Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
dcera měla asi od roku malý pupínek na malíčku,vypadalo to jak pidi uhřík,když jsme byli ve 21 měsících na očkování tak jsem to raději doktorce ukázala,řekla že to máme nechat být pokud jí to nevadí,jenže před 14 dny se to trochu zhoršilo,pupínek vystoupl a okolo zčervenal,ale nebolel,zašli jsme na chirurgii aby jí to raději vyndali,chtěli potvrzení od kožního,tam jsme byli ve středu,strašili nás že jí budou muset uspat že se to jinak nedělá,že je malá a nohu vklidu neudrží a čekací doba je i půl roku,jenže ze včerejška na dneček se nožička šíleně zhoršila,ráno za mnou přišla z pláčem,malíček celý podebraný sáhnou si na to chudinka nedá,už spí dala jsem jí raději nurofen a doufam až zítra půjdem na to objednání že nám to vyndají hned,nebo tam asi stropím scénu,už jsem jí nedala ani botičky venku dneska neměla protože se mi tam pře ten nateklý prst nevešla,myslíte že jí fakt uspí,vypadá to jak velkej nateklej uhr
Ahojky, jsem zdravotní sestra a podle mého záleží na spolupráci tvojí dcerky. Pokud budeš dostatečně silná a zvládneš ji nožku znehybnit, tak, aby dr. mohl provést zákrok tak ne. Pokud to nepůjde a dcera se bude bránit, vztekat - asi nebude jiná možnost. Držím palečky, aby to šlo nejrychlejší a nejsnadnější cestou. ![]()
a co by jsi doporučila ty? vím že nejsi lékař ,ale přeci jen…,co je lepší?
fufiiina píše:
a co by jsi doporučila ty? vím že nejsi lékař ,ale přeci jen…,co je lepší?
No já sama za sebe nemám co doporučovat - stav jsem neviděla a nejsem lékař.
Samozřejmě, že každá narkóza je zásahem do těla. Taky je potřeba zjistit jestli by to bylo jen utlumení léky nebo opravdová celková narkóza.
No a porovnat co je větším rizikem - jestli narkóza a nebo to, že se malá při výkonu pohne a tím pádem je tu riziko pro lékaře - výkon nebude 100%.
Já bych asi zkusila malou udržet - vysvětit - něco slíbit… a pokud fakt ne, asi bych na nějaké utlumení léky přistoupila.. ale je to opravdu jen můj názor. ![]()
tak jsme byli na chir a zatím to máme až do pátka mazat černou mastí aby se vytáhl ten hnis co je pod tím pupínkem a pak se uvidí co dál,dr doufá že to mastičkou trochu změkne a pujde to dobře ven pokud ne tak nás to uspání nemine ![]()
No vidíš… možná lepší jak černá mast je balzám Višněvsky -koupíš jej v lékárně je na váhu. Smrdí jak uzený, ale opravdu hodně pomáhá. Zkus ![]()