Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj synovec toto měl a musel chodit na vojtovku a boty jen zdravotní,ale určo by to měl vidět mudr
lucavlachova píše:
Můj synovec toto měl a musel chodit na vojtovku a boty jen zdravotní,ale určo by to měl vidět mudr
souhlasím
Tak na to pozor…
Můj syn to tak měl od chvíle, co začal chodit. Jenže dětská dr. mi řekla, že to tak u malých dětí bývá - opakovala mi to až do jeho šesti let. Prý mu mám jen občas dávat boty opačně (pravou botu na levou nohu a naopak) a že se to časem zlepší
.
Potom jsme z jistých důvodů změnili pediatra, přišla sedmiletá prohlídka a okamžitě nás hnala na podologii, syn má hodně plochou nohu a bortí se mu klenba. Prý kdyby se to řešilo dříve, mohla jsem tomu zabránit
. Teďka nosí speciální vložky do bot, utrácím dost peněz za zdravotní obuv a mně nezbývá nic jiného než se modlit, aby se to alespoň nezhošovalo
![]()
Malému byli v červenci 3 tak snad by se s tím dá ještě něco dělat..... ![]()
naše malá se s tím už nerodila,ale asi to bylo vážnější - jmenovalo se „abdukce přednoží“ a už jako miminko 2-3 měsíční dostala na nožičky sádru pod kterou měla ta chodidla narovnaná.Celkem ji měla 3 měsíce po kterých se nožičky krásně srovnaly.
Možná máte ale něco jinýho ne?na toto by snad už přišli.
Asi jo,ale určo si budete muset projíd cvičením,ortopedií a nějaké zdrav.botky držíme palce ![]()
Ahoj,
já tak ťapkala od malička…prý to bylo normální a najednou bum v 6 letech,řekli že to normální není ani náhodou a musela jsem na operaci…měla jsem zkrácenou achilovu šlachu…chodila jsem po špičkách a nožky vtáčela dovnitř…
ale tím nechci strašit,jen bych doporučila navštívit lékaře…anenechat se odbýt…
moje dcera vtáčí špičky dovnitř a nosí tento aparát,myslela jsem,že půjdem k dětský a doporučí nějaké ortopedické boty,vložky a ona napsala doporučení k ortopedovi a verdikt je,že má špatnou rotaci kyčlí a ten aparát jí pomáhá vytáčet nohy ven,byli jsme s ní ve 4,5 letech a ortoped nám řekl ať přijdem v 5,5letech,že to dřív neřeší
Ahoj,
nevím jak se tomu říká,ale kdež syn(3 roky)chodí tak sem si všimla že má více špičky k sobě.Nevíte čím to může být a co se s tím dělá?Děkuji