený kvasničný výtažek, mezi 0,6g - 0, 005g
aromata, mezi 0,6g - 0, 005g
cukr, mezi 0,6g - 0, 005g

sušená petrželová nať 0,07 %, 0,05 g

minerální látka ( jodičnan draselný ) - méně než 0,05 g
:think: Hmm, to jsem si fakt myslela že je to horší.. Asi to podvědomě hážu do jednoho pytle s „čínskýma polívka a“ apod.. Ale neříkám, ty těstoviny si taky kolikrát udělám. Jen né houbové..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí