Psychomotorický vývoj 11 měsíčního prcka

88
5.9.11 19:34

psychomotorický vývoj 11 měsíčního prcka

Ahoj maminky,byla bych moc ráda za vaše názory.Mám doma jedenáctiměsíčního Kubíčka,je moc šikovný leze jak drak obchází nábytek všechno by nejraději prošmejdil :-D Jenže nechce nic opakovat byli jsme u mudr. a ta se ptala jestli už dělá papá nebo paci paci nebo jak je veliký a pod. a nic s toho my neumíme.Ani neukáže na zvířátko,už jsem umnoukáná a uštěkaná za celý den:-)a stějně neukáže kde je pejsek.Ani na obličeji nosík a tak.A slabiky taky žádné.Jak jste to prosím měli vy?Mo c děkuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
5.9.11 19:42

Tak papa by možná umět mohl, ale ukazovat to je fakt brzo. Naše holky taky neukazují a zdají se mi normální. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
5.9.11 19:47

jé, viktor taky nedělá papa, ani paci paci ani jak je veliký :-) v pátek jdu do poradny, tak uvidím, co na to doktorka.
ale umí udělat rybičku, poslat pusu a ví jak dělá koza a ovce. ale jenom díky chůvě, která se mu úžasně věnuje :oops: na pejsky huláká a dneska zkusil udělat haf. a teda nemám pocit, že by byl zpožděný… asi budu muset nají nějaké srovnávací tabulky 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
5.9.11 19:48

jo a ještě teda umí dokonale „mama ham!“ :mrgreen:
ale myslím, že s tím mluvením je to u vás v pohodě. specielně kluci jsou na tyhle věci línější a jsou děti, které vůbec pápá nedělají atd… nelámala bych si s tím až tak hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.9.11 19:49
nozu píše:
jé, viktor taky nedělá papa, ani paci paci ani jak je veliký :-) v pátek jdu do poradny, tak uvidím, co na to doktorka.
ale umí udělat rybičku, poslat pusu a ví jak dělá koza a ovce. ale jenom díky chůvě, která se mu úžasně věnuje :oops: na pejsky huláká a dneska zkusil udělat haf. a teda nemám pocit, že by byl zpožděný… asi budu muset nají nějaké srovnávací tabulky 8-)
nozu píše:
ale umí udělat rybičku, poslat pusu a ví jak dělá koza a ovce. ale jenom díky chůvě, která se mu úžasně věnuje :oops: na pejsky huláká a dneska zkusil udělat haf. a teda nemám pocit, že by byl zpožděný… asi budu muset nají nějaké srovnávací tabulky 8-)

Jenom neeee tabulky, to je konečná… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
5.9.11 20:00

peggy :mrgreen: :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.9.11 20:04
nozu píše:
peggy :mrgreen: :mrgreen: :palec:

No fakt, Jasmína měla o centimetr větší hlavu než podle tabulek a už doktorka plašila, že má hydrocefalus… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
5.9.11 20:47

mymu vojtovi je deset a pul a taky nic neumi :-D paci paci umel v 7 mesicich, ted uz zase ne…kdyz ho chci neco ucit tak se proste sebere a utece mi :-D akorat co umi je mlaskat pusinkou kdyz ma hlad :-D tak nejak pusinkou je jediny co dela, prska, plive, mlaska, prdi.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
5.9.11 20:52

Píšeš, že je kluk šikovnej, že by pořád někde šmejdil. Prostě to ber tak, že jeho prioritou je pohyb.
Maty udělal „paci, paci“ až někdy v 1,5 roce, a to jen se mnou a pokud měl extra dobrou náladu. Nebyl cvičená opička, jen pohybově šikovnej (dodnes se na hřištích vyrovná starším klukům, a to je vzrůstově na svůj věk menší). Mimochodem „paci, paci“ udělá na veřejnosti jen kvůli mladší sestře. Jak se jmenuje, kolik mu je let a podobně z něj nikdo nedostane ani heverem, i když to moc dobře ví :pankac:
Mája má 13 měsíců, „paci, paci“ udělá, ráda zdraví, takže pořád mává, ale to je všechno. Žvatlá, ale jediné, co má nějaký smysl je „ba ba“=baf baf (tchýně má 2 40kg obludy) a „ááá“= malá (neustále mydlí bráchu).
Kašli na tabulky. Intuice ti napoví, že máš prostě šikovný dítě, ale žádnou cvičenou opičku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Abe
10
5.9.11 21:14

Ahoj, já mám doma ročního Davídka a ten papaá taky neříká, spíše mamama, ham a brrr… paci paci udělá sem tam a jen když se mu chce a jak jsi veliký taky neumí. Nebyla bych z toho nervózní, každé dítě je jiné, každé umí něco jiného :-). My jsme třeba byli pro naši paní doktorku pořád tlustí, Davi měl 4kg, když se narodil, tak je jasné, že to není žádné vyhublé miminko… Sice neumíme papa a paci paci, ae umíme skoro chodit :-). No není to krásný…!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
5.9.11 21:33

Tak naši mali bude ted 11měsicu a chodit umi tak 3 tydny.A od rana jen slyšim houpi,ma totiž strašně rada houpačky takže jen nakou zahlidne a už se chce na ni zhoupnout.Jinak taky štěka jako pejsek haf haf,pozna ho i naobrazku.paci paci jednu dobu dělala pořad ted už ani nahodou a papa taky už nechce dělat.Ted děla jen bordel kde se da… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
5.9.11 21:37

Ahojky, taky mám jedenáctiměsíčního sviště a pápá nedělá, zatím to neřeším. Jak jsi velký dělá, teda nejdřív pouze mýma rukama, teď už sám, paci paci zásadně s mýma rukama. Co se týče mluvy, tak nic zatím nedává smysl, jen obvyklé mamama, brrr, kaka :lol: Neukazuje (na to je myslím ještě čas), ale vyhledá očima světlo, hodiny, sluníčko (resp. okno) - to ukazujeme několikrát denně :mrgreen: Zvířátka taky vyloženě nepozná, když vidí psa, tak jen tak „mrčí“. A to na něj pořád mluvím, i v kočárku popisuju, co vidíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
5.9.11 21:51

ahoj, tak naše malá má taky 11M a pápá, pacipaci a jak si veliká umí, ale na povel moc neukazuje (no neni cvičená opička, jak já řikám) žvatlá dost, hodně rozumí, běhá už měsíc, ale vážně klid, každné mimi je jiné, máme stejně starou kamarádku a ta vše dělá až tak 2měsíce po naší malé. takže klid a na tabulky prď. Hlavně, že je zdravý a dělá vám radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
5.9.11 21:51

Pises, ze na pohyb dobry. A kdyz na nej mluvis,myslis ze Te chape, samo ze v primitivnich slovech jako napr. podivej se nebo ham. Pokud jo, tak to neres, vsechno dozene pozdis :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
6.9.11 08:25

Já se musím smát těm ,,cvičeným opičkám,, :mrgreen:
Naše holky jsou právě cvičený opice, nejstarší ségru to vyloženě baví je pořád něco učit, takže mají ,,pásmo,, a jedou.
Stačí říct ukaž jak jsi veliká a zacvičí celou sestavu -paci, tady to smrdí, prasátko, zamrkat na kluky, vypláznout jazyk, ne ne ne, tanyny, obléknout ponožky, a jako bonus ty jsi úplně blbá… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí