Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, naší holčině byl nedávno rok.Ještě sama nechodí.U gauče nebo kolem stolku jít umí.Za ruce taky moc chodit nechce,prý má ještě čas.Spíš mi jde o to že když si stoupne tak stojí na špičkách.Je třeba to nějak řešit nebo to mám nechat ještě být?
Mě to mrňoch dělá ještě teď, je mu rok a půl, prostě někdy se prochází po špičkách
až půjdem k mudře tak se poptám, ale spíš si myslím že ho to baví ![]()
Ahoj,naší malé bude za 3 týdny rok.Taky se staví jen na špičky a kolem nábytku udělá pár kroků taky jen na špičkách.Na celou nožičku se ještě nepostaví.Dnes jsem to říkala doktorce,tak prej je to normální,že to zatím jen zkouší a učí se to.Řešit by se to prý mělo až když by normálně chodila jen po špičkách.Boty prý jí nemám dávat,jen nějaké capáčky.
Cherilin píše:
Ahoj,naší malé bude za 3 týdny rok.Taky se staví jen na špičky a kolem nábytku udělá pár kroků taky jen na špičkách.Na celou nožičku se ještě nepostaví.Dnes jsem to říkala doktorce,tak prej je to normální,že to zatím jen zkouší a učí se to.Řešit by se to prý mělo až když by normálně chodila jen po špičkách.Boty prý jí nemám dávat,jen nějaké capáčky.
Aha, díky moc ![]()
Taky jsem tenhle problém řešila,malá při obcházení nábytku chodila po špičkách,bohužel jí to nepustilo ani při chůzi.Když měla asi 14 měsíců,šla jsem k mudr. a ten mě poslal na neurologii.Nakonec jsem skoro do 18 měsíce cvičila vojtovku.Na chození na doma jsem jí pořídila dost pevné botky a ty jí nutily nechodit po špičkách.
ahoj muj syn taky chodil po špičkách doktoři to neřešili ted má 4 roky je po rehabilitacich a hrozí mu lazně a operace
veghovka píše:
ahoj muj syn taky chodil po špičkách doktoři to neřešili ted má 4 roky je po rehabilitacich a hrozí mu lazně a operace
ježiš nestraš!Za 14dní jdem k doktorce na přeočkování,tak jí to řeknu.Už je jí rok a už i obchází nábytek po špičkách.Občas si n jednu nohu stoupne normálně,ale to je spíš náhoda.
Můj starší syn chodí po špičkách dodnes. Fyzioterapeutka mi vysvětlila, že je to z toho, když si děti moc brzy stoupají. Údajně si nejsou na nožičkách jistí a bojí se že spadnou a tak pro lepší rovnováhu balancují na špičkách. Řešením je nenechat stoupat děti, které ještě pořádně nelezou.
Tak už jsme zpátky od doktorky.Chtěla abych jí postavila aby viděla jak stojí a malá si zrovna stoupla na celou nohu tak říkala že je to dobrý.kdyby si vůbec na celou nohu nestoupla tak by to bylo zkrácenýma svalama a to by se muselo řešit.
Náš syn chodí od 10 měsíců a začal po špičkách a netrvalo to dlouho a přišel nato a stoupl na celou nohu ![]()